وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران، با بیان این که ایران به شدت نسبت به حفظ میراث فرهنگی، ادبی و تاریخی در افغانستان حساس است، و آن را جزئی از میراث فرهنگی مشترک، ماندگار و تاریخی می داند، تأکید کرد: ما به دنبال عادی سازی فضای تعاملات فرهنگی، هنری و رسانه ای بین ایران و افغانستان هستیم.
اسماعیلی در عین حال خاطرنشان نمود که هنرمندان افغانستانی مثل هنرمندان ایرانی مورد حمایت کامل آنها قرار دارند.
محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در مورد حضور فرهنگیان، هنرمندان و سینماگران افغانستانی در ایران که آثار فاخری نیز ارائه کرده و جایگاه قابل توجهی در این کشور به دست آوردند، گفت ما و افغانستان دو کشور با اشتراکات تاریخی بسیار هستیم و این مرزهای سیاسی نمی تواند بین اهالی فرهنگ، هنر و رسانه دو کشور فاصله به وجود بیاورد. بلخ، هرات، کابل و قندهار و هر نقطه دیگر از افغانستان برای هر ایرانی آکنده از بسیاری از میراث ماندگار فرهنگی، هنری و ادبی است، و ما به این میراث مشترک افتخار می کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در مورد حضور هنرمندان افغانستانی در این کشور نیز گفت: در کشور عزیز ما، در کنار این عزیزان هستیم و هنرمندان افغانستانی مثل هنرمندان ایرانی در خلق فعالیت های هنری و فرهنگی کاملا مورد حمایت ما هستند.
این در حالی است که نسل نو مهاجر افغانستانی در ایران که عملا نسل های سوم و حتی چهارم مهاجرین در این کشور بوده و در فضای فرهنگی ایران بزرگ شده اند، آهسته آهسته جای پای خود را در فضای فرهنگی و هنری این کشور باز می کنند و برخی هنرمندان، خوانندگان، بازیگران تئاتر و سینما، کارگردانان و تهیه کنندگان فیلم و سریال و همچنین فرهنگیان و ادبای شاخص با آثاری فاخر در حال درخشیدن اند که نقش بسزایی در ایجاد فضای همدلی بین دو کشور کرده، به خصوص در شرایطی که دشمنان دو کشور به دنبال افغانستانی هراسی در ایران و ایرانی هراسی در افغانستان اند، اما این فرهنگیان و هنرمندان نیاز به حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران دارند.
اسماعیلی در مورد همکاری های رسانه ای بین دو کشور، به خصوص به دنبال سفر اخیر هیات رسانه ای ایران به کابل نیز گفت: همکاری های رسانه ای شروع شده و ما به دنبال عادی سازی فضای تعاملات فرهنگی، هنری و رسانه ای بین ایران و افغانستان هستیم، من ملاقات هایی داشتم و انشالله به زودی رفت و آمدهای مقامات این کشور بیشتر خواهد شد.
اسماعیلی تصریح کرد که ایران به شدت نسبت به حفظ میراث فرهنگی، ادبی و تاریخی در افغانستان حساس است، آن را جزئی از میراث فرهنگی مشترک، ماندگار و تاریخی خود می داند، و امیدوار است این بحث را با قوت ادامه بدهد.