حجتالاسلام متقیفر مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در آیین افتتاحیه سی و نهمین دوره ملی دانش افزایی ویژه مدیران، روانشناسان و مشاوران مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان که با حضور پاریزی مدیر کل و سلطانی سرپرست معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان در محل سالن سادات شهرداری کرمان انجام شد، گفت: خیلی خوشحالم و خوشبختم که بعد از مدتها دوباره توفیق حضور در دورههای دانش افزایی را پیدا کردم و امروز سی و نهمین دوره ملی مدیران مراکز و مشاورین در سراسر کشور آغاز میشود.
وی به اثرات برگزاری این دوره اشاره کرد و افزود: واقعاً آثار و برکات خیلی زیادی را ما در دورههای مختلف شاهدیم و با ارزیابیها و نظرسنجیهایی که عزیزانمان در پایان دوره تکمیل میکنند و با پیشنهادات انتقاداتی که نسبت به مباحث و نوع برگزاری انجام میشود ما تلاش میکنیم تا دورههای دانش افزایی بهتر از قبل انجام شود و انشالله برای سال آینده نیز برنامهریزی متفاوتی خواهیم داشت که به زودی خدمت عزیزان عرض میکنیم.
حجتالاسلام متقیفر تصریح کرد: هدف از برگزاری دورههای دانش افزایی برای مدیران مراکز مشاوره و مشاورین در حوزه تخصصی ازدواج و خانواده توانمند شدن و به روز شدن آنها است تا بتوانند هرچه بهتر در حوزه تخصصی ازدواج و خانواده خدمت رسانی کنند.
وی بیان کرد: یکی از تکالیفمان این است که در حوزه توانمندسازی مراکز مشاوره وقت و انرژی ویژهای را بگذاریم و استقبال مدیران مراکز و مشاورین نشان دهنده مفید بودن این دورهها است و که روز به روز تعداد ثبت نامیها در دورهها افزایش پیدا میکند و این نشان میدهد که این مطالبه وجود دارد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: طبیعتاً ما در ستاد وزارت ورزش و جوانان تلاش میکنیم بهترین کلاسها و بهترین دورهها با بهترین اساتید برگزار شوند.
حجتالاسلام متقیفر افزود: تحولاتی که ما در این دو سال برای آن تلاش کردیم که اتفاق بیفتد این بود که اولویت ما استفاده از ظرفیت اساتید خود حوزه استانها بودکه اینگونه نباشد فقط صرفاً از تهران استاد اعزام شود، اما اکنون خدا را شکر دورههای دانش افزایی به قوام رسیده است.
وی دغدغه و کنشگری مراکز مشاوره را در حل مسائل اجتماعی به ویژه در حوزه ازدواج و پیشگیری از طلاق عنوان کرد.
حجتالاسلام متقیفر با اعلام اینکه مهمترین عامل در جریان سازی اجتماعی، مراکز مشاورهای هستند که میتوانند در بین مردم تاثیرگذار باشد، عنوان کرد: واقعا وقتی یک مرکز مشاوره مطمئن و امن دارد کار میکند و مدیر مرکز میگوید اینقدر مراجعه کننده دارم که باید از زندگی شخصی خودم بزنم که به مراجعه کنندگان برسم، این نشان دهنده این است که این فرهنگ دارد در جامعه ما جا میافتد، ولی ما هم باید تلاش کنیم که از این فرهنگ به خوبی و نیکی حسن استفاده را ببریم.
وی تصریح کرد: راهکارش این است که ما واقعاً فضای جامعه را درک کنیم و بفهمیم در جامعه چه اتفاقی دارد میافتد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: متاسفانه کمترین رشد مراکز مشاوره در استان کرمان را در وزارت ورزش و جوانان داشتیم؛ پس صدور مجوز را تسهیل کردیم، یعنی وقتی ما این فضا را تحویل گرفتیم حدود ۳۴۰ تا ۳۵۰ مرکز مشاوره داشتیم و اکنون حدود ۶۵۳ مرکز مشاوره داریم که این باعث خوشحالی ماست و آرزو میکنیم روز به روز افزایش پیدا کند و وظیفه ما حمایت است.
حجتالاسلام متقیفر تصریح کرد: یک خبر خوب برای مدیران مراکز مشاوره اینکه توانستیم وام اشتغالزایی تبصره ۱۸ که قبلاً برای مراکز نبود را امسال محقق کنیم و عدد خوبی را حدود ۴۵۰ میلیارد تومان توانستهایم برای مراکز مشاوره تخصیص دهیم، در حقیقت وام مناسبی است و به زودی ابلاغش که انجام شود مطلع خواهید شد.
وی افزود: کرمان جزو استانهایی است که دارای ظرفیت بالایی حتی در شهرستانهای محروم آن است.
حجتالاسلام متقیفر خطاب به مدیران مراکز مشاوره بیان کرد: بایدکمک کنید مشاوره قبل از اقدام جوانان باشد؛ یعنی اینکه جوان ما قبل از اینکه اقدامی را بکند باید مشاوره کند نه بعد از اینکه اقدام کرد و مسئله ای برای آن پیش آمد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: این فرهنگ سازی به واسطه مراکز مشاوره بسیار کمک کننده است که جوان ما چه در شروع اشتغال، چه شروع ازدواج، فرزندآوری و حتی تربیت فرزندش قبل از اقدام مشاوره را انجام دهد؛ این هم کار را برای مشاوره سادهتر میکند و هم واقعاً از مشکلات پیچیدهای که بعداً پیش خواهد آمد، جلوگیری میشود.