سرهنگ مرتضی عسگری اظهار داشت: با توجه به زندگی در عصر اینترنت و استفاده روزافزون نوجوانان و جوانان از این رسانه تعاملی و از سویی افزایش آسیبهای اجتماعی نوپدید فضای مجازی، ارتقای سواد رسانهای میتواند نقش موثری در کاهش این نوع آسیبها و استفاده نقادانه و هوشمندانه از اینترنت داشته باشد.
وی با اشاره به شگردهای مختلف کلاهبرداری در فضای مجازی، افزود: لازم است دستگاههای رایانه و همچنین تلفن متصل به اینترنت فاقد اطلاعات شخصی باشد و کاربران به هیچ عنوان عکسهای خانوادگی خود را در شبکههای موبایلی رد و بدل نکنند، زیرا امکان هرگونه هک و سرقت اطلاعات در این شبکهها وجود دارد.
سرهنگ عسگری بسیاری از پروندههای پلیس فتا را مربوط به انتشار تصاویر خصوصی در فضای مجازی دانست و اضافه کرد: کاربران شبکههای اجتماعی با به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی خود نظیر فیلم و عکس در فضای مجازی موجب میشوند تا برخی با سواستفاده و نیات مجرمانه اقدام به اخاذی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب کنند.
بیشتر بخوانید
وی بیان داشت: اکثر نوجوانان سواد رسانهای قوی ندارند و کورکورانه فرهنگ غلط و مد و مدگرایی را دنبال میکنند که نتیجه این امر چیزی جز پشیمانی و سواستفاده مجرمین نیست.
سرهنگ عسگری تصریح کرد: یکی از جرایمی که در فضای مجازی زیاد اتفاق میافتد سواستفاده از اطلاعات شخصی و خانوادگی افراد است که مجرمان از این اطلاعات برای ایجاد مزاحمت و تهدید استفاده کرده و مشکلات زیادی برای افراد ایجاد میکنند.
وی گفت: هرگونه مزاحمت و انتشار تصاویر خصوصی و خانوادگی افراد در فضای سایبری برابر ماده ۱۷ قانون جرایم رایانهای جرم محسوب شده و قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده است.
سرهنگ عسگری ادامه داد: برای جلوگیری از این گونه جرایم افراد باید هنگام انتشار اطلاعات شخصی خود به تبعات آن فکر کنند و در صورت مشاهده هر گونه تهدید با شماره ۳۴۶۸۵۶ پلیس فتای چهارمحال و بختیاری تماس حاصل نمایند.