اسماعیل زارعی کوشا امروز در مراسم گرامیداشت و تجلیل از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان کردستان که درمحل سالن اجتماعات پیامبر اعظم (ص) برگزار شد اظهار کرد: در بیش از ۲ دهه اخیر عناوین شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به نوعی صبغه اقتصادی داشته است که این امر نمایانگر اهمیت حوزه اقتصاد و حمایت از کار و تولید است.
استاندار کردستان بیان کرد: با توجه به نیاز کشور و تحریمها، شعار سالهای اخیر جنبه اقتصادی داشته و امسال نیز مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است.
وی افزود: توانمندی اقتصادی و قطع وابستگی اقتصادی کشور، علاوه بر ارتقاء شاخصهای اقتصادی، به رفع آسیبهای اجتماعی، تقویت امنیت و امیدآفرینی هم کمک میکند و تحقق اهداف کشور را بدنبال دارد.
استاندار کردستان شأن خود و مدیران در ارتباط با حوزه تولید را، تسهیلگری عنوان کرد و تولیدکنندگان را مبارزان جنگ تمام عیار اقتصادی که با همه توان در مقابل چالشهای ناشی از این جنگ ایستادگی میکنند.
وی توانمند بودن در خلق ثروت از مسیر کار و تلاش مشروع را ممدوح و مطلوب دانست گفت: تولید ازجمله بالاترین کارهای خیر وتولیدکنندگان بزرگترین، خیّران محسوب میشوند.
زارعی کوشا با تاکید بر اینکه دلسرد کردن سرمایهگذاران مصداق خیانت به مردم کردستان است، اضافه کرد: اگرچه نگاه مدیران به حوزه تولید عمدتا مبتنی بر تسهیلگری است، اما در بدنه کارشناسی هنوز مشکلاتی داریم بر همین اساس مدیران لازم است نظارت بیشتر و ورود جدی تری به این موضوعات داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه حمایت از تولیدکنندگان وظیفه دولت است یادآور شد: مجموعه بانکها در استان همراهی و تعامل خوبی با سرمایهگذاران دارند، اما نمیتوان برخی محدودیتها در منابع و چالشهای ناشی از مقررات بعضا غیرجامع را نادیده گرفت.
استاندار کردستان اظهار کرد: استانهای زاگرس نشین که نیاز به حمایت جدی در حوزه اقتصادی دارند باید از برخی سیاستهای بانکی معاف شوند تا در چالش تناقض بین برخی سیاست گذاریها و واقعیتهای موجود دچار آسیب مضاعف نشوند.
وی عنوان کرد: در موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات بیش از یک سال است که پیگیری میکنیم و در جلسات متعدد اعلام کردهایم که معاملات در مرزهای ما ریالی است و این مسأله انگیزه را از صادرکنندگان گرفته است که امیدواریم این مشکل هرچه زودتر به صورت کامل رفع شود.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: مسائل و مشکلات در حوزههای مختلف از جمله منابع بانکی محدود، نیاز بخش تولید برای سرمایه در گردش، ابلاغ کامل تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ از درخواستهایی بود که در نشست استانداران مطرح شد.
زارعیکوشا بیشترین کاهش نرخ تورم در شهریور و آذرماه امسال و کسب رتبه سوم در پرداخت تسهیلات را از دیگر دستاوردهای قابل تحسین استان برشمرد و گفت: ظرف ماههای آینده شاهد حضور و سرمایهگذاری هلدینگهای بزرگکشور در استان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ذخایر معدنی کردستان از مرز یک میلیارد تُن عبور کرد، ادامه داد: در بخش معادن نیز پیرو عملیات ژئوفیزیک هوایی که با اعتبار ۸۰ میلیارد تومانی در سال گذشته انجام شد نتایج امید بخشی بدست آمده است.
طبق اظهارات استاندار کردستان، در یک سال گذشته ۷ همت اعتبار وارد استان شده و به حوزه عمرانی اختصاص یافته است.
زارعی کوشا از برگزاری جشن احیای ۷۰ واحد تولیدی در استان خبر داد و افزود: بهار سال آینده نیز جشن سرمایهگذاری در کردستان برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: ۲۵۱ پروانه بهره برداری صنعتی در استان صادر شده که میزان اشتغالزایی آنها بیش از چهار هزار و ۹۰۰ نفر بوده است.
بختیار خلیقی تامین ارز را از مهمترین دغدغه واحدهای صنعتی استان خواند و گفت: ۶۰ درصد سهمیه ارزی در ۶ ماهه نخست سال به واحدهای صنعتی استان تخصیص داده شده است.
وی گفت: براساس نیازسنجی انجام شده، واحدهای صنعتی استان به ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیاز دارند که سه هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال در سال جاری به آنها تخصیص داده شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اذعان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۴۲ واحد صنعتی راکد در استان با اشتغال بیش از ۳۰۰ نفر به چرخه تولید بازگردانده شد.
وی با اشاره به اینکه رفع ناترازی انرژی از دیگر مشکلات واحدهای صنعتی است، بیان کرد: بازگشت ارز حاصل از صادرات از دیگر مشکلات واحدهای صنعتی استان است که امسال از ۳۵۰ دارنده کارت بازرگانی در استان ۵۱ نفر اقدام به صادرات کرده بودند.
خلیقی ادامه داد: قرار شده است معافیت بازگشت ارز حاصل از صادرات در کشورهای عراق و افغانستان بار دیگر اعمال شود که امید می رود این خبر مهم به زودی از سوی مسئولان کشوری اعلام شود.
گفتنی است در پایان این مراسم از واحدهای نمونه معدنی و صنعتی استان تجلیل به عمل آمد