نشست خبری دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با عنوان مکتب هنر رضوی با حضور محمدرضا حسنایی رئیس دانشگاه هنر، امیرمهدی حکیمی مدیرعامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در دانشگاه هنر برگزار شد.
در این نشست محمدجواد استادی دبیر جشنواره گفت: بر اساس تفاهم دانشگاه هنر و مؤسسه آفرینشها قرار شد دومین کنگره در ۶ محور برگزار شود، فراخوان هم اعلام و مقالاتی ارسال شد و ۲۲ و ۲۳ آذر این کنگره در مشهد برگزار میشود.
استادی از برگزاری ۵ نشست تخصصی خبر داد و گفت: این نشستها در شهرهای قم، دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. همچنین پنلهای ارائه مقالات در خلال کنگره در مشهد برگزار میشود که در این راستا ۲۱ ارائه مقاله داریم. کتاب چکیدههای مقالات هم ان شاالله به اختتامیه میرسد و مجموعه کامل مقالات را بزودی منتشر میکنیم.
در ادامه امیرمهدی حکیمی دبیرکل کنگره و مدیر عامل موسسه آفرینشهای آستان قدس رضوی با بیان اینکه کنگره مکتب هنر رضوی در روزهای پایانی است، گفت: این کنگره مسیری است برای بازخوانی گنجینه بیمانند هنرهای حرم رضوی، مسیری که میتواند در نقش تمدنی هنر ایرانی، اسلامی جایگاه ویژهای داشته باشد.
وی ادامه داد: در کنگره مکتب هنر رضوی دنبال بازخوانی این گنجینه هستیم تا در حوزههای مختلف آثار تاریخی در حرم را بازخوانی و واکاوی کنیم و ببینیم هنرمندان چگونه مفاهیم قدسی را به فرمهای هنری تبدیل کردند و در ظرفی قرار دادند که به زیارت گره خورد.
حکیمی با اشاره به اینکه کنگره در فضای پژوهشی نیازمند به بازخوانی آثار و نظریهپردازی و واکاوی است گفت: این آغاز مسیر است و در واقع اختتامیه کنگره شروع مسیر برای آینده است، باید اهالی هنر جهتی پیدا کنند تا به این مسیر روی بیاورند و آثار جدید خلق کنند.
در ادامه علیرضا طاهری دبیر علمی کنگره گفت: عنوان مکتب یعنی تبیین، یعنی چیزی که وجود داشته و ما باید آن را بیان کنیم، هدف دیگر بحث نظریه پردازی و نظر رهبر معظم انقلاب درباره تمدن نوین اسلامی است، کار اینجا نظریهپردازی و پژوهش است و سعی کردیم که بر این اساس کارهای پراکنده را بر اساس حرفهای پژوهشگران تنظیم کنیم.
طاهری گفت: این آغاز راه است و تعداد قابل ملاحظهای از مقالات ارسال شده و در داوری برخی آثار تأیید شده که در همایش ارائه میشود. تعداد ۱۵ مقاله هم به صورت سخنرانی ارائه میشود. قصد این است که راهی برای آینده باز کنیم و ایدهها و نظرات را در آینده هم جمعآوری کنیم تا در آینده استفاده کنیم.
در ادامه حسنایی رئیس دانشگاه هنر گفت: دانشگاه محل اندیشه است و اندیشه در سیری تحولی شکل میگیرد و یا از بین میرود، اندیشهای به اسم اندیشه رضوی از قبل شکل گرفته و شکوفا شده و ما قصد داریم آن را تحلیل و جاودانه کنیم.
وی ادامه داد: سعادت شده که هنری که در خدمت امام رضا (ع) است را تحلیل کنیم و درباره آن صحبت کنیم و بخشی از آن را در این کنگره نشان دهیم، این مکتب بر اساس ارادت شکل گرفته و میتواند آموزنده باشد.
حسنایی کار این کنگره را غبارزدایی و اندیشهافزایی دانست و گفت: دانشگاه سعی میکند به این وسیله کاری که اندیشهورزی است انجام دهد و ثمر داشته باشد و آثاری در این راستا خلق شود.