علی حیدری در نشست شورای اداری بخش لاران شهرستان شهرکرد در خصوص اجرای طرح آبرسانی از سد بیدکان به دشت لاران، اظهار داشت: عملیات اجرایی این طرح به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی کشاورزی در این دولت آغاز و در حال اجرا است.
وی در خصوص تعریض جاده شهر سورشجان، افزود: اگر در بحث تملک مردم همراهی لازم را انجام دهند ما هم کمک خواهیم کرد.
حیدری اضافه کرد: شهر سورشجان از جمله نخستین شهرهای استان است که برای نامگذاری معابر شهری از نام شهدا استفاده شده است.
وی در خصوص ورودی شهر سورشجان و اختلافی که با میراث فرهنگی در مورد تغییر کاربری وجود داشت، بیان داشت: بیشترین کمک کمیسیون ماده پنج در این شهرستان انجام شد.
حیدری گفت: نخستین جاده دسترسی به تپه نور الشهدا مربوط به شهر سورشجان بود که از محل مصوبات سفر استانی رییس جمهور انجام شد.
وی تصریح کرد: در سفر دور نخست رییس جمهور به چهارمحال و بختیاری روستای مرغملک تنها روستایی بود که به آن ماشین سنگین و به شهرهارونی کمپرسی تعلق گرفت و همچنین در قالب کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک مشکل این شهر برطرف شد.
حیدری در خصوص طرح چهارخطه سورشجان و سودجان یادآور شد: عملیات اجرایی این چهارخطه شروع شده است.
علی احمدی رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس آمارها باید به ازای هر چهار هزار نفر یک پزشک در هر شهری وجود داشته باشد، اما در بخش لاران به ازای هر دو هزار و ۵۰۰ نفر یک پزشک وجود دارد.
وی افزود: هماکنون ۱۶ پزشک در بخش لاران به مردم خدمترسانی میکنند.
احمدی اضافه کرد: بخش لاران ۳۵ هزار و ۹۶۳ نفر جمعیت دارد و در ۲۰ مرکز بهداشتی و درمانی به این تعداد از مردم خدمات ارائه میشود.
بیشتر بخوانید
وی بیان داشت: از ابتدای دیماه سعی میکنیم برای روستای مرغملک در طول تمام روزهای هفته پزشک مستقر تعیین کنیم و کمبود آمبولانس در سودجان طی سه ماهه پایانی سال حل میشود.
احمدی ادامه داد: عملیات ساخت مرکز درمانی شماره دو سورشجان در سال ۱۴۰۳ آغاز میشود.
محمود سلیمی سرپرست اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری گفت: استخر سورشجان در مرحله انتخاب پیمانکار هستیم و به زودی این کار انجام میشود.
وی افزود: برای احداث این استخر ۲۰۰ میلیارد ریال مصوب شده و تلاش میشود این طرح به سرانجام برسد.
سلیمی در خصوص خط سبز توسعه زیرساختهای ورزشی در بخش لاران، اضافه کرد: این طرح با نگاه ویژه استان در حال گرفتن مجوز ماده ۲۳ است.
روح الله غلامی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش سهم اعتباری این اداره کل، گفت: سهم اعتبارات شهرستان شهرکرد از ۱۸۰ میلیارد ریال سال ۱۴۰۰ به ۳۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
وی افزود: همچنین امسال نیز تاکنون ۹۹۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده و شهرستان شهرکرد سرجمع ۴۰۰ کیلومتر راه دارد که از این میزان ۱۳۰ کیلومتر آن در بخش لاران است.
غلامی اضافه کرد: مهمترین بخش از راههای بخش لاران شهرستان شهرکرد مربوط به محور سورشجان به سودجان به طول ۶۰ کیلومتر است که تاکنون اقدامات خوبی در این محور صورت گرفته است.
وی بهسازی و روکش آسفالت محورهای هفشجان به مصطفی آباد با پیشرفت ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی، محورروستای اَرجِنَک به مرغملک، خلیل آباد، شهرکرد، سورشجان به سودجان، اجرای خط کشی محورهای بخش لاران به طول۷۰ کیلومتر، اجرای روشنایی و چراغهای خطر، اجرای روشنایی نقطهای سراهی فتح آباد، روشنایی ورودیهای سودجان را از جمله اقدامات مهم انجام شده در بخش لاران عنوان کرد.
حسین برزگر رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برای اجرای طرح سد بیدکان از محل اعتبارات دور دوم سفر رییسجمهور ۵۰۰ میلیارد ریال پیشنهاد شده است که با تخصیص این اعتبار پیشرفت فیزیکی این طرح افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی افزود: تکمیل طرح سد بیدکان از مهمترین طرحهای در دست اجرای این بخش است که با اجرای این طرح دو هزار و ۷۰۰ هکتار آبرسانی به اراضی کشاورزی شهرستان انجام خواهد شد.
برزگر اضافه کرد: برای اجرا و تکمیل مرحله دوم این طرح، قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد و عملیات اجرای مرحله دوم آبرسانی آغاز شده است.
به گفته وی، برای اجرای این طرح ۱۵۰ میلیارد ریال لوله در چندماه گذشته خریداری شده و ۸۰۰ میلیارد ریال لوله نیز از محل فروش اموال و اعتبارات ملی خریداری خواهد شد.
برزگر با اشاره به اینکه کل مسیر اجرای این طرح ۵۷ کیلومتر است که درسه سال اجرا شود، گفت: ۱۰ کیلومتر این طرح به اتمام رسیده است و ۲۰ کیلومتر نیز تا پایان سال اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: تاکنون رفع تداخلات ۱۰۰ پلاک از مجموع ۱۰۸ پلاک اراضی کشاورزی و ملی شهرستان شهرکرد در کارگروه شهرستان نهایی شده است و پیشبینیمیشود تا پایان امسال رفع تداخلات این ۱۰۰پلاک نهایی و کاداستر این اراضی تهیه و به منابع طبیعی تحویل داده شود.
برزگر با اشاره به اهمیت توسعه گلخانه در استان، افزود: تاکنون چهار گلخانه در این بخش راهاندازی شده بود، که در یک سالگذشته این تعداد به ۱۴ گلخانه رسیده است و توسعه ظرفیتهای جدید مهمترین برنامه سالجاری است.
وی اظهار داشت: برای احداث مجتمع دامداری دام سبک و سنگین در این بخش به عنوان دغدغه مهم مردم مکانیابی انجام شده است.
علی احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت اجرای طرح رفع تداخلات اراضی ملی، کشاورزی و مستثنیات در استان گفت: تاکنون ۸۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان رفع تداخلات انجام شده و مابقی به دلیل اجرای حدنگاری و کاداستر اراضی ملی در دستور کار است و تا پایان سال نتیجه نهایی اعلام میشود.
وی افزود: اجرای طرح رفع تداخلات اراضی ملی، کشاورزی و مستثنیات استان تا پایان سال با هدف کشاورزی پایدار و حفظ انفال به اتمام خواهد رسید.
احمدی اضافه کرد: در حوزه منابع طبیعی، اختلافات در بیشتر روستاها در رابطه با تشخیص منابع طبیعی از اراضی کشاورزی و مستثنیات به عنوان موضوع مشترک است که رسیدگی به این موضوع در کارگره رفع تداخلات سازمان جهادکشاورزی در دست اجراست.
وی اظهار داشت: در هارونی و سودجان نیز سال گذشته هشت سازه سنگی، ملاتی با اعتباری بیش از ۲۰ میلیارد ریال انجام شده است.
به گفته احمدی، هماکنون زمینهای مورد نیاز تامین مسکن روستای و طرح هادی این شهر هارونی و سودجان تحویل بنیاد مسکن داده شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح احداث مجتمع دامداری و گلخانهای در این شهر تصویب شده است، ادامه داد: تخصیص اراضی ملی به این طرح در دست اقدام است.