نماینده ادوار مجلس درباره طرح برخی انتقادات نسبت به شورای نگهبان واکنش نشان داد.

سید حسین نقوی حسینی نماینده ادوار مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره عملکرد شورای نگهبان و انتقاد‌ها از سوی یک جریان خاص بیان کرد: سیره نظری و عملی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری این بوده است که در چهارچوب قانون اساسی، شورای نگهبان نهاد ناظر و حافظ اسلامیت و جمهوریت نظام است و ضرورت تمکین دربرابر تصمیمات و نظارت و آرای شورای نگهبان یک تکلیف انقلابی دینی و ملی است. به هرحال شورای نگهبان باید نظر نهایی را نسبت به کاندیداها ارائه دهد و ناظر بر این بررسی هاست و نوع نظارتش هم استصوابی است.

وی ادامه داد: باید همه افراد و جریانات سیاسی که می‌خواهند وارد رقابت‌های انتخاباتی شوند به قانون و نظارت استصوابی شورای نگهبان تن دهند. اگر نمی‌توانند تن دهند وارد انتخابات نشوند، زیرا قانون اساسی و قانون انتخابات این نقش و وظیفه را برعهده شورای نگهبان گذاشته است و همه ما نیز به این موضوع اشراف داریم. وقتی با این اطلاعات نسبت به چنین جایگاهی از شورای نگهبان وارد عرصه می‌شویم باید تمکین کنیم و گرنه نمی‌شود که وارد عرصه انتخابات بشویم، اما به قانون و تصمیمات نهاد مهمی مانند شورای نگهبان تمکین نکنیم. این نوعی تعارض است.

نقوی حسینی افزود: معتقدم که پرداختن به این موضوعات ایجاد نوعی انحراف در انتخابات است و به جای اینکه به این موضوعات بپردازیم باید به جایگاه اجتماعی و مقبولیت خودمان در جامعه و به سطح رای آوری خود در جامعه نگاهی بیاندازیم، اما بسیاری موضوع را منحرف می‌کنند و شورای نگهبان را زیر سوال می‌برند؛ بنابراین معتقدم که تمکین به قانون از شاخصه‌های انقلابی بودن محسوب می‌شود و یکی از شاخص‌های ورود به عرصه اقدامات سیاسی است؛ لذا همه جریانات باید به این نقش و جایگاه شورای نگهبان احترام بگذارند و با انتقادات مسیر مشارکت و رسیدگی به صلاحیت‌ها را منحرف نکنند. من چهار دور در شورای نگهبان تایید صلاحیت شدم، اما در دوره قبل تایید صلاحیت نشدم و نمیدانم در این دوره چه اتفاقی می‌افتد، اما اعتقاد به اصول فعالیت در چهارچوب قانون را نمی‌توانم زیر سوال ببرم.

این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: همه کشور‌ها برای بررسی صلاحیت نامزد‌ها یک روشی دارند و هیچ انتخاباتی را نداریم که افراد بدون بررسی و توجه به سوابق اجازه ورود به انتخابات داشته باشند. این ساختار و روش بررسی در کشور‌های مختلف متفاوت است و اسامی مختلفی دارد. در کشوری مانند فرانسه شورای ناظر بر قانون اساسی نام دارد و در کشور دیگری دیوان عالی کشور بر بررسی صلاحیت‌ها نظارت می‌کند و در برخی از کشور‌های دیگر دستگاه مستقلی برای بررسی صلاحیت وجود دارد؛ بنابراین هیچ کشوری نداریم که انتخابات داشته باشد، اما روشی برای بررسی صلاحیت افراد نداشته باشد. من از یکی از نمایندگان مجلس فرانسه سوال کردم که آیا شما روشی بررسی صلاحیت نامزد‌ها را دارید وی جواب داد بله اگر افرادی سوابق قضایی داشته باشند موانعی برای ورود در انتخابات دارند. در حالی که فرانسه خود را یک کشور کاملا دموکراتیک می‌داند، اما مکانیزم‌هایی در این زمینه دارد و هرکس با هر شرایط نمی‌تواند وارد انتخابات شود.

وی در پایان بیان کرد: معتقدم به جای پرداختن به صلاحیت‌ها بهتر است به پایگاه اجتماعی خود بپرازیم. برخی از جریانات متاسفانه، چون پایگاه رای ندارند و اگر نامزد هم شوند مردم به آن‌ها اقبال ندارند فرافکنی می‌کنند. درحالی که واقعیت این است که پایگاه رای ندارند و مردم رضایتی از عملکرد آن‌ها ندارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
-
iu
۱۳:۱۰ ۱۰ دی ۱۴۰۲
بیخیال
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۹:۱۶ ۱۰ دی ۱۴۰۲
مجلس!!!؟نماینده مردم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۰ دی ۱۴۰۲
من هم در زیر سایه شما مسئولین زحمتکش ایران اسلامی از قانون تمکین میکنم ، تا روز به روز شاهد پیشرفت کشور باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۱۰ دی ۱۴۰۲
پس اروپا و آمریکا و سایر کشورهای قانون مدار از ما انقلابی ترند
آخرین اخبار