قائم مقام بنیاد مهدی موعود (عج) فارس با اشاره به جایگاه زن در طول تاریخ گفت: در سال گذشته شعار «زن، زندگی، آزادی» دست‌مایه حمله به اسلام قرار گرفت درصورتی که زندگی و آزادی را دین مبین اسلام برای زن به ارمغان آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین حدائق در جمع انجمن‌های اسلامی فارس به تشریح نقش زن و تاثیر حضرت زهرا (س) در جامعه پرداخت و گفت: بزرگترین مجاهده تبیین، حضرت زهرا (س) هستند چراکه با کنار گذاشتن عافیت‌طلبی از ولایت دفاع کردند و با تبلیغ چهره به چهره سعی در یادآوری حق تضییع شده امام علی (ع) داشتند.

او گفت: خداوند متعال در سوره مبارک کوثر شخصیت حضرت زهرا (س) را به خوبی معرفی می‌کند بنابراین برای شناخت شخصیت دخت پیامبر گرامی اسلام (ص) قبل از مراجعه به مستندات تاریخی، باید آیات قرآن کریم را بررسی کنیم.

قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان فارس افزود: در کوتاه‌ترین سوره قرآن، خداوند متعال از عظمت بزرگترین بانوی عالم هستی سخن می‌گوید و می‌فرماید «إِنَّآ أَعۡطَیۡنَٰکَ ٱلۡکَوۡثَرَ» فاطمه زهرا (س) برای پیامبر خیر کثیر است.

او با بیان اینکه قبل از ظهور اسلام در جوامع بشری بدترین رفتار نسبت به زن رخ می‌داد، اضافه کرد: در کتاب «مظلومیت زن در طول تاریخ» به خوبی رفتار گذشتگان نسبت به زن و نوع نگاه اسلام به زن را مورد بررسی قرار داده است و اعتقاد داریم اگر پیامبر اسلام (ص) وجود نداشت، سرنوشت امروز زنان معلوم نبود.

حدائق با اشاره به جایگاه زن در دین مبین اسلام، تاکید کرد: در سال گذشته شعار «زن، زندگی، آزادی» دست‌مایه حمله به اسلام قرار گرفت درصورتی که زندگی و آزادی را دین مبین اسلام برای زن به ارمغان آورد و اگر در تاریخ نگاه کنیم قبل از ظهور اسلام در کشور عربستان که به عنوان مهد جاهلیت شناحته می‌شد، نوزاد دختر تازه متولد شده را زنده به گور می‌کردند، اما اکنون به برکت اسلام زنان در جایگاه رفیع قرار دارند.

قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) فارس با بررسی دیدگاه دیگر ادیان به زنان به خصوص در کشور‌هایی که ادعای حقوق بشر دارند، گفت: امروز طرز رفتار با زنان را در کشور‌های غربی مشاهده می‌کنیم که چگونه مانند ابزار بدان‌ها نگاه می‌کنند. حتی در انجمن‌های مسیحی غربی که ادعای حقوق بشر دارند و عنوان می‌کنند که اسلام زن را حقیر و محدود کرده، معتقد هستند که تنها زن و مرد عالم حضرت مریم و حضرت مسیح است. همچنین در برخی از خاندان یهود، دختران را به ارث می‌رساندند بدین معنی که جزو اموال حساب شده و فرزند دختر به فرزندان پسر می‌رسید و دربرخی از جوامع پس از مرگ شوهر، همسر را نیز به قتل می‌رساندند.

او ادامه داد: در ایران باستان نیز اموال زن تا وقتی که ازدواج نکرده متعلق به پدر او بود، اما پس از ازدواج به همسر می‌رسید و حق دخالت در مدیریت اموال خود را نداشت تا زمانی که پیامبر گرامی اسلام (ص) مبعوث شد و با بعثت آخرین پیامبر در ابعاد علمی و عملی اسلام وارد عمل شد و آیات الهی متعدد در جامعه‌ای که ارزشی برای زن قائل نیست، نازل شد و زنان و مردان مومن را در کنار یکدیگر ذکر کرده است.

حدائق با اشاره به اینکه در بعد عملی، پیامبر گرامی اسلام (ص) فرزندان بسیاری داشتند، اما پسران از دنیا رفتند و تنها دختر ایشان، حضرت زهرا (س) باقی ماند، گفت: دشمنان ایشان هنگام تولد حضرت فاطمه (س) شروع به زخم زبان زدن کردند و خطاب به حضرت محمد (ص) گفتند که نسل تو به پایان رسید، اما در همین حین آیات سوره کوثر نازل شد و حتی می‌توان گفت آیات قرآنی کوثر برای معرفی ویژگی اخلاقی حضرت زهرا (س) نازل شد.

قائم مقام بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان فارس تصریح کرد: مفسران کوثر را دارای دو بعد کمی و کیفی دانستند که بعد کمی کوثر سادات کنونی جامعه هستند و این موضوع را می‌توان معجزه عملی قرآن کریم دانست چراکه سید‌های امروز از طریق حضرت زهرا (س) به پیامبر گرامی اسلام منتسب می‌شوند. در بعد کیفی خداوند متعال همه ویژگی‌های خوب پسران و دختران عالم در حضرت فاطمه (س) جمع کرد.

او به تشریح ویژگی‌های حضرت فاطمه (س) پرداخت و اظهار کرد: حضرت زهرا (س) در سن ۱۸ سالگی در خدامحوری، معادباوری، علم، تقوا، کمک به دیگران، خانه‌داری، تربیت فرزند و… سرآمد بودند. امروز شاهد هستیم که اوج تفکر دختران هجده ساله ما شاید ادامه تحصیلات و ازدواج است، اما در آن زمان حضرت صدیقه طاهره (س) در این سن به دنبال خدامحوری بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۰۳ دی ۱۴۰۲
فقه پویا یعنی ابزار سازی دین برای حفظ قدرتی مرگبار با شعار دین اما ماهیت غیر دینی. اکنون ثابت شده دین خود عامل ظلم و بیعدالتی و بی ارزش کردن بشریت در اطاعت محض و بلاتعقل از حاکمان دین در راستای خداپرستی است انوقت از اعتبار و جایگاه زن بشرط حبس خانگی و محدودیت حرف میزنید؟
مردم از هرچه دین و مکتب و مذهب است متنفرند، از خدای بی خیر و بهشت توهمی گذشتیم دنیای مردم را جهنم نکنید، اخرت هم خودمان جوابگو هستیم و اگر خدایی باشد و همانطور که ادعا میشود، مهربان و باگذشت و عادل باشد، مردم را به بهشت، و مسئولین را به جهنم خواهد برد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۳ دی ۱۴۰۲
مردم فرومایه و عقبمانده ایران با تفکرات اهریمنی، مانع شکل گیری حکومتهای صالح و عادل در این سرزمین اند. خشونت و فحاشی و نظم ناپذیری و حرمت شکنی و قانونگریزی و هرج و مرج طلبی و فرصت طلبی و دزدی و کلاهبرداری و چاپلوسی و دیگر مظاهر وحشیگری متضاد با مدنیت در نهاد این مردم بدسرشت و نامانوس با انسانیت است که با سیاست منفعت طلبی در تغییر رنگ بسیار استاد، و قبل از انقلاب، شاه پرست، و اکنون خمینی پرست هستند. تجمع چند هزارساله و متفرق ایران هرگز به مدنیت بر مبنای انسانیت و مسئولیت پذیری و تلاش صادقانه و قناعت به حق دست نیافته. هیچکس پیشنهاد قانون و مقررات نمیدهد اما برای گذر از معبر بی قانونی از یکدیگر سبقت میگیرند. نژاد معیوب ایرانی که تفکرش چپاول و حرص و زیاده خواهی و برتری طلبی دررقابت ناعادلانه و تمسخر و هرزگی است، هیچ نقش ارزشمندی در علم و رفاه بشریت نداشته و در صنعت مونتاژ هم با تقلب و بی مسئولیتی، تولیدات بی کیفیت را که بازار خارجی ندارند، خائنانه با شعار حمایت از تولید داخلی بر همکیشان خود تحمیل، و از محصولات با کیفیت و پردوام خارجی محروم میکنند. درحالی به ابن سینای خود افتخار میکنند که غرب هزاران ابن سینا با علم معجزه گر دارد و برخلاف ایرانیهای متکبر و طلبکار، خاضع و اهل ادعا و منتگذاری نیست.
آخرین اخبار