سعید ابوطالب، مستندساز و کارگردان رئالیتیشوی «شبهای مافیا» در برنامه «به افق فلسطین» شبکه افق به ماجرای دستگیریاش از سوی نیروهای امریکایی برای تهیه مستند از زندگی مردم عراق پس از جنگ در سال ۱۳۸۲ اشاره کرد و گفت: آن زمان فکر میکردم اتفاقی که در خاک عراق در حال رخ دادن است، با آنچه رسانههای غربی منعکس میکنند متفاوت است. البته توان رسانهای ما مثل الان نبود و در این عرصه خیلی ضعیف بودیم.
ابوطالب ادامه داد: الان کل جبهه مقاومت رسانه دارد و ممکن است ضعف ما را جبران کرده باشند. الان نیروی مبارز فلسطینی یک تانک اسرائیلی را منهدم میکند، خودش هم فیلمبرداری میکند و دو دقیقه بعد منتشر میکند. آن موقع امکانات نبود. قطعاً اتفاقات در خاک عراق با آنچه بیبیسی، سیانان و ... منتشر میکنند متفاوت است. آن زمان از رئیس وقت صداوسیما اجازه گرفتم به خاک عراق بروم و سرباز امریکایی و انگلیسی را از نزدیک ببینم و ببینم آنجا چه خبر است. من میخواستم فاصله صفر با آنچه که در عراق به وقوع میپیوست به وجود بیاید و از نزدیک شاهد اتفاقات باشم.
این مستندساز درباره سختیهای حضور در خاک عراق افزود: با سختی این پروسه طی شد و حدود ۴۰ حلقه را تصویربرداری کردیم. طبیعتاً امریکاییها و انگلیسیها از اینکه ما آنجا باشیم، خوششان نیامد و ما را بازداشت کردند. اینکه آنها در رسانه و افکار عمومی ادعا کنند که با خبرنگاران کار ندارند، سخن بیربطی است. امریکاییها از روزهای اول میدانستند ما فیلمساز و خبرنگار هستیم و با مجوز آمدیم.
وی با بیان اینکه بخاطر شجاعت رزمندگان مقاومت تا حدودی جهان از اتفاقات پیرامونش آگاهتر شده، گفت: منظور از جهان فقط جهان اسلام نیست و در کشورهایی مانند اروپا و امریکا پر از آدمهای آزادیخواه است. مسئله مبارزه ما با نیروهای غاصب اسرائیلی محدود به مسئله حکومت و دولتمان نیست. این مسئله قبل از انقلاب از سوی جریان روشنفکر مذهبی ادامه داشت. افرادی مانند امام موسی صدر، شهید چمران و ... آموزش میدیدند و به فلسطینیان کمک میکردند.