یک کارشناس سیاسی در آستانه سال نو میلادی گفت: حضور داوطلبانه و موثر پیروان ادیان توحیدی و اقلیتهای مذهبی در هشت سال دفاع مقدس، جلوهای از وطن دوستی و هویت جمعی مردم ایران است.
علی بابایی افزود: نقش آفرینی هموطنان اقلیت مذهبی در بسیاری از موقعیتهای سرنوشت سازِ کشور بر کسی پوشیده نیست؛ بطوریکه بر اساس اسناد موجود در همان ابتدای جنگ تحمیلی ۴۰۰ جوان مسیحی که دوران سربازی آنها پیشتر تمام شده بود برای دفاع از وطن داوطلبانه راهی جبهههای نبرد شدند.
او گفت: در اسناد جنگ تحمیلی، همدلی همرزمان مسیحی و خانوادههای آنها با رزمندگان مسلمان کشور مشهود است.
بابایی ادامه داد: اهمیت این موضوع وقتی دوچندان میشود که بدانیم رهبر معظم انقلاب از سال ۶۳؛ در روزهای عید مسیحیان و میلاد حضرت مسیح بطور منظم و پیوسته با حضور در منزل شهدای مسیحی با خانواده آنها دیدار میکند.
او با اشاره به چاپ تالیفات و کتابهای مختلف با موضوع شهدای مسیحی کشور گفت: با مرور آنچه در این کتابها آمده به وضوح میتوان دانست که این شهدا نیز هر یک سرآمد خانواده و محله خود و دارای اعتقاد راسخ و توانمندیهای شاخص بوده اند.
این کارشناس سیاسی افزود: جامعه مسیحی کشور در زمینههای مختلف از جمله مهندسی، فنی و پزشکی در جبههها نقش آفرینی کرده اند؛ بر اساس روایتهای موجود آنها حتی با هزینه خود عُهدهدار مسـوولیتهای مهم مانند مرمـت ماشـینهای جنگی و راهسـازی، احداث بیمارستان صحرایی و سردخانه میشدند.
او خاطر نشان کرد: اقلیتهای مذهبی با وجود دین متفاوت همواره خود را ایرانی میدانند از این رو در فراز و فرودها و رخدادهای مختلف برای ثبات و آرامش کشور حضور فعال داشته اند.
بابایی گفت: با وجود تنوع و تکثر دینی، قومی و کلامی در ایران آنچه واقعیت دارد جلوههای بی نظیر از همدلی؛ همزیستی و وطن پرستی مردم است.
از جامعه مسـیحی ایـران (ارمنی و آشوری) در جنگ تحمیلی ۹۰ شهید، ۲۹۵ جانباز و ۵۸ آزاده به ثبت رسیده است. نـام ایـن قهرمانـان اکنـون زینت بخـش بسـیاری از کوچه هـا و محلات مسیحی نشـین است.
تاریخ سال نو میلادی در تقویم ایران روز ۱۱ دی است.
منبع: ایرنا