طرح بهورز، یکی از موفقیت آمیزترین طرح های بهداشتی در ایران است که به عنوان یک شاهکار باورنکردنی در برخی از کشورهای جهان نیز مورد استفاده قرار می گیرد

 محسن بارونی مدیر مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در همایش گرامیداشت روز بهورز که در زاهدان برگزار شد گفت: طرح بهورز یک مدل موفق برای ارائه خدمات بهداشتی در مناطق روستایی است، این طرح نقش مهمی در کاهش مرگ و میر مادران و کودکان، کنترل بیماری های واگیر و غیرواگیر و بهبود شاخص های بهداشتی داشته است.
 
وی با بیان اینکه اعتماد مردم به بهورزان نقش مهمی در موفقیت طرح بهورز در سطح کشور ایفا نموده است گفت: حضور بهورزان در مناطق روستایی، مسئولیت پذیری، مهارت، ارائه خدمات و خوش خلقی بهورزان باعث شده است مردم به خدمات بهداشتی ارائه شده توسط بهورزان اعتماد داشته باشند و از این خدمات استفاده کنند.
 
وی ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان باتوجه به پراکندگی جمعیت و محرومیت هایی که وجود دارد، نظام سلامت به خوبی فعالیت نموده است و منجر به بهبود سلامت مردم در این مناطق شده است.
 
  حبیب غزنوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: علاوه بر بهبود سلامت جامعه روستایی، بهورزان تأثیر مثبتی بر فرهنگ جامعه می گذارند.
 
وی ادامه داد: بهورزان با ارائه خدمات بهداشتی و آموزش بهداشت به مردم در بهبود سبک زندگی کمک می کنند.
 
وی افزود: ساختار مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) یک مدل بسیار موفق جهت ارائه مراقبت های بهداشتی است که بر پیشگیری، درمان و توانبخشی تمرکز دارد و باید سیاست های کلی ما بر آن استوار باشد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: راه اندازی سیستم بهورزی که در دهه 60 صورت گرفته است، یک سرمایه گذاری بلندمدت بوده است که تأثیر مثبتی بر سلامت مردم در مناطق روستایی و دورافتاده داشته است.
 
 غزنوی گفت: ساختار بهورزی ما در جمهوری اسلامی ایران، می تواند گره گشای نظام سلامت جهانی باشد، در حال حاضر در چین و امریکا بهورزان به عنوان اعضایی از سیستم مراقبت های بهداشتی محسوب می شوند.
 
وی ادامه داد: در کشور عزیزمان ایران نیز، باتوجه به اینکه بیش از چهل سال از اجرای این طرح می گذرد نیاز به ببینی این طرح احساس می شود.
 
مهدی زنگنه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این همایش گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 450 بهورز، 4 مرکز آموزش بهورزی و تعداد 150 فراگیر بهورزی مشغول فعالیت هستند.
 
وی ادامه داد: بهورزان به عنوان سنگربانان خط مقدم نظام سلامت،  در روستاهای دور افتاده با تمامی مشکلات و صعب العبور بودن راه ها، در راستای حفظ سلامت هموطنان کمک می کنند.
 
 زنگنه افزود: بهورزان در جامعه سلامت، اخلاق و انسانیت را گسترش می دهند.
 
 سید مهدی طباطبایی به عنوان پیشکسوت حوزه بهداشت نیز گفت: خدمات مراقبتی و بهداشتی برای همه گروه های سنی در روستاها و مناطق دور افتاده از طریق بهورزان ارایه می شود.
 
وی ادامه داد: بهورزان با اقدامات و فعالیت های خود، امید به زندگی را در مناطق روستایی افزایش داده اند.
 
  طباطبایی افزود: برای اثرگذاری بیشتر جایگاه بهورزان در سطح جامعه، لازم است پایش و ارزشیابی از برنامه های آنان صورت گیرد و یک نظام رتبه بندی نیز برای بهورزان در نظر گرفته شود.
 
 در همایشی که به مناسبت روز بهورز با اجرای برنامه های متنوع و شاد و همچنین برپایی سیاه چادر جهت نمایش خدمات سیاری بهورزان در سالن همایش های دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد از تعدادی از بهورزان نمونه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اهدای لوح قدردانی شد.

برچسب ها: علوم پزشکی ، بهورز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.