داریوش فرمانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در اختتامیه دومین جشنواره صنایع دستی بسیج در کرمانشاه، با اشاره مهمترین رویکردهای حوزه صنایع دستی استان، گفت : یکی از رویکردهای مهم ما در این حوزه آموزش رشتههای مختلف صنایع دستی است.
وی افزود: در این راستا طی سال گذشته حدود ۴۰۰ نفر در استان آموزشهای صنایع دستی دیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: ترویج استفاده از صنایع دستی، صادرات، بازاریابی، نوآوری و خلاقیت از دیگر رویکردهایی است که بصورت جدی آنها را در دستور کار قرار داده ایم و اتفاقات خوبی هم در این حوزهها در استان در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای ما باز زنده سازی رشتههای فراموش شده است و خوشبختانه امسال توانستیم رشته جاجیم بافی را احیاء کنیم.
فرمانی به اهمیت طراحی، خلاقیت و نوآوری در فروش محصولات صنایع دستی اشاره کرد و گفت: اگر یک هنرمند با کیفیتترین محصول را تولید کند، اما طراحی و بسته بندی مناسبی نداشته باشد، بازاریابی و فروش چندانی نخواهد داشت، بنابراین در این زمینه هم اقداماتی در حال اجرا داریم.
وی با بیان اینکه اقداماتی هم برای توسعه صادرات صنایع دستی در حال اجرا است، افزود: به این منظور برگزاری دورهای نمایشگاههای صنایع دستی در دیگر کشورها خصوصا عراق را در برنامه داریم و مذاکراتی هم صورت گرفته و قرار است بزودی یکی از مسئولین عراقی در این حوزه سفری به کرمانشاه داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه در خصوص برنامههای اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی استان هم گفت: امسال حدود ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات را در حوزه مشاغل خانگی با اشتغالزایی ۳۶۰ نفر جذب کردیم.
وی اشتغالزایی در حوزه صنایعدستی را به صرفه و با هزینه کمتر نسبت به سایر حوزهها دانست و افزود: میتوان با حداقل اعتبارات و امکانات در حوزه صنایع دستی شغل ایجاد کرد.
فرمانی تعداد هنرمندان صنایع دستی استان را ۲۵ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این هنرمندان در قالب مشاغل خانگی، کارگاههای انفرادی و گروهی فعالیت میکنند.
وی با تاکید براینکه صنایع دستی کرمانشاه ظرفیتهای بسیار بالایی دارد، گفت: تاکنون ۱۶۴ اثر صنایع دستی در استان مهر اصالت ملی و هشت اثر هم مهر اصالت جهانی گرفته اند.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه با اشاره به برگزاری دومین جشنواره صنایع دستی بسیج در کرمانشاه، اظهارکرد: برای برگزاری این جشنواره ۶۰ اثر صنایع به دبیرخانه جشنواره در استان ارسال شد که از بین آنها ۳۵ اثر به نمایش درآمد.
وی اضافه کرد: از بین آثاری که در این جشنواره حضور داشتند، پنج اثر برای حضور در جشنواره سراسری صنایع دستی بسیج در تهران انتخاب شد.
فرمانی هدف از برگزاری این جشنواره را توسعه، رشد و تقویت رشتههای صنایع دستی در استان، باز زنده سازی رشتههای فراموش شده یا کمرنگ شده و نیز شناسایی هنرمندان گمنام و خلاق بویژه هنرمندان بسیجی اعلام کرد .