مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: در اجرای طرح رویین تن سازی ایران کارخانه‌های دارای بیش از ۱۰۰ کارگر شناسایی و اطلاعات اولیه آن‌ها جمع آوری شده است تا اصول اولیه امداد و نجات به آنان آموزش داده شود.

آقای مینویی گفت: نیرو‌های کارخانه‌های آذربایجان شرقی پس از فراگیری آموزش‌های مربوطه در مرحله اول خودشان در مواقع بروز حوادث و بلایای طبیعی خود ایمن شده و در مرحله بعد کمک حال مدیریت بحران استانداری برای امدادرسانی به نیرو‌های کارخانه‌های کوچک اطراف خود خواهند شد.

وی با بیان اینکه پیشگیری از بحران و مقابله با تهدیدها، بازسازی مناطق آسیب دیده و بازتوانی آسیب دیدگان رکن اصلی فعالیت مدیریت بحران است افزود: در این راستا اقدامات مختلفی از سوی این مدیریت با همکاری دستگاه‌های متولی انجام شده یا در حال انجام است.

آقای مینویی با تاکید بر اینکه برای مرحله پیشگیری نیاز به آموزش همگانی است اظهار کرد: در این زمینه آموزش‌های لازم به افراد جامعه از جمله کودکان و دانش آموزان به عنوان معلمان ثانویه و پل ارتباطی بین آموزش و خانواده‌ها ارائه می‌شود تا در مواقع بروز حوادث به عنوان کمک حال و راهنمای اعضای خانواده عمل کنند.

وی با بیان اینکه هشتم آذر هر سال رزمایش زلزله با شعار جامعه تاب آور مدارس ایمن برگزار می‌شود گفت: در این راستا در سطح استان مدارس ایمن و تازه ساخت شناسایی شدند تا از آن‌ها در مواقع اضطراری به عنوان مراکز و پایگاه‌های اسکان خانواده‌ها استفاده شود و این مدارس کمک حال اهالی منطقه در این مواقع باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی شناسایی ماشین آلات سنگین بخش خصوصی و دولتی را از دیگر اقدامات این مدیریت اعلام کرد و گفت: با تهیه لیست این خودروها بنا به ضرورت و نیاز در زمان مواجهه با بلایا و پدیده‌های طبیعی از ظرفیت این دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

آقای مینویی افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران بحران دستگاه‌های استان، دهیاران، بخشداران و مدیران بحران فرمانداری‌ها و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای این افراد با حضور اساتید به نام و باتجربه از اقدامات و برنامه‌های مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: نیمه دوم دی ماه امسال بزرگترین رزمایش زلزله کشور با حضور دستگاه‌های امدادی و خدماتی در تبریز برگزار می‌شود.

آقای مینویی ادامه داد: برای برگزاری این رزمایش از استان‌های معین آذربایجان شرقی از جمله آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و کردستان و منطقه پنج تهران دعوت شده است.

اجرای طرح رویین تن سازی ایران در کارخانه‌های آذربایجان شرقی

وی اظهار کرد: این رزمایش از نظر وسعت محل برگزاری و اینکه در داخل شهر برگزار می‌شود با سایر رزمایش‌های زلزله در سطح کشور متفاوت است زیرا رزمایش‌های زلزله عمدتا در خارج شهر برگزار می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه این رزمایش در خیابان ارتش تبریز برگزار خواهد شد گفت: برگزاری این رزمایش در داخل شهر و در حضور مردم موجب خواهد شد تا نحوه امدادرسانی به آسیب دیدگان فرضی برای مردم ملموس شود.

آقای مینویی با اشاره به بروز سیل و زلزله در برخی شهر‌های استان طی سال‌های اخیر و خسارت به منازل مسکونی شهری و روستایی افزود: برای جبران خسارت وارده  ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب تسهیلات و لوازم خانگی به آسیب دیدگان اعطا می‌شود.

وی یادآور شد: ۵۰ میلیارد ریال از سوی صندوق بیمه حمایت از ساختمان‌های آسیب دیده و تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال با تایید کارشناسان بیمه برای مالکان ساختمان‌های آسیب دیده از زلزله و سیل پرداخت می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: ۵۰ میلیارد ریال نیز وام کم بهره توسط بانک ملی به افراد خسارت دیده از بلایای طبیعی اعطا می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه میزان آمادگی دستگاه‌های امدادی و خدماتی در زمان بروز بلایای طبیعی در رزمایش‌های زلزله ارزیابی می‌شود گفت: در این رزمایش‌ها نقاط قوت و ضعف دستگاه‌ها شناسایی و برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف برنامه ریزی و اقدام می‌شود.

آقای مینویی با تاکید بر اینکه وجود هماهنگی بین مجموعه‌های امدادی و خدماتی برای مواجهه با پدیده‌های طبیعی ضروری است افزود: این هماهنگی در این استان فوق العاده است و باید تقویت شود.

وی نبود برخی زیرساخت ها، دسترسی به مسیرها، بلند مرتبه سازی در خیابان‌های کم عرض و تراکم غیراصولی در شهر‌های استان را از چالش‌های مدیریت بحران استان اعلام و اظهار کرد: رفع این چالش‌ها به تنهایی از سوی مدیریت بحران استانداری مقدور نیست بلکه به همکاری تمامی ارگان‌ها و سازمان‌ها نیاز است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه کارگروه پایش ساختمان‌های ناایمن برای شناسایی این ساختمان‌ها در استان تشکیل شده است گفت: این کارگروه متشکل از سازمان نظام مهندسی، اداره کل راه و شهرسازی و مدیریت بحران استانداری، ساختمان‌های ناایمن به ویژه پاساژ‌ها و مجتمع‌های تجاری و مسکونی ناایمن را شناسایی می‌کنند.

اجرای طرح رویین تن سازی ایران در کارخانه‌های آذربایجان شرقی

آقای مینویی ادامه داد: پس از شناسایی این ساختمان ها اخطار‌های لازم برای رفع مشکلات این ساختمان‌ها و مقاوم سازی آن‌ها به هیات امنای پاساژ‌ها و مجتمع‌ها صادر می‌شود.

منبع ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.