رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه اصفهان توانایی تبدیل شدن به قطب فناوریهای ایران در زمینههای مختلف مانند صنایع سبز را دارد، گفت: این موضوع در صورتی تحقق مییابد که حمایتهای بیشتری از شرکتهای دانش بنیان و فناور صورت گیرد و تعداد آنها افزایش یابد.
قاسم مصلحی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور با حدود ۹ هزار شاغل در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان استقرار دارند، افزود: رویدادهای بسیار خوبی در زمینه اقتصاد دانش بنیان در این استان در حال رخ دادن است که میتواند به شدت افزایش یابد و به حمایت همه سازمانها و بخشها نیاز دارد.
وی با اشاره به انتقال آب دریای عمان به اصفهان گفت: مدیریت استان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهدنبال این هستند که نتیجه اجرای این طرح بزرگ، تبدیل شدن اصفهان به قطب فناوری آب و مسائل مرتبط با آن باشد تا بتواند همه نیازهای کشور را در این زمینه برطرف کند.
مصلحی افزود: منظور از حمایت این است که اگر درصدی از هزینههای طرح انتقال آب برای توسعه فناوری در نظر گرفته شود بخش خصوصی و شرکتهای فناور به سمت آن جذب میشوند و در فاصله کوتاهی در این زمینه توانمند میشویم.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه بسیاری از سازمانها و صنایع در این زمینه نقش دارند، تصریح کرد: حمایتهای مدیریت استان اصفهان بسیار خوب است، اما انتظار میرود که افزایش یابد، زیرا دست ما را برای پشتیبانی از شرکتهای فناور، بازتر میکند.
وی با بیان اینکه سازمانهایی مانند امور مالیاتی و بیمهها در حمایت از شرکتهای فناور و دانش بنیان نقش مهمی دارند، گفت: این سازمانها در زمان حاضر همراهی لازم را برای مسائلی مانند معافیت مالیاتی شرکتهای فناور دارند و این حمایتها و تعاملات با شناخت مسائل و مباحث موجود روز به روز بیشتر میشود.
مصلحی با تاکید بر اینکه برخی از شرکتهای فناور اصفهان رشد قابل توجهی یافته اند، افزود: یکی از شرکتهای فناور اصفهان قرارداد بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریالی و چند میلیون یورویی داشته و مشمول حدود ۵۰ درصد معافیت مالیاتی شده است.
وی با بیان اینکه صادرات شرکتهای دانش بنیان و فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال گذشته ۵۷ میلیون دلار بود، خاطرنشان کرد: یکی از شرکتهای فناور مستقر در این شهرک امسال به تنهایی ۹ میلیون دلار صادرات داشته است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به همکاریهای بین المللی این شهر شهرک اظهار داشت: اوائل آذر امسال کارگاه آموزشی درباره ایجاد پارکهای علم و فناوری توسط مرکز منطقهای یونسکو در این شهرک (آیریس) و با حضور نمایندگان و کارشناسان کشورهای مختلف مانند ترکیه، نیجریه، عراق و افغانستان برگزار شد.
مصلحی با بیان اینکه یونسکو، «کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی» (COMSTECH) و بخش فرهنگی «سازمان همکاری اقتصادی» (اکو) از برگزاری این رویداد حمایت کردند، افزود: این کارگاه بسیار اثرگذار بود و وظیفه ما این است که تجربههای کسب شده را در تعامل با کشورهای دیگر به آنها انتقال دهیم.
اصفهان بعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری با سهم ۱۰ درصدی از کل شرکتهای دانش بنیان کشور، رُتبه دوم را از این لحاظ در بین استانها دارد و سهم اقتصاد دانش بنیان در این خطه حدود ۲.۵ درصد و بیشتر از میانگین کشوری است.