امیر حمیدرضا سهرابی فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شیراز نزاجا در این مراسم با بیان اینکه افتخاری بود که امروز در خدمت بزرگان و پیشکسوتان ارتش باشیم و از تجربیات و علم شما بهرهمند شویم، گفت: وظیفه داشتیم تا از زحمات، ایثارگریها و جانفشانی همه شما عزیزان در دوران دفاع مقدس تقدیر به عمل آوریم.
او با تصریح بر اینکه شما فرماندهان اعتبار و افتخار جامعه امروز ارتش هستید، افزود: حضور شما عزیزان در این برنامه مایه افتخار و مباهات است.
امیر سهرابی با بیان اینکه مردم قدردان جانفشانی، رشادت و از خودگذشتگی شما فرماندهان هستند، ادامه داد: راه شما پیشکسوتان که سهم به سزایی در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی داشتید را دنبال خواهیم کرد چرا که اگر ایثار شما نبود، نمیتوانستیم در سایه درخت تنومند انقلاب بنشینیم.
فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شیراز نزاجا با بیان اینکه شما فرماندهان ارتش بعنوان هدایتگران راه هستید، گفت: اقدامات ارزشمندتان برای کارکنان پشتیبانی ملموس است و با جان و دل احساس میکنیم.
امیر سهرابی از پیشکسوتان و فرماندهان ارتش درخواست کرد که پشتیبانی منطقه شیراز نزاجا را از تجربیات و راهنماییهای خود محروم نکنند چرا که امروزه در شرایط تحریم هستیم.
فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شیراز نزاجا در جمع این فرماندهان اعلام آمادگی کرد که آماده ثبت خاطرات و تجربیات گنجینههای نیروی زمینی ارتش در قالب مستندی داریم و این شاید تنها گام کوچکی در برابر رشادتها باشد.
در ادامه مراسم فرماندهان پیشکسوت حاضر به بیان خاطرات خود از دوران دفاع مقدس و حضور در عملیاتها و نبردهای ماندگار آن سالها پرداختند.
یکی از فرماندهان حاضر با بیان اینکه ما آرزویمان بود که روزی بیائیم در این محل و محیط کار، چرا که انسان به خاطره زنده است و زمانیکه خاطره زنده شود انسان بیشتر رشد میکند، گفت: امیر سهرابی امروز خاطره خوبی برجای گذاشتند و امروز با حضور در این جمع تمام دردهایم فراموش شد.
او در ادامه با اشاره نقش حیاتی لجستیک و زنجیره آمادی قوی در دفاع مقدس و جنگ، گفت: لجستیک مربوط به جنگ نمیشود چرا که از قبل و بعد از جنگ بوده و همچنان ادامه دارد لذا اماد و پشتیبانی منطقه شیراز نزاجا در مقطع جنگ گل کاشت.
پیشکسوت عرصه دفاع مقدس افزود: خاطرات ارتش جمهوری اسلامی ایران در تبلیغ و نگارش امر دفاع مقدس قوی نبوده است و علت این بوده که ارتش در زمان جنگ هدف اصلی آن هدایت و به سرانجام رساندن بوده تا به پیروزی دست یابیم لذا وظیفه متولیان است که به نحو احسنت به رویدادهای آن زمان و جبهه بپردازند و آن تاریخچه مغفول و فراموش شده را ثبت و ضبط کنند.
او با تصریح بر اینکه عظمت کار پشتبانی در چند کلام خلاصه نمیشود، گفت: در دوران دفاع مقدس تمامی نیروهای نظامی که در جنوب غرب حضور داشتند تدارک آنها بعهده منطقه شیراز نزاجا بود و زحمات و تلاششان بیشتر از یگانهای رزمنده در خط مقدم بود. ما در طول ۸ سال دفاع مقدس حتی یک وعده غذای سرد به نیروهایمان ندادیم و تمامی نیازهای جبهه توسط فرمانده نزاجا آماده میشد.
این فرمانده ارشد جنگ تحمیلی بیان کرد: پشتیبانی منطقه شیراز نزاجا در سوانح و بلایای طبیعی نیز پیش قدم بوده و است لذا نباید تلاشهای این عزیزان و فرماندهان پیشکسوت به فراموشی سپرده شود و از ظرفیت و خلاقیت افرادی که در پشت صحنه بودند و نقش مهم هم داشتند نیز استفاده کنیم.
دیگر فرمانده نیز به بیان از اهمیت لجستیک که یک سیستم حساس و پرزحمت است، پرداخت و گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس آماد در طبقههای مختلف به نوع خود دچار حساسیت خود بود بنابراین شکست و موفقیت هر ارتشی بستگی به سیستم لجستیک آن ارتش دارد.
دیگر یادگار ارتش در دفاع مقدس از ساخت و تولید مستند تاریخ نگاری در جنگ برای مردم، پژوهشگران و ... خبر داد و افزود: ۸ سال دفاع مقدس و گنجینهها باید نظریه پردازی شود.
او تاکید کرد: ارتش در نوک پیکان از روز اول جنگ بوده است لذا نقش آفرینی، انجام کار عملیاتی و خاطرات آماد و پشتیبانی در جنگ و از افسران لجستیکی باید ثبت و ضبط شود و اهمیت آن و تلاشهای این سالها باید نشان داده شود.
همچنین در پایان این مراسم لوح و هدایایی به رسم یادبود به فرماندهان اهداء شد.