مجوز برقراری پروازهای بین المللی به فرودگاه یاسوج در مهرماه ۱۴۰۰در سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد تصویب شد و در بهمن ماه ۱۴۰۰ فرودگاه یاسوج به مرز هوایی ارتقا پیدا کرد، طبق اعلام متولیان فرودگاه یاسوج تمامی امکانات، تجهیزات و زیرساختهای لازم برای ارائه خدمات مطلوب به مردم و مسافران در فرودگاه یاسوج فراهم شده است و هماکنون این فرودگاه برای برقراری پروازهای بینالمللی آمادگی دارد.
قرار بود با اجرایی شدن مجوز بین المللی شدن فرودگاه یاسوج، پرواز از این فرودگاه به کربلا، نجف و سایر کشورهای خارجی انجام شود، اما در این مدت ۲ سال اخیر هیچ مورد پرواز خارجی در این فرودگاه انجام نشده است.
البته که باید از صدور این مجوز که به طور حتم کار چندان سادهای هم نبود و زیرساختها و شرایط و استانداردهای لازمی میطلبید تا چنین مجوزی به یک فرودگاه داده شود و البته که مردم و شهروندان هم از این اقدام در خور خرسند شده اند، اما بحث و نکته اساسی در اقدامهای پس از صدور این مجوز است.
شاهد رکود، کم شدن پروازها و کاهش تعداد مسافران این فرودگاه حتی در پروازهای بین استانی هستیم و برنامه منسجم و یا یک تصمیم کارساز برای تقویت پروازها در این فرودگاه وجود ندارد.
درست است که اعطای مجوز پروازهای بین المللی برای فرودگاه یاسوج در سال ۱۴۰۰ یکی از مطالبات به حق مردم استان کهگیلویه وبویراحمد بود که سالهای زیادی خاک میخورد با وجود توجه ویژه دولت به این فرودگاه، اما بنا به دلایل گوناگون از جمله نبود زیرساختها در سایه کم توجهی و کم کاری برخی دستگاههای اجرایی تاکنون هیچ پروازی به کشورهای هدف انجام نشده است.
مدیر فرودگاه یاسوج میگوید که همکاری نکردن برخی دستگاههای اجرایی از جمله میراث فرهنگی حج و زیارت و بخش خصوصی (اتاق بازرگانی) دلیل اصلی و عملیاتی نشدن این مصوبه مهم است؛ توجیه اش هم این است که این نهادها، چون همواره مهمنانان خارجی دارند و یا برخی فعالان بخش خصوصی و سرمایه گذاران اگر مسیر و مبدا پروازی خودشان را زا فرودگاه یاسوج انتخاب کنند میتوان امیدوار به رونق و سامان دادن ادامه پروازهای خارجی از این فرودگاه باشیم.
عنایت انصاری تاکید کرد: مقامهای عالی استان باید از مسئولان ارشد کشوری در وزارت راه و یا هیات دولت برای برقراری پروازهای بین المللی در فرودگاه یاسوج مجوزهای لازم را مطالبه کنند.
انصاری تصریح کرد: فرودگاه یاسوج آمادگی افزایش پرواز، پذیرش مسیرهای جدید پروازی و برقراری پروازهای بین المللی را دارد و مهر ورود و خروج مرز هوایی هم به فرماندهی پلیس مهاجرت استان تحویل داده شده است.
پس از ۲ سال انتظار مردم، وعده پرطمطراق متولیان فرودگاه یاسوج برای برقراری پروازهای بین المللی همچنان به گل نشسته است.
قرار بود سال گذشته نخستین پرواز مستقیم یاسوج به نجف در ایام اربعین در استان برقرار شود و متولیان فرودگاه یاسوج مردم را به این وعده دلگرم کرده بودند، اما هیچ خبری از این پروازها نشد.
حتی مرداد ماه امسال مدیر فرودگاه یاسوج اعلام کرد: با توجه به نصب امکانات، تجهیزات و زیرساختهای لازم برای پروازهای برون مرزی و دریافت مهر ورود و خروج مرز توسط پلیس مهاجرت استان و آمادگی فرودگاه یاسوج برای پروازهای بین المللی، این فرودگاه در لیست عملیات پروازهای اربعین قرار گرفته است، با این وجود باز هم پروازی انجام نشد.
طبق این اطلاعات، تمام مجوزهای لازم برای برقراری پروازهای نجف و سوریه از ستاد عتبات عالیات کشور اخذ شده و ۱۱ دفتر زیارتی آماده فعالیت در این زمینه هستند، اما سال ۱۴۰۲ هم مردم استان از این هدیه معنوی بازماندند.
انصاری فرد افزود: پیرو سفر دوم رئیس جمهور به استان، دفتر رئیس جمهور به وزیر راه و شهرسازی مکاتبه کرده و دستور داده است که پروازهای فرودگاه یاسوج افزایش یابد.
مدیر فرودگاه یاسوج ابراز کرد: بر این اساس، استاندار استان و مدیریت فرودگاه پیگیر مکاتبات بودند که حداقل یک پرواز برای اربعین امسال فراهم شود، ولی این اتفاق نیفتاد.
استقبال مردم استان اندک است
مدیرکل حج و زیارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از آرزوهای این سازمان در استان به منظور رفاه حال مردم برقراری پروازها به عتبات عالیات است.
سید محسن قوامی نژاد افزود: در خصوص پروازهای عمره تاکنون نشستهایی با مدیر فرودگاه یاسوج انجام گرفته که در صورتی شرایط برای پرواز در استان مهیا شود پیگیریم زائران را از همین استان اعزام کنیم.
وی تاکید کرد: هواپیما باید از طریق فرودگاه یاسوج برای پروازهای اربعین تامین شود تا ما قیمتها را به دفاترمان اعلام و مسافران آن تکمیل شود.
مدیرکل حج و زیارت استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: با توجه به وضعیت مالی مردم استان، استقبال مردم برای این پروازها اندک بوده است.
قوامی نژاد ابراز کرد: این سازمان در استان آماده هر گونه همکاری با فرودگاه یاسوج برای برقراری پروازهاست و هیچ گونه کوتاهی نخواهد کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در هفته گذشته، در نشست مشترک هیات دولت با استانداران که به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، گفت: در سفر دور دوم دولت به استان مصوب شد که پروازهای فرودگاه یاسوج همه روزه برقرار شود.
سید علی احمدزاده افزود: تاکنون این مهم محقق نشده است و انتظار داریم در روند اجرایی شدن این مصوبه تسریع شود.
وی با اشاره به اینکه این استان نیازمند توسعه است، افزود: حمل و نقل هوایی یکی از مولفههای توسعه اقتصادی استان است و بدون داشتن این زیرساخت، توسعه و پیشرفت امکان پذیر نیست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: برخی از فرصتهای سرمایه گذاری در استان به دلیل فراهم نبودن این زیرساخت از دست میرود، بنابراین مطالبه مردم را تا زمان اجرایی شدن دنبال خواهیم کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه طبق اعلام متولیان فرودگاه یاسوج، این فرودگاه ایمنی ۹۹.۳۵ درصدی دارد و هیچ مشکلی در آن وجود ندارد، ولی تعداد پروازهای فرودگاه به علت استقبال نکردن شرکتهای هواپیمایی همچنان کم است.
محمد راستا ادامه داد: در زمینه مسافر برای حمل و نقل مشکلی نیست و مشکل عمده استان همان عدم استقبال شرکتهای هواپیمایی است.
با این حال کسری شفیعی ۳۹ ساله یکی از خلبانهای فعلی در فرودگاه یاسوج، ادعا کرده است که چهارشنبه ۲۲ آذرماه هواپیمای امبرائر ۱۴ شرکت هواپیمایی ماهان از شهر یاسوج را به مقصد تهران ترک کرد تا یکی از پروازهای همیشگی خود را انجام دهد. پروازی که پس از چند دقیقه با اتفاقی غیرمنتظره همراه شد و به دلیل نقص فنی یکی از موتورهای خود را از دست داد.
در این شرایط تصمیم گرفته شد، با توجه به شرایط نامناسب آب و هوایی یاسوج و اینکه فرودگاه این شهر امکانات لازم برای شرایط اضطراری را ندارد به فرودگاه این شهر بازنگردند.
این سخنان نشان میدهد که هنوز فرودگاه یاسوج نیاز به یک بازبینی مناسب برای ایجاد شرایط بهتر برای فرود اضطراری، برقراری پروازهای بین المللی و افزایش پروازها دارد.
استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان کریدور شمال به جنوب شناخته میشود و فرودگاه یاسوج در قلب یاسوج به عنوان پایتخت طبیعت ایران واقع شده است.
۲ سال اخیر اتفاقات خوبی برای فرودگاه یاسوج رقم خورد به گونهای که اعطای مجوز پروازهای بین المللی به فرودگاه یاسوج مهرماه سال ۱۴۰۰ در سفر رییس جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد مصوب شد و به رویای دیرینه مردم این استان رنگ واقعیت بخشید و ایجاد زیرساختهایی برای پرواز شب، توسعه ایستگاه آتش نشانی و شروع مطالعات ترمینال پروازهای خارجی هم انجام گرفت.
از سوی دیگر فرودگاه یاسوج پس از سانحه دلخراش سقوط هواپیمای تهران یاسوج در ۲۹بهمن ماه سال ۹۶ چند صباحی در رکود به سر میبرد که اکنون با پیگیریهای انجام شده و طبق مصوبه مهم سفر دوم رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد پروازهای آن افزایش یافته است.
پرواز شماره ۳۷۰۴ هواپیمایی آسمان با ۶۶ مسافر و خدمه پروازی ساعت ۸ صبح روز یکشنبه ۲۹ بهمن سال ۹۶ تهران را به مقصد یاسوج ترک و در کوه دنا سقوط کرد و پس از این حادثه تلخ فرودگاه یاسوج روزهای سختی را تجربه کرد.
یکی از مصوبههای مهم سفر دور دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد افزایش تعداد پروازهای فرودگاه یاسوج در هفت روز هفته بوده است که طبق اعلام مدیریت فرودگاه یاسوج این مهم تا حدود زیادی محقق شده است.
فرودگاه یاسوج بعد از فرودگاه شهرکرد مرتفعترین فرودگاه کشور است با این تفاوت که فرودگاه شهرکرد در منطقه مسطح قرار دارد در حالی که فرودگاه یاسوج در کاسه قرار گرفته است و این شرایط را برای نشست و برخاست هواپیما خاص میکند.
ساخت فرودگاه یاسوج از جمله مصوبههای سفر خرداد ماه سال ۷۳ رهبر معظم انقلاب به استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
در سال ۹۳ فرودگاه یاسوج یکی از محدودترین باندهای فرودگاهی کشور را داشت. طول باند آن ۲۶۰۰ متر و pcn (میزان فشردگی آسفالت در واحد متر مربع) آن نیز پایین بود.
ظرف ۳۰ ماه بزرگترین پروژه عملیات خاکی کشور و استان با حجم یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب در این فرودگاه انجام شد.
باند فرودگاه از ۲۶ به ۴۶ و طول باند نیز از ۲۶۰۰ متر به ۳۲۰۰ متر ارتقا یافت تا یکی از با کیفیتترین باندهای فرودگاهی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد ساخته شود.
روشنایی باند فرودگاه یاسوج نیز کامل شد و در شرایط مه و شب نیز میتواند پرواز داشته باشد یعنی فرودگاه یاسوج شرایط لازم برای انجام پرواز در شب را دارد.
فرودگاه یاسوج اکنون به گفته مدیر فرودگاه، کارشناسان هوانوردی و استاندار کهگیلویه و بویراحمد هیچ مشکل و مانعی برای افزایش پروازهای پروازهای مسافری تهران یاسوج و برعکس و دیگر شهرهای کشور ندارد.
مگر یاسوج مرکز استان نیست ؟
فرودگاه یاسوج اداره کل نیست ؟؟
پرواز خارجی خو یه دونه مسافر هم نیست