کشاورز مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بخش تعاون استان در حدود هزار تعاونی فعالیت دارند و حدود سه هزار تعاونی راکد و غیرفعال هستند. تعداد زیادی از این تعاونیها مسکن هستند که وظیفه ساخت و تحویل مسکن به مردم را دارند، اما بسیاری از این تعاونیها انحلال خود را اعلام نکرده اند. تعداد ۱۴۵ تعاونی در شهر مهرگان داریم که ۳۲ تعاونی سند خود را تحویل گرفته اند. شورای تامین مسکن هم تصویب کرده است تا تعاونیهای مسکن مهرگان بتوانند سند خود را اخذ کنند. متاسفانه برخی هیات مدیرهها علاقهای به دریافت اسناد ندارند. همشهریان میتوانند به اداره تعاون و شهرداری محمدیه داشته باشند و وضعیت دریافت این اسناد را پیگیری کنند تا از مزیتها بهرهمند شوند.
کشاورز افزود: در حوزه تاسیس تعاونی ها، هدف اول تاسیس تعاونیهای بزرگ مقیاس است که میتوانند پروژههای ویژه انجام دهند. یک تعاونی تاسیس شده و دو مورد هم در شرف تاسیس قرار دارد. در کل ۳۰ تعاونی در حوزههای تولیدی و اشتغال داشتیم که حدود یک هزار شغل ایجاد کرده اند.
وی اضافه کرد: بحث تعاون در حوزه اقتصادی و اقتصاد مردمی یکی از رویکردهای اصلی در اقتصاد است. ما ایدههایی را مطرح میکنیم، اما انتظارات برآورده نمیشود مگر اینکه شهروندان همکاری بیشتری داشته باشند. تعاونیهای مسکن اقبال بیشتری از سوی مردم را شاهد بوده اند و متاسفانه تعاونیهای تولیدی این رویکرد را نداشتند. نوع ساختار تعاونیهای بزرگ مقیاس متفاوت است و امکان سرمایه گذاری بیشتری را دارد. نظارت بر این تعاونیها هم قویتر است. با افزایش تعداد تعاونیها نرخ بیکاری در استان کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعداد تعاونیهای غیر فعال بدون در نظر گرفتن تعاونیهای مسکن بسیار کم است و بیشتر مشکل هیات مدیرهای دارند. تعاونیهایی که این فضا را داشتند احیا شدند. بخشی از تسهیلات به اندازه ۱۲ میلیارد تومان و از بخشهای دیگر ۴۶ میلیارد تومان به این تعاونیها پرداخت شده است. ۲۵ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ باید به تعاونیها پرداخت شود. تعاونیها میتوانند متناسب با تخصص خود این تسهیلات را دریافت کنند.
وی اظهار کرد: اصل اساسی در تعاونیهای مسکن توجه به قانون است. یکی از این موارد اینست که قبل از اخذ پایان کار واحدها مشخص نشوند. تمامی اقدامات باید انجام شود و سپس تحویل صورت گیرد. تعاونیهایی که این موارد را رعایت نکرده اند با مشکل مواجه شده اند. خطاهای مدیریتی در برخی تعاونیها منجر به تضییع حقوق عامه میشود. در مهرگان و مینودر متاسفانه شاهد این ایرادات بودیم. تعاونیهایی که فضای قانون را رعایت نکنند مشمول اعمال قانون خواهند شد. در شهر قزوین دو منطقه مینودر و عظیمیه را داریم که درگیر تعاونیها هستند که در عظیمیه شاهد روح تعاونی نیستیم. تعاونیهایی که زمین گرفتند و کار تعاونی انجام نمیدهند اخطار دریافت میکنند. در عظیمیه هیچ تعاونی فعال مسکن وجود ندارد. این تصمیمات مدیریتی در ۲۰ سال گذشته گرفته شده است. اگر نگاه تعاونی به عظیمیه می شد قطعا شاهد ساخت و توسعه مسکن در عظیمیه بودیم.
وی بیان کرد: زمینهای تعاونیهای عظیمیه به صورت قطعه به افراد واگذار شده است. قطعات این شهرک به صورت خودمالکی ساخته خواهد شد. انحلال تعاونی به معنای از بین رفتن روح تعاون نیست. سال گذشته کارگروه ویژهای در استانداری شکل گرفت. ۸۵ درصد به بالای این تعاونیها به صورت قطعی تعیین تکلیف شدند. تعاونی مسکن جانبازان انتخابات را برگزار کرد که بیش از یک سوم مشارکت داشتند که انحلال تعاونی انجام شد و هیات تسویه مستقر شده است. تعاونیهایی که به قانون توجهی نداشته اند دچار مشکل میشوند. در حال حاضر تعاونی که بحران داشته باشد در استان وجود ندارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هر تعاونی یک پروژه منسجم باید داشته باشد. در سامانه جامع تعاون باید همه افراد ثبت نام کنند و بیش از ۲۰۰ نفر هم نباشند. قاضی ویژهای در شعبه ۴ به بخش تعاون اختصاص داده شده است و انضباط خاصی به این عرصه حاکم شده است. حدود ۷ تعاونی مسکن اخطار انحلال دریافت کرده اند. در صورت وجود مشکل در تعاونیها اولین حضور باید در اتاق تعاون صورت بگیرد. قانون تعاون میگوید با انحلال شخصیت حقوقی تعاونی از بین نمیرود و وارد روند تسویه میشود و حقوق از بین نمیرود.