مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: ما ۱۵ آنالایزر اوزون در سطح شهر تهران داریم و به زودی ۶ دستگاه دیگر نیز وارد مدار می‌شود.

مهدى میرزایی‌قمی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره دستگاه‌های سنجش در سطح شهر تهران اظهار کرد: در سطح شهر تهران ۲۲ ایستگاه سنجش آلودگی هوا وجود دارد. علاوه بر آن ۱۴ ایستگاه در اختیارمحیط زیست استان تهران بوده که جمعا ۳۶ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در تهران فعال است.

وی با بیان اینکه شاخص آلودگی هوا عددی است که بر اساس آن وضعیت آلودگی هوا مشخص می‌شود و یا کمیته اضطرار شکل می‌گیرد گفت: برای اندازه‌گیری تمام انواع آلاینده‌ها باید آنالایزر مخصوص آن در ایستگاه وجود داشته باشد، اما ایستگاه‌ها به جهت قرارگیری‌شان مجهز به تمام آنالایزر‌ها نیستند.

میرزایی‌قمی یادآور شد: بعضی از ایستگاه‌ها در معابر شلوغ و پرتردد نصب شده و قاعدتا در اینجا پارامتر‌های منابع متحرک و یا منابعی که ناشی از تردد متحرک هستند وجود دارد. بعضی از ایستگاه‌ها در نزدیک صنایع یا منابع ثابت قرار گرفته و باید پارامترهای مربوط به اندازه‌گیری آلاینده‌های صنایع را بررسی کنند.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: بسته به نوع قرارگیری و منابع آلاینده آنالایزر‌های مستقر در هر ایستگاه سنجش متفاوت خواهد بود. اگر در ایستگاهی آنالایزر ذرات معلق نداریم این به معنی عدم اندازه گیری یا برای اینکه نمی‌خواهیم اطلاعاتی ارائه بدهیم، نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آنالایزری که میزان اوزون را بررسی کند در ایستگاه‌ها وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: اوزون آلاینده ثانویه است؛ به خودی خود وجود ندارد و با فعل و انفعالات شیمایی که در جو وجود دارد، شکل می‌گیرد. عمدتا به دنبال انتشار دی اکسید نیتروژن و افزایش دما شاهد تولید اوزون می‌شویم. ما ۱۵ آنالایزر اوزون در سطح شهر تهران داریم و به زودی ۶ دستگاه دیگر نیز وارد مدار می‌شود.

میرزایی‌قمی با تاکید بر اینکه اوزون عمدتا در فصول گرم سال انتشار پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: ما در شش ماه اول و دوم سال آلاینده معیارمان متفاوت است. در شش ماه اول سال بیشتر اوزون و در شش ماه دوم بیشتر ذرات معلق با محوریت ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون انتشار پیدا می‌کند. مگر اینکه در مقطعی از سال پدیده گرد و غبار داشته باشیم که در آن مقطع خاص آلاینده موجود، ذرات معلق کمتر از ده میکرون خواهد بود.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران خاطرنشان کرد: بر اساس اینکه هر ایستگاه مجهز به چه دستگاهی باشد و در کدام منقطه از شهر جانمایی شده است شاخص کیفی آن نقطه مشخص می‌شود. شاخص کیفی هوای تهران بر اساس دستورالعمل سازمان محیط زیست مشخص می‌شود.

وی افزود: بر اساس این دستورالعمل ما معدل یا میانگین تمام ایستگاه‌ها را به عنوان شاخص کیفی هوای تهران مشخص می‌کنیم. به همین خاطر ممکن است که در محدوده مرکزی تهران شاهد افزایش ذرات معلق باشیم، ولی در بخشی دیگر این شاخص مربوط به ذرات معلق افزایش چشمگیری نداشته باشد.

میرزایی‌قمی در پاسخ به این سوال که چرا در بعضی نقاط شاخص کیفیت هوا متفاوت است، گفت: ممکن است شاهد این مسئله بشویم که فرضا در نقطه‌ای شاخص کیفی وضعیت مطلوب را نشان می‌دهد یا به اصطلاح شاخص زیر ۱۰۰ است، اما در یکی از نقاط تهران که نزدیک صنایع یا بزرگرراه قرار دارد شاهد این هستیم که شاخص کیفی یک ایستگاه بالای ۱۰۰ رفته است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پایان تصریح کرد: در بعضی از دستورالعمل‌ها ماکسیمم ایستگاه‌ها را به عنوان شاخص کیفی در نظر می‌گیرند. ولی بر اساس دستورالعمل فعلی، ما به صورت مستقل عمل نمی‌کنیم و میانگین این شاخص‌ها را حساب می‌کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار