رئیس جمهور از جزیره آشوراده و طرح احیای خلیج گرگان بازدید کرد.

رییس جمهور اسفند سال ۱۴۰۰ در شانزدهمین سفر استانی به گلستان دستور احیا و لایروبی خلیج گرگان را صادر کرده بود.

خلیج گرگان براساس داده‌های آماری سازمان نقشه برداری کشوری، بیش از ۳۰ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی آن در سال‌های اخیر به دلیل بسته شدن کانال‌های آبرسان منتهی به خلیج گرگان از دریای خزر خشک شده است.

پس از تصویب ضرورت احیای خلیج گرگان، اجرای برنامه با ۱۶ مداخله در ۲ دسته با تکیه بر مطالعات مراجع علمی کشور در دستور کار قرار گرفت که مهمترین آن، بازکردن راه ورود آب دریای خزر با برقراری تبادل آب بین خلیج و دریای خزر و لایروبی کانال‌ها با اولویت آشور و چپاقلی بود.

پس از سفر اسفند ۱۴۰۰ آیت الله رییسی به گلستان و دستور صریح وی، عملیات نجات بخشی خلیج گرگان به عنوان مهمترین بخش پناهگاه حیات وحش و ذخیرگاه زیست کره میانکاله آغاز شد.

از همان زمان تجهیزات و ماشین آلات قرار گاه خاتم الانبیاء (ص) در منطقه مستقر شدند و احداث دایک در کانال‌های ارتباطی خلیج به دریا آغاز شد و ۴۰ دستگاه سبک و سنگین عملیات لایروبی و پاکسازی در کانال آشوراده را آغاز کردند. پس از ۱۸ ماه تلاش بی وقفه و شبانه روزی مسوولان ارشد گلستان، لایروبی کانال خلیج گرگان به ثمر نشست و ارتباط آبی بین خلیج گرگان و دریای خزر اوازل آذر امسال از طریق کانال «آشور» برقرار شده است.

خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان‌های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.