دبیر علمی کنگره، عضو هئیت علمی جامعة المصطفی و مدیر مجتمع علوم قرآن و حدیث در این کنگره گفت: این کنگره بین المللی ۸ اجلاسیه دارد که اولین اجلاسیه در تهران و دومین اجلاسیه امروز در اصفهان برگزار شد.
محمدعلی رضایی افزود: سخنرانان در این همایش مقالات خود را در محورهای شخصیت و سیره آیتالله خامنهای، مرجعیت قرآن، علوم و تفسیر قرآن، تدبر در قرآن، علوم طبیعی، روش شناسی تفسیر، قرآن و مستشرقان غرب، قرآن و نظام سازی و تمدن آفرینی، هنر، رسانه، فرهنگ، قرآن و انقلاب، دولت و جامعه سازی ارائه کردند.
او با بیان اینکه بیش از ۲۴۰۰ چکیده و مقاله به دبیرخانه رسیده است، گفت: این کنگره تبدیل به بزرگترین همایش بعد از انقلاب اسلامی شده که به شکل مردمی و بدون بودجه دولتی شکل گرفته است.
دبیر علمی کنگره با بیان اینکه بیش از ۲۴۴ مقاله از ۲۱ کشور و با ۲۲ زبان به این کنگره رسیده است، افزود: برای برگزاری اجلاسهای بعدی برخی کشورها با همکاری نهادها و دانشگاههای خود از جمله هند، سوریه، لبنان، اندونزی، پاکستان و افغانستان اعلام آمادگی کردهاند و مقالات زیادی هم به زبانهای مختلف بدست ما رسیده است.
او تاکید کرد: این کار به نوعی زمینه سازی برای تمدن نوین اسلامی در پرتو قرآن یعنی تمدن قرآنی است و مورد استقبال نخبگان فرهنگی، علمی و قرآنی قرار گرفته و بیش از ۱۸۰ مرکز علمی در کشور از این برنامه استقبال کردند.
رضایی گفت: در سال ۱۴۰۰ مقدمات برگزاری این کنگره فراهم شد که همایشی در رابطه با اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری برگزار شود، و خرداد سال ۱۴۰۱ با دو هدف نشر معارف و فرهنگ قرآنی در جامعه اعلام عمومی شد.