عبدالعلی رحیمی مظفری، عضو هیئترئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره معضل ناترازی بنزین گفت: خودروسازان برای بهینه مصرف کردن بنزین باید به سمت تولیدات کممصرف و استاندارد و همچنین تولید خودروهای برقی و هیبریدی بروند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر باید اقدام به متنوعسازی سبد سوخت و همچنین فرهنگسازی برای کاهش مصرف انرژی در بین مردم کرد.
عضو هیئترئیسه کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در مقایسه با متوسط جهانی در مصرف بنزین سهم بالایی داریم، بیان کرد: در حوزه مصرف بنزین و سایر فرآوردههای سوختی مصرف بهینهای نداریم و این مسئله ما را با ناترازی مواجه کرده است و باید در راستای حل این ناترازی بکوشیم.
نماینده مردم کوار، سروستان و خرامه در مجلس با بیان اینکه ناترازیهای موجود در بخش بنزین متأثر از عوامل متعددی است، افزود: یکی از دلایل بروز این ناترازی سیاستهای غلطی است که تاکنون در حوزه بنزین اجرایی شده و ما را با این مشکلات مواجه کرده است.
رحیمی مظفری بیان کرد: کیفیت خودروهای تولیدی در کشور عامل مهم دیگری است و موجب بروز ناترازی فعلی شده است. درصد استفاده از حملونقل عمومی در کشور پایین است و نشانه آن هم خودروهای تکسرنشین موجود در سطح شهر است.
وی با تاکید بر اینکه باید به مدریت انرژی در کشور توجه ویژهای شود، اظهار کرد: باید به سمت مصرف بهینه انرژی در تمام حوزهها مثل بنزین، گاز، برق، آب و ... برویم.
عضو هیئترئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: توسعه زنجیره ارزش نفت خام در کشور با تکیه بر ساخت پالایشگاه و پتروپالایشگاه نیز اهمیت دارد. ما باید با ساختن پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها در کشور در جهت توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت خام حرکت کنیم.
نماینده مردم کوار، سروستان و خرامه در مجلس بیان کرد: حتی اگر مصرف در داخل کشور هم نداشته باشیم، اولویتمان این است که نفتمان در داخل به محصولات فرآوری شده و دارای ارزش افزوده بالاتر در پاییندست زنجیره ارزش تبدیل شود و سیاست اصلی کلان کشور جلوگیری از خامفروشی نفت خام است لذا باید بتوانیم با توسعه ظرفیت پالایشی و پتروپالایشگاهی به سمت صادرات محصولات و فرآوردههای نفتی برویم.
رحیمی مظفری گفت: نبود تمرکز بر توسعه ظرفیت پالایشگاهی در دولت قبلی به ناترازی بنزین دامن زده است و ما امروز شاهد واردات بنزین و ناترازی در مصرف و تولید بنزین هستیم.
وی ادامه داد: اگر ما نمیتوانیم سوخت را در کشور به درستی مدیریت کنیم، یکی از مهمترین دلایلش نبود تمرکز بر توسعه ظرفیت پالایشگاهی بوده است.
نماینده مردم کوار، سروستان و خرامه در مجلس تصریح کرد: دولت سیزدهم باید به سمت توسعه ظرفیت پالایشگاهی برود حتی اگر در زمان کوتاهی باز هم بتوانیم صادرات بنزین و گازوئیل را انجام دهیم نافی احداث پالایشگاه نیست.
عضو هیئترئیسه کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: ما هر چه بتوانیم در هر زمینهای تولیداتمان را به سمت زنجیره پاییندستی و ارزش مؤثر ببریم موفقتریم و مهمترین رویکرد خنثیسازی تحریمها نیز توسعه زنجیره ارزش نفت خام است.
1. تولید خودروی اقتصادی و کم مصرف
2. از رده خارج کردن خودروهای بالای 30 سال
3. افزایش وسایل نقلیه عمومى
4.پیشگیری از واردات پرمصرف ها و با تعداد سیلندر زیاد
البته ارزان بودن قیمت سوخت هم بی تأثیر نیست.
خودت به تنهایی به این نتیجه رسیدی یا همکارانتان هم کمک کردند ؟؟!!!