معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: حل معضل کودکان کار و خیابانی نیاز به کار اساسی و ریشه ای دارد.

طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در نشست شورای اجتماعی استان که با حضور رئیس کارگروه کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور برگزار شد گفت: گشت‌های مشترک برای متکدیان و کودکان کار در سطح شهرها فعال است و این کودکان اغلب در زمان حضور گشت‌ها فرار کرده یا اقدامات خطرآفرین انجام می‌دهند اما جمع آوری و به مراکز نگهداری هدایت می‌شوند.

او افزود: برخی از این کودکان اتباع بیگانه هستند و عده‌ای نیز دارای خانواده بوده‌اند که به اشکال مختلف تعیین تکلیف شده اما آن دسته از افرادی که بی سرپرست هستند به مراکز نگهداری ارجاع می‌شوند.

طالبی ادامه داد: وقتی کودک کار در چهارراه مشاهده شد بعد از ساماندهی دوباره در خیابان دیده نشده بلکه افراد جدیدی وارد این عرصه شده‌اند از همین رو آمار زایشی و افزایشی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی  بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود شاهد کودک کار در کارگاه‌ها نیستیم و همواره نظارت و پایش در این زمینه انجام می‌شود.

او اضافه کرد: امکانات محدودی در زمینه مقابله با آسیب کودکان کار داریم اما با حمایت سازمان‌های مردم نهاد شاهد اتفاقات خوبی هستیم، سمن‌های فعال در این زمینه با مشکلاتی از جمله مالیات و اجاره‌بها دست و پنجه نرم می‌کنند اما تا حدودی توانسته‌ایم این مشکلات را پیگیری کنیم.

طالبی گفت: پشتیبانی از سازمان‌های مردم نهاد ضروری است زیرا با حداقل هزینه‌ها بالاترین عملکرد را دارند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: اقدامات انجام شده برای کودکان کار در استان مقطعی بوده و باید به شکل ریشه‌ای این مشکل رفع شود که در این مسیر حمایت‌های اعتباری و مالی ضروری است.

او عنوان کرد: در زمینه جذب خیر هم مشکلاتی وجود دارد زیرا صنایع استان محدود بوده با این وجود در همه زمینه‌ها و امور خیر مشارکت بالایی دارند از همین رو کمک اعتباری از سطح کشور مورد انتظار است.

طالبی گفت: با توجه به حمایت‌های موجود، وجود کودک متکدی اتباع بیگانه در سطح شهر پذیرفته نیست و اگر موردی بعد از جمع آوری و اخطار دوباره اقدام به تکدی‌گری کرد باید از استان طرد شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی هم گفت: این استان کودک خیابانی ندارد بلکه افراد موجود کودک کار یا متکدی هستند که شب‌ها از سطح خیابان‌ها جمع آوری می‌شوند و در این خصوص ۱۴۰ کودک در بهزیستی دارای پرونده هستند.

 شرفی ادامه داد: برخی از این کودکان کار به مراکز روزانه معرفی شده تا توانمندسازی آنها دنبال شود و آن دسته از کودکان که سرپرست ندارند وارد مراکز شبه خانواده می‌شوند.

او گفت: با توجه به اینکه بیشتر کودکان کار اتباع بیگانه هستند ارایه خدمات به آنها دچار مشکل می‌شود اما اقدامات در مورد ساماندهی آنها انجام شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند نیز گفت: در حال حاضر مرکز فوریت‌های شهرداری بیرجند شبانه روزی است و از ابتدای امسال ۲۰۹ نفر به این مرکز ارجاع شده که ۳۰ نفر آنها کودک کار هستند و ۶ نفر زیر ۶ سال سن دارند.

 میرزایی با اشاره به اینکه از این تعداد هفت کودک معتاد بوده‌اند افزود: تلاش شده با ایجاد گلخانه و خانه‌های صنایع دستی از این کودکان کار و خانواده‌های آنها در زمینه توانمندسازی حمایت شود.

او به فعالیت ۵۰۰ زباله‌گرد در شهر بیرجند اشاره کرد که ۴۰ درصد آنها کودکان زیر ۱۸ سال هستند و گفت: همچنین ۲۰ نفر از دستفروشان سطح شهر کودک هستند.

معاون شهردار بیرجند عنوان کرد: در حال حاضر کودکان و بزرگسالان در مرکز فوریت‌های اجتماعی به شکل تجمیعی نگهداری می‌‍شوند لذا با توجه به احتمال انتقال برخی آسیب‌ها، ساخت مرکز مجزا برای کودکان ضروری است و در این زمینه درخواست اعتبار از سازمان اجتماعی کشور را داریم.

همچنین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تاکنون هیچ اعتباری در بخش بهداشت و درمان برای کودکان آسیب دیده اجتماعی دیده نشده با این وجود پذیرش و درمان را انجام می‌دهیم.

 اسماعیلی افزود: همکاری بین بخشی خوبی در استان وجود داشته اما نیاز است از بخش‌های اجتماعی و امنیتی ردیفی برای درمان کودکان آسیب دیده اجتماعی مشخص یا در طرح توازن به این حوزه کمک شود.

او گفت: ساخت و توسعه بخش روانپزشکی بیرجند برای تفکیک افراد معتاد و غیر معتاد هم ضروری است.

ضرورت ایجاد مرکز اصلاح تربیت برای دختران، راه‌اندازی مجتمع شبه زندگی برای تجمیع خدمات دستگاه‌های مسئول در کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت مالی از درمان اعتیاد کودکان از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار