خیابانی در همدان به نام مرضیه دباغ نام‌گذاری شد

مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری همدان گفت: خیابانی حد فاصل میدان شیرسنگی تا میدان نجوم به نام بانو مرحومه مرضیه حدیدچی نام‌گذاری شد.

محمدجواد زارعی گفت: این خیابان پیش از این به نام لاله‌ها نام‌گذاری شده بود که با تصمیم کمیته نام‌گذاری معابر به نام بانوی انقلاب مرحومه مرضیه حدیدچی تغییر کرد.

او با اشاره به اهمیت نام‌گذاری معابر به نام شهدا و بزرگان، گفت: با عنایت به دیدار دست اندر کاران دومین کنگره هشت هزار شهید استان همدان با رهبر معظم انقلاب اسلامی، ایشان به نام‌های بسیاری از بزرگان و شهدای همدان اشاره کردند که پس از این دیدار و در نشست‌های مختلف مقرر شد خیابان مناسبی به نام مرحومه بانو دباغ، شهید حیدری و شهید قدوسی مزین شود.

مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری همدان گفت: با اشاره به اهمیت زنده نگه‌داشتن یاد شهدا و رزمندگان در شهر همدان،گفت: کمیته نام‌گذاری معابر با مشارکت اعضایی از شورای شهر، شهرداری، فرمانداری، بنیاد شهید و امور ایثارگران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل پست و استادان دانشگاه تشکیل و بر اساس مصوبات نشست‌های این کمیته معابر اصلی و فرعی به نام این شهدا نام‌گذاری می‌شوند.

زارعی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر شناساندن شخصیت و اقدامات مرحوم دباغ تاکید داشتند،گفت: نام گذاری معابر مزین به نام شهدای گرانقدر و شخصیت‌های برجسته ادامه خواهد داشت.

مرضیه حدیدچی در سال ۱۳۳۳ و در ١٥ سالگی با فردی به نام محمد حسن دباغ ازدواج کرد که این ازدواج را می‌توان سرآغاز تحولات زندگی وی نام برد.

او در حالی که به تحصیل ادامه می‌داد، به فعالیت‌های سیاسی مبادرت داشت که در کنار این موارد مادر هشت فرزند بود.

حدیدچی پس از شهادت آیت الله سعیدی در سال ۱۳۴۹ به مبارزه و تبلیغ خود علیه رژیم شاه شدت بخشد و سرانجام در سال ۱۳۵۲ توسط ساواک دستگیر شد.

او در کمیته مشترک به همراه دخترش شدیدترین شکنجه‌ها را تحمل کرد و به سختی بیمار شد و در زمانی که امیدی به زنده ماندنش نبود، از زندان آزاد شد، در حالی که دخترش (رضوانه) همچنان در زندان ماند.

دباغ در سال ۱۳۵۳ برای ادامه مبارزاتش با کمک شهید محمد منتظری از بیمارستان فرار کرد و با هویت جعلی به خارج از کشور رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در هجرت به سر برد.

او در پایگاه‌های نظامی واقع در مرز لبنان و سوریه آموزش‌های رزمی و چریکی را طی کرد و با گروه روحانیت مبارز خارج از کشور زیر نظر شهید محمد منتظری فعالیت کرد.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره‌های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

او در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می‌شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در مصدر بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرار گرفت.

او همچنین به مسوولیت زندان‌های زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد؛ همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

دباغ از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی آذرماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) دارفانی را وداع گفت.

منبع ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.