رحیم نیازی گفت: بنابر آمار ذخیره سیب زمینی مانده در انبارها نسبت به سال گذشته بیش از ۴۰ درصد بیشتر است که علت اصلی این امر به رشد تولید و کندی صادرات برمی گردد.
او از افزایش ۵ تا ۸ درصدی تولید سیب زمینی خبرداد و گفت: امسال بیش از ۵ میلیون و ۱۰۰ هزارتن سیب زمینی تولید شده که کندی صادرات موجب شده تا محصول روی دست کشاورز بماند.
نیازی ادامه داد: بنابر آمار طی ۴ تا ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه بیش از ۴۰۰ هزارتن سیب زمینی صادر می شود ، اما امسال کاهش صادرات و ازدیاد تولید منجر به رسوب محصول در انبارها شده است.
عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی در انبارها بسته به مناطق مختلف را ۸ تا ۹ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون به طور متوسط هرکیلوسیب زمینی با نرخ ۵ هزارتومان از کشاورزان خریداری می شود که با روند فعلی بعید است که قیمت ها افزایش یابد. هرچند امیدواریم بازار به شرایط متعادل برسد تا کشاورزان برای سال آینده اقدام به کشت کنند.
او درباره اینکه اجرای الگوی کشت می تواند بازار را به تعادل برساند، گفت: الگوی کشت پارامترهای متعددی دارد و دستوری وزارت جهاد نمی تواند کشاورزان را وادار به اجرای الگوی کشت کند و از طرفی باید کشت جایگزین مناسب به کشاورزان اعلام کند. هرچند به سبب تخصصی که کشاورزان در کشت پیدا کردند، ساماندهی تولید الگوی کشت کار بسیار دشواری است.
ولی کشاورزان یه دونش هم نفروختن قیمتش خیلی پایینه اصلا با این قیمت الان هست براشون نمیصرفه که بفروشن
لطفا پیگیری کنید