رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه ۳۲ هنرستان دخترانه و ۳۱ هنرستان پسرانه در حوزه سینما و فیلمسازی فعالیت میکنند، گفت: تا پایان سال ۱۰ هنرستان جدید نیز احداث میشوند و این نشان از اهمیت هنرستانهای دخترانه و پسرانه نزد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد.
محمد خزاعی چهارشنبه شب در آیین اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم رشد افزود: تشکر میکنم از دست اندرکاران قدیمیترین جشنواره سینمای ایران که تلاش کردند با نگاه متفاوت و خلاقانه این دوره جشنواره را برگزار کنند.
وی ادامه داد: تحول در نظام آموزشی ما بدون پیوند خوردن با زبان تصویر امکان پذیر نیست و احیاء جشنواره رشد میتواند به احیاء فیلمهای آموزشی در کشور کمک کند.
خزاعی با اشاره به اهمیت چشنواره فیلم رشد اظهار کرد: جشنواره رشد مهمترین بستر برای نمایش کارکردهای تصویر در نظامتعیلم و تربیت است، تاثیر یک تصویر یا فیلم میتواند چندین برابر یک کتاب باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروز آموزش در دنیا مبتنی بر مدیاهای تصویری است و جهان جدیدی در تکنولوژی نظام آموزشی شکل گرفته است.
خزاعی ادامه داد: به قول اندیشمندی، اگر میخواهید بدانید کشوری توسعه مییابد یا نه نمیخواهد سراغ فناوریها، کارخانهها و ابزار آلات تکنولوژیکی که استفاده میکنند، بروید. اینها را به راحتی میتوان خرید یا کپی کرد مانند خیلی از کشورهای منطقه؛ برای دیدن توسعه به سراغ پیش دبستانیها و دبستانها بروید و ببینید آنها چگونه و چهچیزی آموزش میدهند؟ اگر کودکان را پرسشگر، خلاق، صبور، نظم پذیر، خطرپذیر، دارای روحیه گفتوگو، تعامل و مشارکت جمعی و همکاری بار آوردند آن کشور توسعه خواهد یافت و آن بچه ها، انسانها و شخصیتهایی خواهند شد که میتوانند توسعه ایجاد کنند.
به گفته وی، مشکل امروز ما مشکل آموزش نیست تربیت است که باید از همه ظرفیتهای جدید تصویری و سینمایی برای حل این مشکل استفاده کرد.
خزاعی یادآور شد: ما ظرفیت نیروی انسانی بی نظیری داریم که کشورهای منطقه در حسرت آن هستند. باید از همهاین ظرفیتهای انسانی در عرصه سینمای کوتاه، بلند، مستند و پویانمایی و ظرفیت دانش آموزی برای توسعه آموزشی «تصویرمحور» بهره گرفت.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش وقتی موفق میشود که تکنولوژیهای تصویری مدرن خود را گسترش و توسعه دهد.
رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: مصوبه شورای عالی سینما در خصوص همکاری سازمان سینمایی کشور و وزارت آموزش و پرورش در قالب توافقنامه همکاری میتواند افق روشنی را برای سینمای کودک و نوجوان و دانش آموزان ترسیم نماید که نمونه آن را در اکران فیلم سینمایی بچهزرنگ شاهد بودیم.
خزاعی اظهار امیدواری کرد که تفاهمنامه اکران فیلمهای دانش آموزی به زودی امضاء شود و به صورت دائمی به اجرا در آید.