عسکری در نشست گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور معاون وزیر صمت در گچساران برگزار شد افزود: بیواتانول باشت، فسفات چرام، دو زنجیره ارزش مرغ، دو واحد پلی اتیلن، پترو پالایشگاه و مینی پالایشگاه، ۵ واحد بزرگ آبزیان و گاوداری ۵ هزار راسی از مهمترین این طرحها است.
وی با بیان اینکه استان یک درصد جمعیت کشور را دارد، اما کمتر از ۲۵ هزارم درصد اعتبارات به استان اختصاص مییابد ادامه داد: این امر باعث رکود برخی واحدها شده است.
عسکری اضافه کرد: استان با وجود داشتن منابع آبی، نفتی، معدنی و صنعتی، اما به دلیل ترکیب نامناسب سرمایه انسانی و سرمایه فیزیکی موجب وجود رکود در فضای کسب و کار شده است.
سرپرست اداره کل صمت استان نیز گفت: استان ۵۰ واحد نیمه فعال در اولویت راه اندازی در استان وجود دارد که با ۵۰۰ میلیارد تومان میتوان آنها را به چرخه تولید برگرداند.
موسویان با بیان اینکه ۱۰۲ کارت بازرگانی فعال در استان وجوددارد افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶ میلیارد دلار کالا از استان صادر شده است.
رئیس اتاق بازگانی استان نقدینگی را مهمترین مشکل واحدهای صنعتی و تولیدی استان بیان کرد و ادامه داد: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۱ به استان اختصاص یافت که فقط ۱۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافت.
قبادی ادامه داد: تاکنون کمتر از یک دهم اعتبارات ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی تبصره ۱۸ امسال پرداخت یا ابلاغ شده است.
وی افزود: بازپرداخت تسهیلات از یک سال به سه سال، مشوقهای سرمایه گذاری و برخی معافیتها راهکارهایی برای جذب سرمایه گذاری در استان است.
فرماندار گچساران نیز وجود ۲۵ درصد منابع نفتی، دو سد بزرگ، ۳۲ هزار هکتار زمین کشاورزی، نزدیکی به بنادر جنوبی و مرزهای خشکی از ظرفیتهای گچساران برشمرد.
معاون هماهنگی و محیط کسب کار وزارت صمت نیز با بیان اینکه سازوکار تامین منابع مالی باید فراهم شود افزود: به این منظور تفاهم نامه با حضور وزارت صمت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بسته میشود.
فولادگر وجود منابع عظیم نفت و گاز، نزدیکی به بنادر و منابع آبی از ظرفیتهای خوب استان است.
وی افزود: زمینه حضور سازمان گسترش، ایدرو و ایمدرو برای سرمایه گذاری در استان فراهم شود.