مهرداد خائف در نشست خبری از برگزاری بیست و یکمین اجلاس انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران در شیراز خبر داد و گفت: این همایش روز یکشنبه، ۲۴ دیماه از ساعت ۸ تا ۱۵ با حضور مسئولان کشوری و استانی در شیراز برگزار خواهد شد.
او با اشاره به محورهای این همایش گفت: این همایش در محورهای فرصتها و چالشهای حضور بخش خصوصی در طرحهای کلان؛ جایگاه بخش خصوصی در چشمانداز صنعت مسکن و ساختمان کشور؛ تحلیل برنامهریزیها و اقدامات دولت در خصوص تولید مسکن و بررسی چالشهای مالی و سرمایهای در خصوص تولید و عرضه مسکن برگزار خواهد شد.
خائف در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه این انجمن در سال ۸۲ به عنوان یک NGO بازوی دولت در کشور راهاندازی شد، گفت: کانون سراسری انبوهسازان سراسر کشور، بعد از تشکیل، ارتباطات را با سیستم و بدنه دولتی در سطح کلان برقرار میکرد و بعد از آن طرح مسکن مهر به وجود آمد و عمده ساخت و سازهای موفق این طرح توسط انبوهسازان اجرا شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوهسازان و ساختمان فارس با تأکید بر اینکه بیشتر پروژههای انبوهسازان در اسرع وقت و بهترین نتیجه به سرانجام میرسد، گفت: انجمن بنا دارد دولت را در ساخت ۴ میلیون واحد مسکن همراهی کند و گام مؤثری در این زمینه بردارد.
او در ادامه با اشاره به بخشی از چالشها و فرصتهای بخش خصوصی در طرح کلان کشور گفت: عمده ساخت و سازها توسط انبوهسازان یا پیمانکار انجام میشود که از قدیم متولی ساخت و ساز بودند. انجمن متولی سازماندهی، برنامهریزی و نظارت بر عملکرد اینهاست، اما در حال حاضر، آنطوری که باید و شاید نتوانستیم در فارس به نیت خود مبنی بر کمک بیشتر به دولت برسیم.
خائف به جایگاه بخش خصوصی در چشمانداز نهضت مسکن و ساختمان اشاره کرد و افزود: هیئت دولت و وزیران چند سال پیش دستورالعملی را مصوب و ابلاغ کردند که در هر جا که مسائل مرتبط با بخش خصوصی مطرح میشود، حضور نمایندگان بخش خصوصی در جلسات تصمیمگیری الزامی است، اما این را بسیار کمرنگ میبینم و آنچنان که باید و شاید از تجربیات و دانشی که بخش خصوصی در طول زمانهای طولانی به دست آورده است، استفاده نشده است لذا نقشی که انجمن میتواند داشته باشد، اکنون ندارد.
او با بیان اینکه برخی از مدیران اعتقادی به بخش خصوصی ندارند در صورتی که بخش خصوصی بازوی دولت است، گفت: از صنعت ساختمان به عنوان صنعت پیشران صحبت میشود که قریب ۴۰۰ شغل با بخش ساختمان در ارتباط هستند و اگر این صنعت به حرکت بیفتد، میتواند بسیاری از مشکلات کنونی جامعه را که ناشی از معضلات بیکاری است، حل کند.
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوهسازان و ساختمان فارس اظهار کرد: زمانی که صنعت ساختمان به تحرک بیفتد، اشتغال به وجود میآید، در نتیجه آسیبهای اجتماعی در جامعه کمتر خواهد شد.
خائف در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت حمایت از تولیدات داخلی و بومی استفاده کرد، گفت: برخی از محصولات هستند که کارخانه آنها در استان وجود دارد، اما چرا اکنون از محصولات آنان استفاده نمیشود یا آنقدر تولید مسکن نداریم که بتوان از محصولات آنها استفاده کرد. این مسائل باعث کنار رفتن تولیدکنندگان میشود.
او با تأکید بر اینکه سال آینده، سال چالش و جنگ برای بقای سازندگان است، چون در بخش خصوصی میزان تولید به شدت در حال پایین آمده است، گفت: افزایشهای مختلف عوارض، هزینههای سرباری که به تولید مسکن وارد میشود و تخلیه سرمایه توسط برخی ارگانها باعث شده است که سرمایهگذاران مانند قبل وارد عرصه تولید نشوند و در نتیجه رکود ایجاد میشود که باعث بروز مشکلات عدیده میشود حتی در شهرداریها که گیرنده این خدمات هستند، هم مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوهسازان و ساختمان فارس از مسولان خواست از تجربیات بخش خصوصی استفاده کرده و از توان و سرمایهای که در کشور و فارس است، را استفاده کنند تا بتوان نتایج بهتری گرفت.
خائف تأکید کرد: ما تنها بخشی هستیم که بدون وابستگی به کشورهای خارجی و مشکلاتی که تحریم برای ما به وجود آورده است، میتوانیم ایجاد اشتغال کنیم و اقتصاد را به حرکت درآوریم و نیازهای اولیه مردم را برآورده کنیم. اولین نیاز مردم سر پناه و خانه است و تا زمانی که عرضه و تقاضا در این عرصه به تعادل نرسد و تا زمانی که به بخش خصوصی اعتماد نکنند، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
او در ادامه با بیان اینکه این انجمن دارای ۵۰۰ عضو حقیقی و حقوقی سیال است، چون ممکن است برخی سازندگی فصلی فعالیت کنند، گفت: در عین حال حدود ۱۵۰ عضو دائم داریم که هر کدام از آنان شرکتهایی هستند که چندین سرمایهگذار و سهامدار دارند و هر کدام حداقل ۱۰۰ نفر نیرو دارند.
نائب رئیس کانون سراسری انبوهسازان ایران نیز در این نشست خبری گفت: این کانون از نمایندگان ۳۱ استان تشکیل شده است که جایگاه خود را در تهران با ارتباط با وزارت مسکن، مجلس شورای اسلامی و... پیدا کرده است.
ساسان فروتن یادآور شد: این کانون پیگیر حقوق اعضا و رسیدن به مسیری است که برای ساخت و ساز مسیرهای قانونی را طی کنند.
نائب رئیس انجمن انبوهسازان و ساختمان فارس نیز در این نشست خبری گفت: با توجه به اینکه مدیران دولتی دیگر نمیتوانند تکیهای بر بودجههای نفت داشته باشند و بودجه کشور کلاً بر پایه مالیات وضع میشود و بودجههای نفتی وجود ندارند، لذا نیاز است که نگاه مدیران دولتی عوض شود و کسانی جایگزین مدیران نفتی شوند که نگاه توسعه محور داشته باشند.
فرشاد فرزین با بیان اینکه در کشورهای همسایه کلیه فعالیتها بر مبنای بخش خصوصی است، گفت: اگر موانع برای فعالیت بخش خصوصی برطرف شود، این بخش میتواند نقش خود را در توسعه ایفا کند و اگر چنین چیزی محقق نشود قطعاً به بنبست خواهیم رسید و شرایط اقتصادی بدتر خواهد شد.
او با یادآوری اینکه ۱۹ میلیون شهروند در کشورمان در بافتهای فرسوده زندگی میکنند، افزود: از تجارب طرح مسکن مهر درس نگرفتیم، اما امیدواریم در مدت باقیمانده نگاه دولتمردان به بخش خصوصی برای ساخت و ساز مسکن تغییر کند و به این بخش اعتماد کنند.
خزانهدار انجمن انبوهسازان و ساختمان فارس نیز در این نشست خبری گفت: یکی از چالشهایی که داریم بحث ایدهآلگرایی و واقع بینی است. اگر بخواهیم وضعیت کنونی بهبود یابد و ایدهآل شویم باید سیاستگذاریها با توجه به پتانسیلها و شرایط کشور انجام شود که چنین همخوانی نمیبینیم.
محمدمهدی پیرویان با تأکید بر اینکه باید مراقب باشیم که کیفیت فدای کمیت نشود، گفت: اجلاسیه انبوهسازان یکی از بهترین فرصتهایی است که دیدگاههای واقعبینانه از منظر کسانی که کف میدان هستند، به خوبی تبیین شوند تا راه حل منطقی و عملی ارائه شود.