کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای بازاری سرمایه گفت: عدم تجدید ارزیابی داراییها برای سالهای متمادی توسط شرکتها سبب میشود یک سناریو توسط عدهای از سفته بازان و گروههایی در بازار برای آن شرکت شکل گیرد. خوشبختانه بحث اینکه هر سه سال در دوره متفاوتی این تجدید ارزیابی داراییها صورت گیرد مطرح شد و اهمیت این اقدام آنجاست که سبب میشود صورتهای مالی و دارایی شرکتها به واقعیتی برسد که سهامداران بتوانند با دیدگاه بهتری آن سهام را خریداری کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: بهتر است این بحث طبق استاندارد ۲۹ حسابداری بین المللی شکل گیرد، یعنی هر ساله ارزش دفتری داراییها را به اندازه شاخصهای قیمتی رشد بدهند و بر اساس ارزش روز ثبت کنند. اگر این اتفاق رقم بخورد سبب میشود زمانی که سهامداران شرکت، سهام آن را خرید میکنند دیگر به سناریو و اما و اگر گروهها در بازار توجه نکنند و سهام را با اطلاعات و شفافیت بیشتری خریداری میکنند.
موسوی بیان کرد: در کل مهمترین اهمیت بحث تجدید ارزیابی داراییها این است که شفافیت صورتهای مالی و دارایی شرکتها سبب میشود سهامداران در انتخاب سهام دچار خطای محاسباتی و خطای در تحلیل نمیشوند و در این صورت میتوان گفت سهامداران با آگاهی بیشتری اقدام به خرید میکنند.