ناسا با استفاده از تلسکوپهای زمینی و فضایی، ۵ سیارک را که قرار است در روزهای آینده تا آخرین روز سال ۲۰۲۳ از کنار زمین عبور کنند، بررسی کرد.
ستاره شناسان سیارک ۲۰۲۳ YD را به عنوان اولین سیارک از این سیارکها شناسایی کردند که در ۲۸ دسامبر به زمین نزدیک میشود.
این صخره فضایی ۲۸ متر عرض دارد و از فاصله تقریبی ۶۰۵۰۰۰ کیلومتری به سیاره ما نزدیک میشود و با سرعت ۳۵۷۹۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکند.
در حالی که این سیارک بزرگتر از شهاب سنگ چلیابینسک است، که در سال ۲۰۱۳ در اثر برخورد قطعات آن با زمین پس از متلاشی شدن در جو، صدمات ویرانگری ایجاد کرد، اما این سیارک به عنوان یک جرم بالقوه خطرناک طبقه بندی نمیشود و انتظار نمیرود که تهدیدی باشد.
این پنج سیارک متعلق به گروه آپولو از سیارکهای نزدیک به زمین (NEAs) هستند. این نام به سیارک آپولو در سال ۱۸۶۲ اشاره دارد که یکی از بزرگترین سنگهای فضایی است که تاکنون هنگام عبور از کنار زمین کشف شده است.
در ۲۹ دسامبر، سیارک ۲۰۲۳ YZ از کنار زمین میگذرد و در طی نزدیک شدن به آن، به فاصله تخمینی ۳۰۸ میلیون کیلومتری از سطح سیاره ما خواهد رسید.
این صخره فضایی حدود ۲۷ متر عرض دارد و با سرعت ۲۰۱۹۹ کیلومتر در ساعت به سمت زمین حرکت میکند.
زمین همچنین در ۳۰ دسامبر با سیارک ۲۰۲۳ YM ملاقات خواهد کرد. این سیارک از فاصله ۳.۸ میلیون کیلومتری به سطح سیاره ما نزدیک میشود.
این صخره فضایی که حدود ۳۷ متر عرض دارد با سرعت ۴۴۴۹۱ کیلومتر در ساعت حرکت میکند.
همچنین در ۳۱ دسامبر سیارک ۲۰۲۳XE۱۲ که چهل متر عرض دارد از مسافت ۵.۶ میلیون کیلومتری زمین با سرعت ۴۲۳۸۶ کیلومتر بر ساعت عبور خواهد کرد.
آخرین روز دسامبر ۲۰۲۳ نیز شاهد عبور یک سیارک دیگر از نزدیکی زمین خواهیم بود که ۲۰۲۱ AM۶ نام دارد.
این سیارک ۱۶ متر عرض دارد و از فاصله ۷ میلیون کیلومتری به سطح سیاره ما نزدیک میشود.
منبع: RT