جعفر قادری در نشست خبری با اشاره به اینکه پساپ های شهر شیراز فرصتی است تا از آن برای تامین آب خاکستری واحدهای صنعتی استفاده کرد، گفت: در سال حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب در شیراز و صدرا مصرف می شود که ۸۰ درصد آن تبدیل به پساپ می شود که ذخیره خوبی برای واحدهای صنعتی خواهد بود.
به اعتقاد نماینده مردم شیراز در مجلس، از آب خاکستری می توان برای تامین آب واحدهای صنعتی که نیازمند آب زیادی هستند، استفاده کرد و گفت: صنایع فولادی مثل کوار، خرامه، پتروشیمی سروستان، مرودشت، پالایشگاه شیراز و... می توانند از این آب های خاکستری استفاده کنند.
او به رفع مشکلات واحدهای صنعتی در فارس و شیراز طی دوره اخیر مجلس اشاره کرد و گفت: با پیگیری های صورت گرفته شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی شیراز توسعه پیدا کردند و مجوز ۳۰۰ هکتاری شهرک صنعتی منطقه ویژه اقتصادی نیز گرفته شد.
قادری ادامه داد: واگذاری زمین در شهرک صنعتی برمشور، حل و فصل مشکلات شهرک خصوصی و صنعتی سنگ و رساندن آن به مرحله واگذاری زمین، واگذاری شهرک صنعتی جدید رحمت آباد، برطرف کردن مشکلات منطقه ویژه سلامت که برای مدتی تعطیل شده بود از جمله اقداماتی است که طی این مدت انجام گرفت.
نماینده شیراز و زرقان با بیان اینکه زیرساخت های منطقه ویژه دانشگاهی با مشارکت شرکت عمران صدرا ، دانشگاه شیراز و منطقه ویژه اقتصادی تامین خواهد شد، یادآور شد: ۲۰۰ هکتار شهرک صنعتی در لپویی مصوب شده است و بخش خصوصی در حال پیگیری آن است.
قادری اضافه کرد: پیگیری هایی را برای احداث شهرک صنعتی در بند امیر، سیاخ دارنگون (با مشارکت ارتش ) و ارژن داشته ایم؛ همچنین تلاش شد تا شهرک صنعتی دو سروستان ایجاد شود و سریز واحدهای صنعتی متقاضی زمین از شیراز به این مناطق بروند که هم اکنون در حال انجام است.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس با یادآوری اینکه در تامین زیرساخت صنایع پیگیری های زیادی برای تکمیل تصفیه خانه های پساپ و فاضلاب ها داشته ایم، گفت: این تصفیه خانه ها شامل تصفیه خانه شرق و غرب شیراز، همچنین تصفیه خانه ۱و ۲ شهر صدرا و تصفیه خانه های لوکالی که در سراسر شهر وجود دارد، بوده است.
پیشرفت ۲۵ درصدی تصفیه خانه خط انتقال آب از خلیج فارس
قادری با اشاره به خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس، عنوان کرد: پیشرفت فیزیکی سرمایه گذار در تصفیه خانه این خط انتقال حدود ۲۵ درصد است و سرمایه گذار ۳۰ کارگاه را در این مسیر تجهیز کرده و در سه جبهه مشغول لوله گذاری است.
او ادامه داد: حدود ۵۰ کیلومتر لوله منتقل شده است که ۲۵ کیلومتر لوله گذاری انجام گرفته و تا پایان سال این لوله گذاری به ۱۰۰ کیلومتر خواهد رسید.
قادری افزود: این سرمایه گذار ۲۵ میلیون متر مکعب در شهرهای اصفهان و یزد پیش فروش آب داشته است که بخشی از منابع مورد نیاز خود را توانیته از این طریق تامین کند.
محدودیت های واحدهای صنعتی به منابع آبی برطرف می شود
او تصریح کرد: با توسعه تصفیه خانه فاضلاب و انتقال آب از خلیج فارس محدودیت های واحدهای صنعتی به منابع آبی کاملا برطرف خواهد شد و هر فردی متقاضی واحدهای صنعتی باشد دیگر محدودیتی برای تامین آب ندارد.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس با اشاره به صدور مجوز یک پتروشیمی در اقلید و یک واحد فولادی در نی ریز ، اظهار داشت: فولاد فارس در آینده نزدیک در کنار دیگر استان های صنعتی یکی از قطب های فولادی کشور خواهد بود.
قادری گفت: در بحث پتروشیمی از قبل مجوزهایی داده شد و در این دوره تعدادی خط انتقال فرآورده در فارس مصوب شده که می توان به خط انتقال از هرمزگان به شیراز، نفت خام از گچساران به شیراز ، خط پروپیلن از عسلویه به مرودشت و خط متانول از عسلویه به لامرد اشاره کرد و هر کدام منشا تحول در استان است.
او با بیان اینکه از نظر دسترسی به آب در استان محدودیتی نداریم، یادآور شد: با ایجاد تصفیه خانه فاضلاب و انتقال آب از خلیج فارس کشت های گلخانه ای را می توان در استان توسعه داد.
نماینده شیراز و زرقان ادامه داد: تخصیص هایی که درخارج از استان شکل گرفته بود را زنده کردیم؛ سهم رودخانه هایی که در حوزه آبرسانی فارس قرار دارند را گرفته ایم.
قادری به مصوب شدن پیشنهادهایی در حوزه برق رسانی مانند سوآپ برق و تهاتر برق با برق اشاره کرد و گفت: برای انرژی های تجدید پذیر و اتمی این امکان فراهم شد تا واحدهای صنعتی کشور برای تامین یک درصدی برق خود از این انرژی استفاده کنند؛ واحدهای تولیدی در دیگر استان ها که امکان نصب نیروگاه خورشیدی ندارند می توانند با سرمایه گذاری در استان فارس به صورت رایگان برق واحدهای خود را منتقل کنند.
پیگیری اقدامات توسعه ای در خطوط ریلی فارس
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به مصوبات خطوط ریلی استان فارس هم گریزی زد و عنوان کرد: خط آهن شیراز- اقلید که در گذشته ناقص افتتاح شده بود اخیرا به دستور رئیس جمهور باید تا پایان سال ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تزریق شود.
وی افزود: خط آهن شیراز- گلگهر که پیش از این مصوب شده بود اما برای دو قطعه آن امکان کار بیشتر وجود نداشت؛ ایرادهای زیست محیطی آن برطرف شد و در حال حاضر امکان واگذاری خط ها وجود دارد.
قادری خاطرنشان کرد: در گذشته خط آهن شیراز - بندرعباس به صورت مشارکتی مصوب شده بود اما در حال حاضر فعال نیست.
او با اشاره به خط آهن شیراز - عسلویه نیز گفت: تا پیش از این منابع مالی به این خط کم تزریق شده بود اما با مصوبه ۱.۲ میلیاردی رهبری که به آن داده شد امیدواریم ظرف ۳ تا ۴ سال آینده از طریق تهاتر تامین منابع و به بهره برداری برسد؛ این خط با استفاده از فاینانس در عسلویه نیز تکمیل خواهد شد.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس یادآور شد: خط ریلی شیراز - اهواز در سفر اخیر دولت مصوب شد؛ قبلا به صورت مشارکتی ما بین وزارت نفت و دولت مصوباتی شکل گرفت اما زمینه اجرا پیدا نکرد؛ در سفر دوم هیات دولت به استان این موضوع حل شد.
قادری با اشاره به احداث نیروگاه ۳۵۰ مگاواتی در لامرد طی سال آینده خبرداد و توضیح داد: ژنراتور این نیروگاه رسیده است و امیدواریم در تابستان بخش مورد نیاز برق آلمینیوم جنوب را تامین می کند.
او عنوان کرد: نیروگاه هایی در سطح استان وجود داشتند که باید توسعه ظرفیت داده می شدند، به صورت جدی نیروگاه گازی در سطح شهر شیراز را پیگیر هستیم تا موتورهای بدون صدا و لرزش را به جای موتورهای قبلی و جهت آسایش شهروندان جایگزین کنیم.
احداث نیروگاه دوم سیکل ترکیبی در شیراز
قادری از ایجاد نیروگاه دوم سیکل ترکیبی در شیراز با سرمایه گذاری بانک تجارت خبرداد و گفت: نشست هایی با منطقه ویژه اقتصادی شیراز، شهرک صنعتی شیراز ،فولاد کوار و خرامه برای تامین برق تشکیل شده است تا قراردادهایی منعقد کنند که در کنار نیروگاه موجود یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی دیگر احداث شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به مصوبات شدن سایت هسته ای در استان و پیگیری های جدی برای تامین نیروهای انسانی آن اشاره کرد و افزود: نیروگاه ۱۰ مگاواتی و مرکز تولید اشعه پرتو درمانی ، پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پرتو دهی اشعه گاما و استریلیزه کردن محصولات پزشکی در طرح و برنامه قرار دارد و تلاش بر این است که از ساخت تجهیزات مربوط به نیروگاه هسته ای در صنایع برخوردار شویم.
قادری اظهارداشت: در توسعه ظرفیت های پروازی با وجود تحریم ها موانعی برای تکمیل وجود داشت اما مجددا برای ترمینال خارجی فرودگاه مناقصه انجام شد و بزودی این پایانه تکمیل خواهد شد.
او با اشاره به توســعه فرودگاه های اســتان فــارس بــه 7 فــرودگاه از جملــه ایجــاد فرودگاه هــای شــمال فــارس و داراب، توســعه ترمینــال خارجــی فــرودگاه شــیراز، یادآور شد: با افزایــش شــمار پروازهــا و بــا پی گیــری پیونــد دو شرکت بــزرگ هواپیمایــی بــا فــرودگاه شــیراز ، استان فارس به قطب فرودگاهی کشور تبدیل می شود.
عدم استقبال صنایع از پیش فـروش آب انتقالـی
عضــو کمیســیون برنامــه و بودجــه و محاســبات مجلــس گفت: هنــوز هیــچ واحــد صنعتــی از پیش فـروش آب انتقالـی از خلیـج فارس اسـتقبال نکــرده اســت.
نماینـده شـیراز و زرقـان در مجلـس گفـت: در اسـتانهای یـزد و اصفهــان، آب وجــود نــدارد و صاحبــان صنایــع ناچـار بـه خریـد آب هسـتند امـا در اسـتان فـارس وقتــی صنایــع هــر متــر مکعــب ۵ تومــان آب از ســد میخرنــد دیگــر حاضــر بــه خریــد هــر متــر مکعــب ۴۰ تــا ۵۰ تومــان آب دریــا نیســتند.
او تأکیــد کــرد: وزارت نیــرو میتوانــد از ســال آینــده تکلیــف کنــد کــه صنایــع آب مصرفـی خــود را از خــط انتقــال دریــا تأمیــن کننــد.
عضــو کمیســیون برنامــه و بودجــه و محاســبات مجلــس ایــن نکتــه را هــم یــادآور شــد کــه مــا قــادری با بیان اینکه بــرای اســتان فــارس ۴۰۰ میلیــون مترمکعـب آب تخصیـص داده شده و آبـی کـه بـه دو اســتان یــزد و اصفهــان مــی رود از ظرفیــت مصوبــات خودشــان و از خطــی مســتقل اســت؛ تصریــح کــرد: اصـرار داشـته ایم دو اسـتان یـزد و اصفهـان درگیـر موضـوع انتقـال آب از خلیـج فـارس شـوند چـرا که هزینــه تمــام شــده کاهــش مییافــت.
بنا نیست هــوای پــاک شــیراز را آلـوده کنیـم
عضــو کمیســیون برنامــه و بودجــه مجلــس تأکیــد کــرد: بــه هیــچ وجــه بنــا نداریــم؛ هــوای پــاک شــیراز را آلـوده کنیـم و واحدهـای صنعتـی تعریـف شـده، همــه خــارج از شــهر شــیراز و ســایر شــهرهای اســتان هســتند.
قـادری بـا اشـاره بـه نقـش خـود در تهیـه و ارائه ۴ طــرح تقویـت کننــده حـوزه گردشــگری در مجلــس یـادآور شــد: تاکنــون ۳ طــرح از ۴ طـرح در زمینـه بافت هـای تاریخـی و فرهنگـی و بافت هـای فرسـوده شـیراز و همچنیـن حمایـت از اسـتادکاران صنایـع دســتی و بافت هـای اطـراف حرم مطهـر شـاهچراغ (ع) بـه قانـون تبدیـل شـده و طرح چهارم در حال بررسی در مجلس است.