خیاطان رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: سعی کرده ایم سهم اقتصاد دانش بنیان از جی دی پی را افزایش دهیم و طبق هدف گذاری های صورت گرفته در برنامه هفتم این سهم را از ۳ درصد به ۷ درصد رسانده ایم و زمینه را برای توسعه فناوری فراهم کرده ایم.
او گفت: فناوری عامل اقتدار است و توسعه اقتصادی کشور یکی از ارکان توسعه فناوری است.
خیاطان بیان کرد: یکی اقداماتی که زمینه ساز کاهش مهاجرت نخبگان و بازگشت نخبگان می شود ایجاد اشتغال در حوزه های دانش بنیان است که می توان با توسعه بازار و بها دادن به شرکت های دانش بنیان آن را فراهم کنیم.
او بیان کرد: برای آنکه بازار در این بخش فراهم شود باید به موضوع رگولاتوری توجه کنیم و ساز وکاری برای آنها در نظر بگیریم. باید به این امر توجه کنیم که نوآوری از استاندارد و رگولاتوری جلوتر است. توسعه نوآوری در انتظار استاندارد نیست و اگر نخواهیم به آن توجه کنیم، در نوآوری عقب میمانیم.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به وضعیت مسکن نخبگان، تصریح کرد: مسکن بچههای دانشبنیان به عنوان یک دغدغه مطرح شد. ما نیاز داریم تا شهرکهای دانشبنیان داشته باشیم.
وی افزود: ما در تأمین مالی نیز الگو داریم، اما زمین و زیرساخت برعهده وزارت راه است که درخواست ما تأمین آنها است.
در ادامه دهقانی فیروز آبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: پس از گذشت ۲۰ سال از آغاز جنبش نرمافزاری کشور به دستور رهبر انقلاب اسلامی و شکل گرفتن تعداد زیادی شرکت دانشبنیان، در حال حاضر کشور به اندازه کافی دارای فناوریهای به بلوغ رسیده و آماده عرضه در بازار است.
وی افزود: در این سیاست ستاد توسعه فناوری از ستاد توسعه اقتصادی در معاونت علمی مجزا شدند؛ زیرا هر کدام از این ستادها ماموریتهای منحصربهفرد خود را دارند.
دهقانی فیروزآبادی در ادامه گفت: ستاد توسعه فناوری به دنبال این است که چه نوع فناوریهایی در آینده برای کشور مؤثر و کاربردی خواهند بود، اما ستاد توسعه اقتصادی به دنبال این است که فناوریهای موجود در این ۲۰ سال و در آینده در بخشهای مختلف اقتصادی کشور حضور داشته باشند.
دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: هیچ کمکی واقعیتر و عملیاتیتر و پاسخگوتر از این نیست که شرکتهای دانشبنیان بلوغ یافته در زنجیره ارزش و اقتصاد قرار بگیرند.
وی ابراز امیدواری کرد که این رویداد منجر به چند کار خوب شود که یکی از آنها تعهد گرفتن از شرکتها برای اجرای پروژهها باشد.