به گفته سخنگوی صنعت آب با تکمیل ۵ ابرپروژه شیرین‌سازی آب دریا که بخشی از آن در حال بهره‌برداری است، آب شرب مورد نیاز ۴ میلیون نفر تامین خواهد شد.

رشد جمعیت و افزایش تقاضای آب در بخش‌های مختلف مصرف، استفاده بهینه از این نعمت را برای کشور ما به یک ضرورت تبدیل کرده است. تنش آبی که گریبانگیر مناطق و روستا‌های کشور می‌شود، موجب شد که دولت سیزدهم در کنار طرح‌های موثر و میان مدت برای رفع این بحران، اقدامات بلندمدتی را هم برای تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور انجام دهد.

در تمامی دنیا شهر‌های ساحلی از ظرفیت نمک زدایی آب دریا برای تأمین نیاز مصارف مختلف خود استفاده می‌کنند که علیرغم گستردگی سواحل در بخش‌های جنوبی و شمالی کشور، ظرفیت بهره برداری ما از این منابع نامتعارف آب قابل توجه نیست؛ اما با این وجود در نقشه راه وزارت نیرو افزایش ۶ برابری ظرفیت استحصال آب از منابع آب دریا در برنامه‌ها دیده می‌شود.

عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه در حاضر به روش‌های مختلفی از آب دریا بهره برداری می‌کنیم گفت: در یک روش آب دریا بدون شیرین سازی برای مصارف شیلات و خنک سازی در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که این مصارف به حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب می‌رسد و نیازی به نمک زدایی ندارند.

او ادامه داد:، اما نوع دیگر بهره برداری ما برای پروژه‌هایی است که باید فرایند شیرین سازی و نمک زدایی را طی کنند که عمدتا در نوار ساحلی کشور به مصرف شرب می‌رسند و یا در بخش صنایع مصرف خواهند شد. حجم آبی که در حال حاضر نمک زدایی می‌شود و به مصرف بخش صنعت می‌رسد حدود ۶۴۰ میلیون مترمکعب در سال است و حجمی از آب که به مصرف شرب می‌رسد بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال است.

لزوم توجه به منابع آب نامتعارف با کاهش سرانه آب تجدیدپذیر

سخنگوی آب ادامه داد: با توجه به اینکه بخش زیادی از کشور دارای اقلیم خشک، نیمه خشک و فرا خشک هستند و با در نظر داشتن اینکه ما از جنوب به دریای عمان و خلیج فارس و از شمال به دریای خزر متصل هستیم، این میزان از بهره برداری کافی نیست. از طرفی آب تجدیدپذیر کشور که از بارش‌ها استحصال می‌شود و منابع آب سطحی و زیرزمینی را تشکیل می‌دهد، طی دهه‌های گذشته کاهش داشته و از ۱۳۰ میلیون مترمکعب به ۱۰۳ میلیون مترمکعب رسیده و منابع آب در اختیار هر ایرانی به دلیل تغییرات اقلیم کم شده است. علاوه بر این افزایش جمعیت را هم داشته ایم و سرانه آب تجدیدپذیر در طول زمان کم شده است.

بزرگ زاده با اشاره به راهکار‌ها برای تامین نیاز آبی کشور و نقش نمک زدایی از آب دریا گفت: نیاز داریم از آب نامتعارف که پساب و دریا مثال‌های شاخص آب نامتعارف هستند استفاده کنیم که در این زمینه ۵ ابرپروژه در دستور کار قرار دارد. ظرفیت تمامی این طرح‌ها با مصارف ساحلی حدود یک میلیارد مترمکعب خواهد شد.

به گفته سخنگوی صنعت آب از این ظرفیت بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب برای بخش شرب مورد استفاده قرار خواهد گرفت که این میزان از آب می‌تواند نیاز شرب ۴ میلیون نفر را تامین کند.

هاشم امینی مدیرعامل آب و فاضلاب کشور در خصوص سیاست دولت مبنی بر انتقال آب دریا برای مصارف شرب و صنعت گفت: تعداد ۱۰۱ پروژه آب شیرین‌کن با ظرفیت ۶۷۲ هزار و ۴۰۰ متر‌مکعب در شبانه‌روز در حال ساخت و بهره‌برداری است که از این تعداد، ۸۰ پروژه با ظرفیت ۵۳۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز در حال بهره‌برداری و تعداد ۲۱ پروژه با ظرفیت ۱۴۸ هزار و ۹۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز در حال ساخت است که این نشان از عزم و اراده دولت برای تأمین آب شرب ساکنان حاشیه دریا دارد.

امینی با اشاره به برنامه هفتم کشور خاطرنشان کرد: وزارت نیرو مکلف شده است از طریق بخش خصوصی تا پایان اجرای برنامه، تمهیدات لازم برای تأمین، طراحی و ساخت حداقل ۸۰ درصد از آب‌شیرین‌کن‌های مورد نیاز استان‌های واقع در سواحل خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزررا از طریق خرید تضمینی آب شیرین‌شده و نیز مدیریت هوشمند و تجمیع خرید آب‌شیرین‌کن‌ها از طریق انتقال فناوری به داخل توسط جهاد دانشگاهی، دانشگاه‌ها، مراکز پژوهش و شرکت‌های دانش‌بنیان به انجام برساند.

گفتنی است، تعداد ۱۰۱ پروژه آب‌شیرین‌کن از سال ۱۳۸۵ تاکنون و در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، ایلام، یزد، مازندران، گیلان، گلستان، سمنان، البرز، اصفهان، کرمان، مرکزی و شهر کاشان در حال ساخت و بهره‌برداری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۳ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
۶۰۰ میلیون یعنی ۲۰۰۰ لیتر برثانیه ..مصرف شهر مشهد ۳۶۰۰ لیتربرثانیه هست با این فرمون برن ۱۰۰ سال دیگه کارداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۶ آذر ۱۴۰۲
آقای ریسی فکر کارگران هم باشین واقعا با این حقوق نمیشه زندگی کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۶ ۲۶ آذر ۱۴۰۲
۴ میلیون مسکن در ۴ سال خواهیم ساخت . دلار را به زیر بیست هزار تومن می آوریم ، تورم یک رقمی می شود ، در جراحی سخت فقط ۴ قلم کالا افزایش قیمت خواهد داشت ، فقر مطلق را به صفر می رسانیم ، اینترنت پرسرعت و بدون فیلتر در اختیار مردم قرار میدیم وووووووووو... آب دریا را برای مصارف خانگی شیرین می کنیم معنی دولت و مجلس انقلابی را با پوست و استخوانمان درک کردیم .
Iran (Islamic Republic of)
سروش
۲۰:۵۹ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
در آبرساتی به یک کشور ۸۰ میلیونی در حال توسعه مانده ایم عقل کسی را ببین که با این همه مشکلات به فکر افزایش جمعیت است¡!! منابع ایران برای حداکثر 20 میلیون نفر است با افزایش جمعیت فقط سبب تشدید مشکلات خواهد شده که شده است. آن هم با این مدیریت واپسگرا!
Iran (Islamic Republic of)
آب مایه حیات
۲۰:۴۹ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
پروژه شیرین سازی آب دریا با تمام قوا باید پیگیری و به بهره وری برسد،پروژه ای که بزرگترین حسن آن کاهش فشار به سفره های زیرزمینی و خلاص شدن از فرونشست های غیر عادی و اگر در این صنعت حیاتی کشور اختلاص نشود و به تعویق های چندین ساله نیفتد شاید بهترین خدمت به مردم ایران است
Iran (Islamic Republic of)
زاپاتا
۱۸:۱۸ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
۵تاپروژه برای تامین اب شرب ۴میلیون نفریعنی چی؟!!چه فنی میخواهیدبزنیدبه مردم شماکه بدون توجیح هم هرچی پول هاپولومیکنیدحالاکه توجیح هم داریدمیخواهیدچه پوستی ازمردم بکنید،چون مدیریت ابه که جواب میده نه فقط تولیداب شرب مدیریت هم که توایران به افرادمتخصص داده نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
من خودم ده سال پیش یه طرح برا گداخت هسته ای دادم که باهاش میشد روزانه به اندازه ده تا آبشار نیاگارا اب دریا رو شیرین کرد و کویر لوت رو هم زیر کشت برنج برد ولی متخصصای سازمان انرژی اتمی وحشت کردن و زیر بار نرفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
سلام خسته نباشید بسیارکارخدابسندانه است که خدمتی برای کشورومردم شهیدپرورانجام بدهید تشکرمیکنیم ازمسعولین محترم دراین کارخداپسندانه خداخیرتان بدهد بخشی ازاب دریای شمال رو برای خوراکی وبخشی دیگررواب شیرین کن بزنندسد درست کنند برای بخش کشاورزی اطراف مرزها هدایت بشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
تمام آب نمک زدایی شده باید برای مصارف خونگی باشه و صنعت و کشاورزی از تصفیه فاضلاب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
خاک عالم بر سرتون با این تقسیم کردنتون که ۶۴۰ میلیون میدن به صنعت ولی فقط صد میلیون میدن به مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
دانشمند صنعت اگر نباشه تو بیکار میشی
Iran (Islamic Republic of)
آرمان
۱۲:۴۴ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
من میتونم کاری کنم که میلیون ها لیتر آب در روز فقط توسط انرژی پاک خورشید تولید بشه بسیار بسیار ارزان و اینم بگم برق هم در این شیوه تولید میشه و یک نیروگاه کوچک آن میتونه به اندازه نیروگاه برق تولید بکنه
Iran (Islamic Republic of)
م.ن
۱۰:۵۵ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
سالانه در کشور ایران ۹۵ میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که ۹۳ درصد آن در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب خانگی، روستایی و شهری، و ۱ درصد در بخش صنعت مصرف میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
تمام استانهای جنوبی باید با آب دریا آبیاری بشن
Iran (Islamic Republic of)
امین الله
۰۷:۳۸ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
ما حاشیه نشینان خلیج فارس در استان خوزستان آب برایمان ساعتی می آید . و اگر پمپ آب نداشته باشیم قطره ای آب در لوله های منازلمان جاری نمی شود ............
United States of America
رحیمی
۰۱:۲۹ ۲۶ آذر ۱۴۰۲
دریاچه ارومیه را که نابود کردید حالا نوبت دریای خزر
مردم شریف گلستان ، مازندران و گیلان از این طرح نابود کننده دریای خزر جلوگیری کنید نا استان‌های شما به نابودی کشیده نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۸ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
در کشور ما بیشتر آب در جایی مصرف میشود که درآمد ان یکدهم هزینه شیرین سازی و انتقال نیست،و انتقال آب تباه کردن سرمایه ملت است،باید آب را ملی بدانیم و مصرف آنرا به حد قابل جایگزین شدن طبیعی برسانیم با گران کردن آب شرب و کشاورزی و صنعتی متناسب با هر منطقه و تقسیم درآمدش بین همه مردم کشور،ما با داشتن منابع دیگر ،نیاز به کشت زیاد نداریم و با صادرات مقداری از انرژی مصرفی داخل(که اسراف میکنیم) میتوانیم اکثر مواد غذایی را وارد کنیم،وفقط باید گندم را به اندازه مصرف یکسال بیشتر ذخیره کنیم تا در صورت بحران جهانی فرصت کشت داشته باشیم،البته به شرطی که ثروت کشور و منابع مصرفی داخل کشور عادلانه تقسیم شود تا همه حتی در صورت بیکاری توان زندگی در حد نزدیک به متوسط را داشته باشند واز روی نیاز مجبور به کشت نباشند.
United States of America
ناشناس
۰۷:۱۷ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
در بندرعباس عده زیادی نمی دونستن آب دریا می نوشن بعد که قطع شد تازه مردم مطلع شدن
آخرین اخبار