مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: قیمت کپسول گاز مایع در یکماه گذشته تغییراتی داشته و عشایر را با مشکلاتی مواجه کرده و این در حالی است که سرانه هر خانوار چهار کپسول ۱۱ کیلویی است که با قیمت مصوب دریافت می‌کنند.

علی‌جعفر رضایی مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: عشایر استان کرمانشاه در قالب ۱۴ ایل و یک طایفه مستقر با عنوان عثمانوند، ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار و ۷۶ هزار نفر جمعیت دارد و از نظر جمعیت در رده هفتم و از نظر تعداد دام در اختیار رتبه چهارم کشور را دارند.

رضایی گفت: عشایر انقلاب وفادارترین قشر جامعه هستند که همیشه در طول دوران دفاع مقدس وفاداری خود را به انقلاب و نظام ثابت کرده‌اند و از مجموع ۹۸۰۰ شهید داستان ۵۲۰ شهید مربوط به جامعه عشایری استان است.

وی با بیان اینکه عشایر استان ۱.۴ میلیون رأس دام سبک و ۵۰۰۰ رأس دام سنگین در اختیار دارند عنوان کرد: تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۴ هزار تن شیر و فراورده‌های آن و ۱۷۰۰ تن الیاف دامی شامل پشم و کرک و مو تولید می‌کنند.

رضایی با اشاره به اینکه ۹۰۰ تن روغن حیوانی و ۳۰ درصد صنایع دستی استان تولید عشایر است گفت: جامعه عشایری قشری مولد و تولید کننده هستند و در تأمین امنیت غذایی و مرز‌ها نقش بسزایی دارند و ۳۰ درصد نیاز پروتئین استان را تأمین می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: ۱۱ تشکل عشایری و یک اتحادیه در سطح استان وجود دارد و تمامی خدمات از جمله توزیع آرد، سوخت فسیلی، نفت سفید و گاز مایع و توزیع پنل‌های خورشیدی بین عشایر با نظارت امور عشایری استان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در طول سال برای ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ خانوار عشایری آبرسانی سیار انجام می‌شود عنوان کرد: با توجه به خشکسالی سال‌های گذشته بیشتر چشمه‌ها و رودخانه‌ها خشک شده‌اند و باید به صورت سیار در فصل قشلاق و ییلاق آبرسانی شوند.

رضایی با اشاره به اینکه عشایر ۶ ماه از سال را در مناطق ییلاقی استان حضور دارند و ۶ ماه دیگر در منطقه قشلاقی حضور دارند گفت: ۴۰۰۰ خانوار عشایر وجود دارد که ۲۵۰۰ خانوار قشلاق خود را در مناطق گرمسیری استان می‌گذرانند و ۱۵۰۰ خانوار نیز برون کوچ هستند و به استان‌های خوزستان، ایلام و لرستان کوچ می‌کنند.

وی با بیان اینکه آیین نامه ساماندهی عشایر مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۵ است و تمام دستگاه‌های استانی در این زمینه تکلیف دارند افزود: ۴.۲ درصد از جمعیت استان را عشایر تشکیل می‌دهند و به همین نسبت باید از محل اعتبارات عمرانی به این قشر از جامعه خدمت‌رسانی شود.

رضایی با اشاره به اینکه تسهیلات ارزان قیمت در اختیار عشایر قرار می‌گیرد عنوان کرد: هدف نخست ما خارج کردن عشایر از تک محصولی بودن است و چهار برنامه گردشگری در مناطق عشایری، صنایع دستی، کشت گیاهان دارویی و زنجیره تولید گوشت قرمز به این منظور تعریف شده است و تشهیلاتی از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ در اختیار ما قرار گرفته که به جامعه عشایری پرداخت می‌شود.

وی گفت: از دو سال گذشته که ارز ترجیحی حذف شد عشایر متضرر شدند و به این منظور نهاده مدت‌دار در اختیار جامعه عشایری قرار خواهیم داد که در این راستا ۵۰ هزار رأس برای پروار و ۹۰۰۰ تن نهاده دامی جو در اختیار ما قرار گرفته که به صورت ۶ ماهه با قیمت مصوب در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد و عشایر بعد از ۶ ماه و پروار کردن لاشه دام را به نرخ روز تحویل شرکت پشتیبانی قرار می‌دهند.

رضایی با بیان اینکه روستا بازار در تمام شهرستان‌ها دایر است وعرضه مستقیم تولیدات عشایری بدون واسطه انجام می‌شود افزود: ۴۰۰۰ کیلومتر ایل راه عشایری در استان وجود دارد که ۲۵۰۰ کیلومتر آن شناسنامه دارد و در فصل ییلاق و قشلاق واگذار نمی‌شود و برای مابقی نیز درصدد هستیم که ثبت شود و از واگذاری به غیر عشایر جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه عشایر استان در نقاط صعب‌العبور ساکن هستند عنوان کرد: بیشتر ایل راه‌های عشایری فاقد ابنیه فنی و شوسه و شنی هستند در اثر کوچک‌ترین بارندگی دچار خسارت می‌شوند که باید با کمک راهداری بازسازی شوند.

رضایی گفت: براساس آخرین گزارشات از سال گذشته تا پایان شهریور ماه امسال ۶۱ پروژه عمرانی عشایر در استان آغاز شده که ۳۷ مورد مربوط به آب پایدار بود و هدف این است به سمت تأمین آب پایدار برویم، زیرا آبرسانی سیار مشکلات خاص خود را دارد.

وی با اشاره به اینکه سرانه آرد عشایر ۱۲ کیلوگرم است که جوابگو نیست و مکاتباتی انجام شده که حداقل به ۱۵ کیلو در ماه برسد افزود: نهاده دامی مدت‌دار با قیمت مصوب در اختیار عشایر قرار می‌گیرد و انتظار داریم عشایر استفاده کنند، اما باید ضمانت‌های را نیز ارائه دهند.

رضایی با بیان اینکه سرانه نفت سفید هر خانوار حدود ۶۰۰ لیتر در ماه است و درخواست شده که به ۱۰۰۰ لیتر افزایش یابد عنوان کرد: قیمت کپسول گاز مایع در یکماه گذشته تغییراتی داشته و عشایر را با مشکلاتی مواجه کرده و این در حالی است که سرانه هر خانوار چهار کپسول ۱۱ کیلویی است که با قیمت مصوب دریافت می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.