آیتالله رئیسی رئیسجمهور کشورمان در همایش اقتصاد ایران با محور اصلاح ساختارها، ناترازیها و نقش آفرینی نوین با بیان اینکه تحول یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، گفت: انتظار مردم از دولت و صاحب نظران و از اندیشمندان انجام تحول در تمامی حوزه هاست و تحول یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
آیتالله رئیسی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تحول بیان کرد: برای دولت و برای اتاقهای فکر و در همه محافل تحول یک ضرورت است و همواره باید در دستورکار قرار گیرد.
وی افزود: باید اقتصاد علم پایه باشد و تحول مبنای علمی و مبانی قابل دفاع داشته باشد و اگر بر نگاه سلیقهای مبتنی باشد مقطعی و موسمی خواهد بود.
توضیح رئیسجمهور درباره پرونده چای دبش
رئیسجمهور گفت: مشکل دزدی زمانی حل میشود که دزدان تحویل محکمه شوند. ساختار فسادزا باید اصلاح و نتیجهاش به مردم گزارش شود.
وی افزود: در قضیه فساد اخیر دولت ٩ ماه پیش موضوع را کشف و اعلام کرد؛ در رسانه ملی هم برای تشریح این موضوع، چهار میزگرد برگزار شد؛ بهجای بازخوانی صرف خبر ٩ ماه پیش، حالا انتظار میرود که اقدامات انجامشده پیرامون آن کشف، به مردم گزارش شود.
تلاش شده علل تورم کنترل و مدیریت شود
رئیسی با بیان اینکه اضافه برداشتها از بانک مرکزی باید متوقف و کنترل شود، گفت: تلاش شده در بودجه سال آینده علل تورم مثل کسری بودجه، رشد نقدینگی و... کنترل شود .
رئیسجمهور ادامه داد: ناترازی بانک ها و اضافه برداشت ها باید کنترل شود. تلاش بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ این است که مؤسسات را کنترل کند تا انضباط مالی داشته باشند.
وی افزود: اگر موسسه ای اضافه برداشت داشته باشد فکری دیگر برایشان خواهد شد که خبرهایشان به گوشتان خورده است. تلاش شده علل تورم کنترل و مدیریت شود.
رئیسجمهور با بیان اینکه ۱۴ راهکار برای رفع ناترازی صندوقهای بازنشستگی از ابتدای دولت بررسی شد، اظهار کرد: حل مشکل ناترازی صندوقهای بازنشستگی از ضرورتهاست که دولت هم آنها را شناسایی کرده و در حال پیگیری است.
رئیسی اضافه کرد: در بحث هوشمندسازی توزیع یارانه نان، ۳۰ هزار میلیارد صرفهجویی و جلوی بخش عظیمی از قاچاق نان و گندم گرفته شده است.
در کنار مدیریت تولید مدیریت مصرف برق نیز باید انجام شود
وی با اشاره به اینکه روزی که دولت آغاز بهکار کرد ۲۲هزارمگاوات کسری انرژی بود که ۸ هزار مگاوات در طی اینمدت انجام شد، گفت: در کنار مدیریت تولید مدیریت مصرف برق نیز انجام شد.
رئیسجمهور با بیان اینکه بهینه سازی مصرف در برنامه هفتم دیده شده است، بیان کرد: در مدیریت تولید موفق هستیم، اما در مدیریت مصرف باید پیشرفت کنیم. در برق این انجام شد و امسال شاهد خاموشی نبودیم و باید در سایر حوزهها عملیاتی شود.
رئیسی گفت: شاخصها نشان میدهد که دولت مصمم به فعال کردن تولید است. ۶۴۰۰ کارخانه تعطیل و نیمهتعطیل مجددا راهاندازی شده است.
کاهش رشد نقدینگی به ۲۵ درصد تا پایان سال هدفگذاری شده است
رئیس جمهور افزود: در اصلاح نظام بانکی بنگاهداری و منجمد کردن دارایی ها و عدم فروش داراییها به موقع موضوعی است که دولت دنبال میکند. بنگاهداری بانکها به تولید صدمه می زند.
رئیسی اظهار کرد: سیاست خارجی دولت سیزدهم و ارتباط با کشور های مسلمان و همسایه و همسو با برطرف کردن برخی ناترازی های مالی کمک کرده است.
وی گفت: توصیه اکید من به همکارانم در دولت و شوراهای اداری این است که نشستهای نخبگانی داشته باشید، حتی کسانی که ممکن است نقد داشته باشند یا حتی قبول نداشته باشند، اما ممکن است دیدگاههایی داشته باشند که راهگشا باشد.
رئیسی افزود: شاهد کنترل رشد نقدینگی بودیم، به سمت نقدینگی ۴۰ درصد حرکت میکردیم، به ۳۴ درصد و اکنون ۲۶ درصد رسیده است. کاهش رشد نقدینگی به ۲۵ درصد تا پایان سال هدفگذاری شده است.
رئیسجمهور افزود: در کشور ۱۰۱ هزار عضو هیات علمی داریم و این سرمایه عظیمی است و دستگاه و سازمان های کشور باید از نظرات این اعضا بهره ببرند.
رئیسی تاکید کرد: تلاش دولت این است که اصلاح ساختارها و اصلاح رفتارها هر دو با هم صورت گیرد.
وی گفت: آمایش سرزمینی یکی از معیارهای مهم برای اجرای عدالت اقتصادی است. هر کجا پای مردم به میان آمد موفق شدیم و هر کجا دولت به تنهایی وارد اقدام شد کار به مشکل خورد.
بخش خصوصی نباید رها شود
رئیسجمهور با بیان اینکه مردمپایه بودن اقتصاد دارای اهمیت بسزایی است و اقتصاد باید علمپایه و مردم پایه باشد، گفت: در برنامههای توسعه آمده است که دولت باید در تصدیگری تجدید نظر کند و نظارتگر باشد نه متصدی طبق اصول ۴۴ قانون اساسی.
رئیسی با اشاره به اینکه دولت در سه نقش باید فعال باشد یک هدایتگری دومحمایتگری و سومدر نظارت، اضافه کرد: بخش خصوصی نباید رها شود و باید به او تسهیلات بخشید و مشکلات حقوقی و قانونی آن باید رفع شود
اختلاف دیدگاهها موجب رشد کشور می شود
رئیسجمهور اظهار کرد: اجرا میدان آزمون و خطا نیست. اساتید و صاحب نظران نکاتی دارند. نظرات مختلف سبب رشد و پیشرفت کشور خواهد شد. اختلاف دیدگاهها موجب رشد می شود ولی در اجرا باید متقن عمل شود.
نکته و سوال اینجاست که چرا با وجود مشکل تحریم و تامین ارز برای کالاهای ضروری غذایی و دارویی چنین طرح هایی برای واردات خودرو که آنچنان ضروری نیست مثل امنیت غذایی دارویی این کشور تصویب اختصاص خواهد یافت اما برای تغذیه کودکان مثل کمبود شیر خشک که باعث در خطر افتادن سلامت تغذیه ای کودکان امروز و سازندگان نسل آینده این کشور با تاخیر همراه است؟؟؟؟
از حالا می شود جواب ها و سخنان دولت بعد ( البته تا بعد از سال 1409) پیش بینی کرد!!!
مربوط به دولت قبلی است.
وباید پاسخگو به مردم باشید .
و به این توجه نمیکنند این اختلاس ها رو همین نظام و دولت آشکار کردن و دارند بررسی میکنند ....
محض اطلاع توی بیانیه سازمان بازرسی گفته شده که اول اتحادیه چای به پرداخت ها و آمار واردات گمرک آمار چای وارد شده مشکوک شده برسی شده بعد به وزارت کشاورزی و باقی ارگان ها به موضوع رسیدگی کردند
یه خورده مطالعه بد نیست کمی تامل بد نیست
حقوق میگیری که اون عقل تو از کار بندازی و چشم گوش بسته هرچی گفتند بگی چشم!!؟؟
بجای توضیح و تفصیل و تشریح و میزگرد و سخنرانی کلی حرف برای توجیه
لطفا اسامی افراد اصلی دخیل در این پرونده همراه سمتشان اعلام کنید و بگویید الان کجا هستند؟ دستگیر شدند؟ اسم خرده پاهای بدبخت بیچاره پادو امثال سلطان سکه که اعدام شد و اصلی ها مخفی رو نمی خواهیم،
مردم هرگز فراموش نمی کنند،اما چون هرچقدر گفتند کاری از دستشان بر نیامد آب از آب تکان نخورد دلسرد و نا امید از آینده شده اند،
البته این امر ساده ای نیست و کار امثال اقای رییسی نیست
خدایی خستمون کردید.
فرق ی معلم با ی کارمند بانک چیه که معلم باید با سیلی صورت خودشو سرخ نگه داره.
عدالت نیست.
حالا من کارمند بخام ۵۰ تومن وام بگیرم پدرم در میاد.
کارمند بانک وامای میلیاردی بهش میدنو با اقساط ۲۰ ساله.
عمل کن خواهشا