رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور و زنبورعسل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: هیچ موردی از آنفولانزای مرغی در واحدهای طیور این استان دیده نشده است.

محمدکریم پورمند  با اشاره به اینکه بیماری آنفولانزا فوق‌حاد پرندگان یکی از بیماری‌های خطرناک پرندگان است، بیان کرد: عامل این بیماری ویروس بوده بنابراین می‌تواند به‌سرعت منتشر و پرندگان زیادی را بیمار کند.

وی گفت: سه هزار و ۶۲۹ مورد بازدید در ۹ماهه گذشته از مراکز پرورش طیور بومی، صنعتی و زیستگاه‌های استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه جابه‌جایی و مهاجرت پرندگان آبزی در نقاط مختلف دنیا همواره با خطر جابه‌جایی و انتقال ویروس‌های آنفولانزای پرندگان همراه است، افزود: انتقال ویروس از پرندگان مهاجر به پرندگان بومی اغلب در نقاطی صورت می‌گیرد که پرندگان بومی به‌ویژه اردک سانان در برکه‌ها، آبگیرها و زمین‌های زراعی آزاد بوده و پرندگان مهاجر به‌راحتی وارد گله‌های پرندگان بومی شده و تماس مستقیم و نزدیکی با یکدیگر برقرار می‌سازند.

رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور و زنبورعسل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه انتقال ویروس آنفولانزا از ۲ راه تماس مستقیم و آب آلوده رخ می‌دهد، ادامه داد: این ویروس برای انسان از طریق تماس مستقیم با پرندگان آلوده و بیمار، تماس مستقیم با مدفوع و ترشحات پرندگان و وسایل آلوده، کشتن و پَر کندن طیور و ماکیان آلوده و بیمار، تنفس هوای آلوده به ویروس، شکار پرندگان یا خریداری پرندگان شکار شده، مراحل آماده‌سازی قبل از پخت و خوردن گوشت، تخم‌مرغ و سایر فرآورده‌های خوراکی پرندگان آلوده به‌صورت خام و نیم‌پز، استفاده از مواد خوراکی و آب‌های آلوده به فضولات پرندگان و بازارهای سنتی فروش پرندگان زنده که می‌تواند سبب انتشار ویروس شوند منتقل می‌شود.

وی با اشاره به نشانه‌های بالینی بیماری آنفولانزا در پرندگان، گفت: این بیماری در پرندگان با علائمی مانند افزایش مرگ‌ومیر، کاهش مصرف دان، کاهش مصرف آب، وجود علائم بالینی در دستگاه تنفس، افسردگی و بی‌حالی، ژولیدگی پرها و دور هم جمع‌شدن پرندگان بروز می‌کند.

پورمند تصریح کرد: در مرغ‌های تخم‌گذار نیز بروز بیماری آنفولانزا با کاهش تولید روزانه تخم و به‌مرور کاملاً قطع و پوسته تخم‌مرغ نرم نمایان می‌شود.

وی به ارائه راهکارهایی جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزا پرداخت و افزود: به پرورش‌دهندگان طیور بومی و صنعتی توصیه می‌شود از رهاکردن طیور بومی و ماکیان به‌صورت چرای آزاد و تماس با پرندگان آزاد پرواز و مهاجر جدا خودداری کنند، همچنین مرغ‌های بومی را در مکان‌های سرپوش نگهداری و از تماس پرندگان داخل سالن‌های پرورشی و دان و آب مصرفی با پرندگان آزاد پرواز و فضولات جلوگیری کنند.

رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور و زنبورعسل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: سه هزار و ۶۲۹ مورد بازدید در ۹ماهه گذشته از مراکز پرورش طیور بومی، صنعتی و زیستگاه‌های استان انجام شده که تعداد نمونه‌گیری مراقبت فعال آنفولانزای فوق‌حاد پرندگان ۹۲۴ مورد بوده و خوشبختانه تا کنون موردی از بیماری آنفولانزای فوق‌حاد پرندگان در سطح این استان مشاهده نشده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.