محمد کرمی در جلسه با شورای اندیشه ورز تعاونیهای شمال استان گفت: ظرفیت اقتصاد تجارت، حمل و نقل، معادن، کشاورزی، صنعت دریا، دیجیتال، گردشگری و صنایع دستی و مرزهای آبی و خشکی از ظرفیتهای بی نظیر استان سیستان و بلوچستان هستند.
وی اظهار افزود: آنچه انتظار میرود؛ انجام کارهای جدید با نوآوری و خلاقیت برپایه دانش در تشکیل شرکتهای دانش بنیان میباشد.
وی با تاکید بر اهمیت عدالت اقتصادی تصریح کرد: تعاونیها یک اصل مهم برای مشارکت مردم در اقتصاد هستند، که با تعداد محدود افراد و سرمایههای کوچک میتواند شکل بگیرد.
استاندار با مخاطب قرار دادن دستیاران مردمی بیان کرد: ۳۰ هزار کارت بازرگانی مرزنشینی در استان صادر شده که برای انجام فعالیتهای تجاری، تعاونیهای مرتبط نیز بایستی تشکیل شود.
کرمی با اشاره به توسعه پنلهای خورشیدی در استان و سفارش ۵ هزار پنل جدید برای نصب افزود: با تشکیل تعاونی در زمینه پنلهای خورشیدی میتوانیم شاهد ایجاد مزرعه پنلهای خورشیدی باشیم.
وی بیان کرد: باید شرکت تعاونیهای دانش بنیان در عرصههای مختلف از جمله صنایع دستی، صنایع بسته بندی، تولیدات صادارتی، معادن مس و اهمیت این فلز در تولیدات مختلف با نوآوری و خلاقیت و تغییر روش در تولید و با تولیدات جدیدتشکیل شوند.
استاندار با تاکید بر حضور دانشگاهیان و دانش آموزان در تشکیل شرکت تعاونیهای دانش بنیان اذعان کرد: به تعداد اعضای هیئت علمی باید شرکت دانش بنیان وجود داشته باشد، دانشگاه محور توسعه است و دانشگاهها باید نیروهای کارآفرین پرورش بدهند.
کرمی با اشاره به تولیدات کشاورزی کم آب بر در حوزه دانش بنیان گفت: آموزش و پرورش در هنرستانها با راه اندازی گلخانهها بخصوص توسط دانش آموزان برنامه ریزی کند.
وی با تاکید برطراحی دقیق برنامهها بیان کرد: شرایط لازم برای تجاری شدن منطقه سیستان فراهم شده است و از مراکز خیریهها خواسته شده در قالب تعاونی برای توانمندسازی مردم کار کنند.
استاندار با اشاره به سیره پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت در زمینه کار و تلاش تصریح کرد: باید فرهنگ کار و تلاش در استان ارتقا یابد و افرادی که توانایی کار دارند باید در تشکیل تعاونیها و فعالیتهای تولیدی و صادراتی فعال باشند.
کرمی با اشاره به کریدور به وجود آمده با کشورهای اطراف و آسیای میانه اذعان