معاون بین‌الملل بانک مرکزی جزئیات کاهش هزینه مبادله و زمان انتقال پول برای تجار ایران و روسیه را تشریح کرد.

محسن کریمی گفت: تفاهم‌نامه پولی که با روسیه انجام شد، بستر پولی و بانکی فراهم کرد که امروز در سطح جدیدی این روابط تجاری بین دو کشور همسایه آغاز شد.

به گفته وی، در سفر رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی به روسیه و مذاکره با همتای روسی خود مقرر شد روابط پولی و بانکی بین دو کشور افزایش یابد و سند اقدامات مشترک بین دو بانک مرکزی که سال گذشته در تهران امضا شد، امروز به مرحله عمل برسد. خط اعتباری برای بازرگانان ایرانی گشایش پیدا کند.

معاون بانک مرکزی در مورد نحوه گشایش خط اعتباری روسیه گفت: زیرساخت‌های آن فراهم شده بود. در حال حاضر برقراری ارتباط کارگزاری بانکی بین دو کشور ایران و روسیه توسط دو بانک تجاری فراهم شده است و امروز اولین تراکنش مناسب بین بانک سپه و یک بانک روسیه انجام شد و در اولین قدم خط اعتباری ۱۷ میلیون یورویی برای تجار ایران گشایش یافت.

کریمی با بیان اینکه بحث دلارزدایی تنها مختص ایران نیست، گفت: وقتی با زیرساخت‌های فراهم‌شده تعامل بانکی بین ایران و روسیه بدون توجه به زیرساخت‌های غربی و بدون توجه به دلار و بلکه با ارز‌های ملی ریال و روبل انجام می‌شود، هزینه مبادله برای تجار دو کشور را به شدت کاهش می‌دهد.

به گفته این مقام بانک مرکزی، تاکنون به خاطر تحریم‌ها فشار زیادی به بازرگانان دو کشور وارد می‌شد و متأسفانه تجارت ما کشور‌های همسایه پرریسک و هزینه مبادله بالا انجام می‌شد که انتقال پول از طریق حواله، کانال‌های صرافی‌ها و کانال‌های غیررسمی (دلالان) و با ریسک بالا صورت می‌گرفت، اما اکنون با گشایش خط اعتباری و تفاهم پولی در بستر بانکی و از طریق ابزار‌های ایمن و کم‌ریسک و کم هزینه مانند SD انجام می‌شود.

وی در توضیح بیشتر برای خط اعتبار روسیه گفت: این اتفاق مهم در سفر رئیس کل بانک مرکزی انجام شده و خط معاوضه نقدینگی میان بانک‌های مرکزی ایران و روسیه نهایی شده و این درواقع یک خط سوآپ و مبادله ارزی و نه کردیت لاین است که شکل گرفته و در آن پول‌های ملی و محلی به‌جای دلار استفاده می‌شود و درواقع دلارزدایی در مبادلات تجاری دو کشور انجام می‌شود.

معاون بانک مرکزی اظهار امیدواری کرد: با راه‌اندازی خط معاوضه نقدینگی بین ایران و روسیه حجم تجارت دو کشور که الان حدود ۱.۵ میلیارد دلار است، برای سال آینده به ۲ میلیارد دلار افزایش یابد و در این زمینه بازرگانان ایرانی از این خط اعتباری بسیار استقبال می‌کنند.

وی در مورد اثر خط اعتباری روسیه بر کاهش هزینه تجاری و هزینه مبادله گفت: وقتی تجار مجبور بودند در بستر‌های غیربانکی اقدام به جابجایی پول کنند هزینه، ریسک و زمان انتقال پول افزایش می‌یافت، اما وقتی بستر بانکی فراهم شود به‌جای انتقال ۶ ماهه پول، در لحظه پول جابجا می‌شود. ریسک آن کاهش می‌یابد و هزینه آن به شدت افت می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۰۸ دی ۱۴۰۲
مرگ بر روسیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۱ ۰۷ دی ۱۴۰۲
مبادله با روسیه یعنی کلا ضرر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۰ ۰۷ دی ۱۴۰۲
روسیه کمتر از اسرائیل نیست چرا که ضربه ها خورده ایم و شریک خوبی هم نیست و ایران را به اعراب ترجیح داد در قضیه تنبک کوچک و بزرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۴ ۰۷ دی ۱۴۰۲
؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۲ ۰۷ دی ۱۴۰۲
موضوع جزایر سه گانه فراموش کردین؟
Serbia
ناشناس
۰۳:۲۳ ۰۷ دی ۱۴۰۲
حالا دیگه چرا یک و نیم میلیارد دلار؟
بگیم یک و نیم میلیارد روبل یا یک و نیم میلیارد ریال.
وقتی واحد پول ملی ریال هست تومان دیگه چیه یکی کنیم یا تومان یا ریال.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۸ ۰۷ دی ۱۴۰۲
از رو هم نمی رید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۰۷ دی ۱۴۰۲
به نظر می رسد کار خوب و درستی باشه امیدوارم که طرف روسیه به یک معامله برد و برد فکر کند نه یک معامله فقط یک طرفه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۴ ۰۶ دی ۱۴۰۲
تجار پهپاد
آخرین اخبار