سرمقاله امروز روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» به تغییر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در میانه جنگ علیه غزه اختصاص داشت.
این رسانه صهیونیستی در سرمقاله خود تحت عنوان «چه بر سر منصب وزارت خارجه آمده است؟»، نوشت: رفتن قریب الوقوع «الی کوهن» از وزارت خارجه، نشان دهنده بی توجهی به این منصب در چند دهه گذشته است.
«جروزالم پست» چاپ تل آویو در این گزارش، منصب وزارت خارجه را دومین منصب مهم در رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد و افزود: در میانه جنگ غزه، اعلام شد که طبق برنامه ریزی قبلی، «ایزرائیل کاتز» در ۳۱ دسامبر به جای کوهن سکاندار وزارت خارجه خواهد شد.
این رسانه صهیونیستی به ناراحتی کوهن از تاکید کابینه «بنیامین نتانیاهو» بر انجام این تغییر اشاره کرد و به نقل از وی نوشت: تغییر وزیر خارجه در شرایط جنگ، کار درستی نیست.
«جروزالم پست» درباره اولویت دادن نتانیاهو به منافع شخصی خود در چارچوب بازی کانونهای قدرت در رژیم صهیونیستی، نوشت: چرا تغییر وزیر خارجه (در چارچوب سهمخواهیهای احزاب حاکم)، این اندازه برای نخست وزیر مهم است؟
این رسانه صهیونیستی، شکست تل آویو از مقاومت فلسطین در عملیات طوفان الاقصی را فقط ناشی از ضعف در حوزههای امنیتی و نظامی ندانست، بلکه آن را ناشی از ضعف در حوزه روابط خارجی دانست و اضافه کرد: مساله، آمدن کاتز یا رفتن کوهن نیست، بلکه مساله این است که ما چرا چنین منصب مهمی را مثل همیشه قربانی مسائل مربوط به سیاست (داخلی) میکنیم.
پس از انتخاب نتانیاهو به نخست وزیری در دی ماه سال گذشته، سهم خواهی احزاب مختلف برای تصدی مناصب مختلف کابینه موجب تاخیر در تشکیل آن شد و برای حل این اختلافات، بسیاری از مناصب بین چند حزب، گردشی شد تا هر کدام، مدتی این مناصب را در اختیار داشته باشند.
اگرچه منصب وزارت خارجه منحصرا در اختیار حزب لیکود قرار گرفت، اما جنگ قدرت در داخل این حزب، مانع از تعیین یک فرد واحد برای این منصب شد و در نتیجه کاتز و کوهن به طور مشترک قرار شد هر کدام، برای مدتی این منصب را در اختیار داشته باشند.
تاکید نتانیاهو بر انتصاب کاتز به عنوان وزیر خارجه، در میانه جنگ حاکی از این است که وی کماکان نگران کودتا علیه خود در حزب لیکود است، زیرا بسیاری از اعضای این حزب خواستار عزل وی، بیش از برگزاری انتخابات جدید هستند تا بتوانند حضور خود در عرصه قدرت را تضمین کنند.
زمان انتصاب کوهن در دی ماه سال ۱۴۰۱، بیشتر اعضای لیکود خواهان انتصاب کاتز شده و انتصاب کوهن را خواست شخصی نتانیاهو و بی اعتنایی به خواست جمعی اعضای حزب عنوان کرده بودند.
توجه احزاب مختلف به سهم خواهی از بودجه و مناصب در کابینه رژیم صهیونیستی موجب تشدید تنشها بین سران این رژیم شده و آن را در معرض فروپاشی زودهنگام قرار داده است.
بسیاری از تحلیلگران صهیونیست، فروپاشی درونی رژیم صهیونیستی به خاطر تضادهای قومی، دینی و سیاسی را بیشتر از خطر نابودی آن در نتیجه عوامل خارجی میدانند.