معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با بیان اینکه ۲۵درصد جمعیت شهر اصفهان در خانههای ناپایدار و بافتهای شهری نفوذناپذیر ساکن هستند گفت: دستگاههای اجرایی استان در راستای برنامههای بازآفرینی شهری پایدار گام مثبتی برنداشتهاند.
وحید مهدویان درخصوص بازآفرینی شهری مدیریت کلان شهر اصفهان افزود: برای اولین بار در سال ۱۳۸۵ محدوده بافت فرسوده اصفهان در کمیسیون ماده ۵ مصوب و ابلاغ شد و آخرین مصوبه آن نیز مربوط به سال ۱۳۹۴ است که در محدوده مصوب ۲۳۷ پهنه در ۹۹ محله شهر اصفهان هستند که ۱۲ درصد از مساحت کل شهر و حدود ۲۵ درصد جمعیت شهر اصفهان در محدوده مصوب بافت فرسوده ساکن هستند.
او با بیان اینکه بیشترین میزان بافت فرسوده در منطقه ۱۴ اصفهان قرار دارد، گفت: مناطق ۳ و ۱، ۸ نیز پس از این منطقه قرار دارند. چهارباغ عباسی نیز که بین مناطق ۳ و یک قرار دارد شامل بافت فرسوده است.
مهدویان تصریح کرد: بافتهای فرسوده با مشکلات مختلفی از جمله کمبود در سرانههای خدماتی، نفوذ پذیری پایین به داخل بافت، وجود کاربریهای ناسازگار، رفقدان فضای سبز کافی، ناپایداری بناها، ریزدانگی بنا، تراکم بالای جمعیت، وجود آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی مواجه هستند و اینکه بافتهای فرسوده در مقابل سوانح و پدیدههای طبیعی ناپایدار و آسیب پذیرند به طوریکه امروزه آسیب پذیری شهرها و به خصوص بافتهای فرسوده و قدیمی در برابر مخاطرات طبیعی به عنوان مسئلهای جهانی است.
معاون شهرسازی ومعماری شهرداری اصفهان ادامه داد: بافتهای فرسوده شهری به دلیل نارساییهای کالبدی کمبود خدمات و زیرساختهای شهری مناسب از یک سو و شرایط نامطلوب زیست محیطی مسائل اجتماعی فرهنگی و اقتصادی از دیگر سوی به شدت نیازمند اقدامات همه جانبه برای توسعه و به بیان بهتر باز آفرینی پایدار شهری است.
او افزود: ضرورت دارد در نحوه مواجهه با بافتهای فرسوده و روش اقدام در جهت تجدید حیات و بازآفرینی آنها به فراهم کردن ابزارهای حقوقی مناسب اصلاح و تکمیل قوانین و مقررات بازتعریف بافتهای فرسوده شهری و تجدید نظر در فرایند مداخله (اقدام) در آنها به کارگیری مدیریت ویژه در فرایند کلیه اقدامات تهیه طرح و برنامه برای انواع اقدام، ایجاد جاذبه برای مشارکت مردم و بخش خصوصی و سرمایه گذاری و در نهایت حمایتهای دولت و نهادهای عمومی و عرضه الواع یارنهها توجه ویژه شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: علی رغم ابلاغ آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار مصوب ۱۳۹۷/۳/۱۰ هیات محترم وزیران که در تبصره ۲ ماده ۵ آن صراحتاً بیان شده تأمین سی درصد (۳۰) از منابع مالی مورد نیاز برای تعریض معابر، اصلاح هندسی، تأمین فضای سبز جدید ، جمع آوری و دفع آبهای سطحی و آزادسازی اراضی برای انجام طرحها و برنامههای باز آفرینی شهری پایدار بر عهده شهرداریها و هفتاد درصد بر عهده دولت است.
منبع : فارس