وزیر خارجه آمریکا چند روزیست سفر خود به مناطق مختلف خاورمیانه را آغاز و با مقامات کشورهای مختلف در مورد جنگ غزه گفتگو کرده است. نشریه آمریکایی آکسیوس خبر داد که مقامات اسرائیلی که امروز سهشنبه با بلینکن دیدار خواهند کرد، به وی اطلاع خواهند داد که اگر حماس با آزادی اسرای اسرائیلی بیشتری موافقت نکند، اسرائیل به فلسطینیها اجازه بازگشت به شمال غزه را نخواهد داد. نشریه آمریکایی به نقل از مقامات اسرائیلی نوشت: اسرائیل مخالف بازگشت فلسطینیان به شمال غزه نیست و در جریان دیدار با وزیر خارجه آمریکا تاکید خواهیم کرد چنین اقدامی باید بخشی از مبادله توافق بازگشت اسرای جدید باشد.
پایگاه مطرح آمریکایی توضیح داد که یک مقام اسرائیلی گفت: «مذاکرهکنندگان اسرائیلی بر این باورند که بازگشت فلسطینیها به شمال غزه یک اهرم فشار بزرگی است که اسرائیل نمیخواهد آن را کنار بگذارد و تلاش خواهد کرد که مبادله توافق برای بازگشت اسیران جدید را تضمین کند.»
به همین منظور و برای واکاوی بیشتر اوضاع در منطقه باشگاه خبرنگاران جوان مصاحبهای با «چاندران نیر»، یک فعال سیاسی از مالزی ترتیب داده که مشروح آن در ذیل از نظرتان میگذرد.
-علت سفرهای پی در پی مقامات آمریکایی به کشورهای مختلف منطقه چیست؟
چاندران نیر: آمریکاییها از سرایت جنگ به مناطق دیگر و نابودی رژیم صهیونیستی میترسیدند. آمریکا در پیامی به ایران مدعی شده است که به دنبال راه حلی برای تنشهای منطقهای است. با این حال، اقدامات واشنگتن تصویر متفاوتی را نشان میدهد. حمایت بی دریغ این کشور از رژیم صهیونیستی، به ویژه از ۷ اکتبر، تنها به تشدید اوضاع منجر شده است. تلاش آمریکا در مقایسه با حمایت مداوم آن از اقدامات تهاجمی اسرائیل، غیر صادقانه به نظر میرسد. تامین مداوم تجهیزات نظامی و اطلاعاتی این رژیم، تل آویو را قادر ساخته است که سلطه ظالمانه خود را بر مردم فلسطین حفظ کند و شعلههای کینه را بیشتر شعله ور سازد. اقدامات آمریکا همچنین جبهههای مقاومت جدیدی را ایجاد کرده است. آمریکا به جای پرداختن به علل ریشهای درگیری، به دنبال این است که جبهههای مقاومت را موانعی بر سر راه صلح منطقهای بداند. این رویکرد نادرست مانند درمان علائم یک بیماری بدون پرداختن به آسیب شناسی زمینهای است. آمریکا باید ببیند که جنبشهای مقاومت زاییده رنج عمیق مستضعفان است.
-تحلیل شما از واکنش گروههای مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی چیست؟
چاندران نیر: گروههای مقاومت همواره تاکید میکنند که اقدامات آنها پاسخی مستقیم به تجاوزات اسرائیل در غزه و حمایت بی دریغ کاخ سفید از تجاوزات رژیم صهیونیستی است. روایتی که توسط این گروهها منتشر میشود، بر این باور عمیقاً ریشهدار تأکید میکند که فعالیتهای آنها نوعی مقابله با وحشیگریهای اسرائیل در نوار غزه همراه با حمایت صریح بالاترین ردههای دولت آمریکا از تل آویو است.
حمایت مالی و سیاسی ترکیبی آمریکا از اسرائیل وضعیت پیچیدهتری را در منطقه ایجاد کرده است و واکنش قویتری را از سوی گروههای مقاومت در پی داشته است. آمریکا در نشان دادن آشکار تعهد خود به رژیم اسرائیل، دو بار قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را که از اسرائیل خواسته بود جنگ در نوار غزه را متوقف کند، وتو کرده است. همچنین تلاش آمریکا برای حل مناقشه از طریق ایران با در نظر گرفتن تنها میانجی گروههای مقاومت، راهبردی ناقص است. استقلال این گروهها و حق اساسی آنها برای تعیین سرنوشت خود را نادیده میگیرد.
یکی دیگر از مفروضات ناقص زیربنای رویکرد آمریکا این باور است که رابطه ایران و گروههای مقاومت سلسله مراتبی است و ایران به عنوان تنها تصمیم گیرنده عمل میکند. با این حال، پیوند ایران و گروههای مقاومت نه از طریق تسلط، بلکه همبستگی و هدف مشترک است و هر دو طرف متعهد به رعایت اصول عدالت و آزادی هستند. در قلب پیچیدگیهای منطقهای، موضوع پایدار و حلنشده فلسطین نهفته که بیش از ۷۵ سال ادامه داشته است. ماهیت طولانی این موضوع بر اهمیت آن تأکید میکند، زیرا منطقه با چالشهای چند وجهی دست و پنجه نرم میکند. بدیهی است تا زمانی که خواستههای بحق مردم فلسطین به رسمیت شناخته نشده و به آنها رسیدگی نشود، آمریکا نمیتواند با مقصر دانستن دیگران در حل بحران منطقهای سهیم باشد.
-به نظر شما این وضعیت جنگی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
چاندران نیر: دستیابی به چشمانداز منطقهای آرامتر به یک تغییر اساسی در موضع آمریکا وابسته است - موضعی که از تایید تجاوزات اسرائیل در غزه خودداری میکند و حقوق مشروع مردم فلسطین را به صراحت به رسمیت میشناسد. رژیم اشغالگر برای ساکت کردن رسانهها در غزه، ارتباطات را در این منطقه قطع کرده است تا وبلاگنویسان زنده که با دنیای خارج ارتباط برقرار میکنند و در مورد آخرین تحولات صحبت میکنند، از انجام این کار جلوگیری میکنند، زیرا خدمات اینترنتی به طور منظم کاهش مییابد.
کارمندان سازمان ملل میتوانند علیه رژیم به خاطر فجیعترین جنایاتی که در غزه مرتکب میشود صحبت کنند، جنایاتی که آنها در مورد آن گزارش داده اند، اما پخش تصاویر زنده از نوار غزه یک بازی کاملاً متفاوت است. گزارش از بیمارستانها یا پناهگاهها کل چارچوب ذهنی مخاطب را تغییر میدهد. رژیم اسرائیل تعدادی از مشهورترین و باسابقهترین روزنامه نگاران غزه مورد اعتماد مردم این منطقه را کشته است. برخی در اثر حملات هوایی و برخی دیگر در میدان نبرد توسط ارتش اسرائیل که به منطقه تحت اشغال حمله کرده است، کشته شده اند. این در حالی است که روزنامهنگاران برای شناسایی خود یک ژاکت آبی روشن که روی آن نوشته شده PRESS و همچنین یک کلاه ایمنی روشن که روی آن PRESS نوشته شده است، استفاده میکنند. آنها غیر نظامی هستند.
تحلیلی که ماه گذشته توسط فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران انجام شد، نشان داد که تنها در طول ۱۰ هفته اول جنگ اسرائیل علیه غزه، بیش از هر کشور دیگری در تاریخ در طول یک سال تمام روزنامهنگاران در این منطقه کشته شدهاند. گزارشهایی نیز از مفقود شدن، بازداشت، زخمی شدن، تهدید شدن، یا آسیب عمدی به خانههای خبرنگاران دیگر منتشر شده است. تا زمانی وضعیت در این حد غیرمنطقی و غیرانسانی است متاسفانه نمیتوان امیدی به آرام شدن اوضاع آن هم در جایی که دهههاست مردم در حال دفاع از حقوق خود هستند داشت.
چاندران نیر موسس موسسه جهانی فردا و عضو باشگاه خبری رم است. او همچنین نویسنده کتابهای «برچیدن امتیاز جهانی سفید: برابری برای دنیای پساغربی» و «دولت پایدار: آینده دولت، اقتصاد و جامعه» است.
آمریکا جنایتکار، انگلیس جنایتکار، هر دو بیش از 8 سال است که شریک جرم تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیر انسانی ائتلاف متجاوز رژیم سعودی در جنگ یمن بودن و هستند.
و این در حالی که ائتلاف آمریکایی و در سایه سکوت بی شرمانه سازمان های به اصطلاح بین المللی خیانتکار ناتوان و عاجز از سال 2014 تاکنون از تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی کمک، حمایت و پشتیبانی نظامی می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.
تجاوز نظامی و حمله نیروهای نظامی ایالات متحده به همراه بریتانیا و با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند به یمن جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت است و هم نقض قوانین بین المللی بوده است.
آمریکایی ها و تروریست های داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی از سال 2011 تاکنون برای ما یکی هستند.
از سال 1945 تاکنون برای همه مردم دنیا ثابت شده که در هر جای دنیا جنایتی رخ می دهد دست آمریکا جنایتکار در کار است.
نیروهای آمریکا جنایتکار در غرب آسیا چه غلطی می کنند؟
یک مقام آمریکایی روز سهشنبه خبر داد که هزاران نفر از نیروهای رژیم صهیونیستی از شمال غزه خارج شده و این رژیم عقب نشینی بزرگ از شمال غزه را آغاز کرده است.
آمریکایی ها دهان سگ هارشان را در انگلیس ببندند.
نیروهای انگلیسی از سال 2001 تاکنون در منطقه خاورمیانه چه غلطی می کنند؟
نیروهای انگلیسی از سال 2003 تاکنون در عراق و لیبی چه غلطی می کنند؟
نیروهای انگلیسی از سال 2011 تاکنون در سوریه چه غلطی می کنند؟
نیروهای انگلیسی از سال 2015 تاکنون در یمن چه غلطی می کنند؟
نیروهای انگلیسی از سال 2021 تاکنون در اوکراین چه غلطی می کنند؟
آمریکا جنایتکار همراه با چند کشور جنایتکار دیگر و با کمک مالی برخی کشورهای عربی جنایتکار و در سایه سکوت بی شرمانه سازمان های بین المللی خیانتکار از سال 2011 تاکنون داعش وحشی را وارد سوریه، عراق، افغانستان، یمن، لیبی و منطقه خاورمیانه وارد کرده است و همچنان نیز ادامه می دهد.
اروپا جنایتکار اگر نگران ثبات منطقه بود مقابل جنایات ائتلاف متجاوز رژیم کودک کش سعودی از سال 2015 تاکنون در یمن سکوت نمیکرد.
نیروهای آمریکایی حق حضور در سوریه و عراق و یمن را ندارند.
حضور نیروهای نظامی انگلیس جنایتکار در عراق و سوریه و یمن غیر قانونی است و هم نقض قوانین بین المللی است.
نیروهای انگلیسی حق حضور در سوریه و عراق و یمن را ندارند.
نیروی هوایی آمریکا در جنگ غزه مرتکب جنابت جنگی و جنایت علیه بشریت شده است. نیروی هوایی اسرائیل در جنگ غزه مرتکب جنابت جنگی و جنایت علیه بشریت شده است.
ادامه تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به غزه به خاطر ناتوانی، کوتاهی و سکوت بی شرمانه سازمان های بین المللی است و هم حمایت همه جانبه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی بوده است.
حملات شدید صهیونیستها به جنوب لبنان با مهمات فسفری + فیلم ارتش رژیم صهیونیستی بامداد چهارشنبه در حملات شدید به جنوب لبنان، از بمبهای ممنوعه فسفری استفاده کرد. حملات شدید صهیونیستها به جنوب لبنان با مهمات فسفری ساخت آمریکا و انگلیس برای جامعه جهانی شرم آور و تاسف بار است.
که در آن به این نتیجه رسیده است که ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل در دو حمله هوایی مرگبار و غیرقانونی به خانههای غیرنظامیان در نوار غزه از مهمات ساخت آمریکا استفاده و واشنگتن بصورت مستقیم در این حمله مشارکت کرده است.
استفاده ارتش رژیم اسرائیل از مهمات و سلاح های ساخت آمریکا در حملات غیرقانونی که پیامدهای مرگبار برای غیرنظامیان به همراه داشته است باید زنگ خطر را برای دولت بایدن به صدا درآورد زیرا سلاح های ساخت آمریکا کشتار دسته جمعی خانواده های بزرگ فلسطینی در غزه را تسهیل کرده است.
آمریکا باید انتقال سلاح هایی که فلسطینی ها به وسیله آنها کشته می شوند را به اسرائیل متوقف کند که واشنگتن باید برای جلوگیری از افزایش خطر ارتکاب نقض قوانین بین المللی فوراً انتقال سلاح به اسرائیل را متوقف کند.
دولتی که به تامین سلاح های مورد استفاده برای ارتکاب تخلفات ادامه می دهد، در مسئولیت این تخلفات شریک است.