محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگوی تلویزیونی که از شبکه یک سیما پخش شد، گفت: همینطور که مجلس خانه ملت است روز مجلس روز مردم است. در این برنامه در باره برنامه هفتم یک نمای کلی عرض میکنم.
وی ادامه داد: خروجی برنامه هفتم خروجی زحمات دولت و مجلس است و دولت از روزهای ابتدایی و شاید قبل از تشکیل دولت پیگیر برنامه هفتم بود.
رئیس مجلس بیان کرد: این برنامه بسیار مهم و اساسی است. اداره کشور منجر به پیشرفت کشور نمیشود. یک نگاه تحولی و اینکه باید آرمان گرا باشد نیاز است، اما باید واقعبین باشد که به سرنوشت برنامههای پیشین دچار نشود.
قالیباف اظهار کرد: مجلس هم نیروهای باتجربه و هم نیروهای جوان دارد و هم مدیران اجرایی قوی در سطح معاون وزیر، استاندار و شهردار در ترکیب مجلس انقلابی است. امیدوارم برنامه هفتم برای مردم لذتبخش باشد.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: اولین موضوعی که باید به آن توجه کنیم دولت است که زحمت اجرای برنامه را دارد البته منظور، هیئت دولت نیست بلکه همه دستگاههای اجرایی و همه نهادهای غیردولتی و هر ظرفیتی که در کشور است، چون این برنامه برای همه وظیفه گذاشته است البته رسالت اصلی برای تحقق آن با دولت است و روحیه تحول و کارآمدی دولت بسیار کلیدی است و دولت این آمادگی را دارد تا این کار انجام شود.
وی ادامه داد: ما توجه جدی به بودجه داشتیم تا کسری تراز عملیاتی رخ ندهد. در حوزه مدیریت هروقت حرف از بهرهوری میزنیم ۲/۸ از بهرهوری است و یکی هم دارایی سودآور است که مخصوصا مولدسازی مورد بحث است.
قالیباف بیان کرد: رابطه دولت و نفت مهم است، چون نفت سرمایه است که باید به ثروت تبدیل شود و این ثروت باید ارزش افزوده ایجاد کند. در احکام دائمی بودجه برای اینکه وابستگی به نفت را قطع کنیم قبل اینکه به دولت داده شود به صندوق توسعه ملی داده میشود و هرقدر نفت فروخته میشود ۴۲ درصد به صندوق توسعه ملی واریز میشود.
رئیس مجلس اظهار کرد: تا حالا ۱۵۰ میلیارد دلار در سالیان گذشته به این صندوق واریز شده و دو برابر به دولت برگشته است. در برنامه هفتم تصمیم جدی گرفتیم و در یکی از احکام آن تصمیم گرفتیم ذخایر مهم نفت و گازی مشترک را با اولویت این میادین بابت ۱۰۰ میلیارد طلب صندوق بتوانند از این میادین تامین کنند.
رئیس قوه مقننه گفت: بخشی از مردم ما بخشی از ارز خود را ذخیره و راکد کردند. صندوق توسعه ملی نمیتواند تصدیگری و بنگاهداری کند. این ظرفیت مهم و جدی است و علاوه بر شرکت نفت، سرمایهای که مردم در گاوصندوق و صندوق امانات دارند به چرخه بازگردد.
قالیباف اظهار کرد: یک بخش داراییهای سودآور، مولدسازی است و دهها میلیارد سرمایه و پروژه ناتمام داریم و پیشبینی شده از اینها استفاده شود. در برنامه پیشرفت ایران فقط نباید کشور را اداره کنیم. رهبر انقلاب سال ۹۹ تاکید کردند باید تحول رخ دهد و برنامه هفتم باید برنامه تحول باشد و آینده ملموس باشد و برنامه واقعبینانه باشد تا به سرنوشت برنامههای قبلی که ۳۰ درصد اجرا شدند دچار نشود و افق روشنی برای آینده باشد.
وی افزود: اینکه مشکلات را اداره کنیم حداقل کار است. برنامه با رویکرد تحولی باید پیشرفت را رقم بزند و صنعت رقابتی مدنظر ما است و موضوعاتی مثل برنامه توسعه در خوشههای صنعتی مثل خودروسازی از مشکلات اصلی ما است.
رئیس مجلس اضافه کرد: مجلس طرح تحولی کوتاهمدت مثل واردات خودرو را دارد. وقتی خودرو انحصاری شود و روزی که میخواستیم خودروساز باشیم اگر رانت را به تولید میدادیم امروز یک خودروساز واقعی بودیم که این را در برنامه هفتم پیشبینی کردیم تا این موضوع را پیش ببریم.
رئیس قوه مقننه گفت: باید به بازده انرژی در حوزه راهبری و زیست پایدار توجه کنیم. ما باید جهش فناورانه داشته باشیم. یکی از موضوعات مهمی که داریم بحث بهینهسازی است که در برنامه ششم هم بود و قوانینی گذاشته شد، اما آنطوری که باید پای کار میآمدیم نیامدیم و امروز از انرژی که در کشور داریم به درستی استفاده نمیکنیم و آن را هدر میدهیم.
وی افزود: ما حدود ۱۰۴ میلیارد دلار پرت انرژی داریم. نمیگویم نسبت به استانداردهای پیشرفته بلکه نیمه پیشرفته ما حدود چهار برابر آنها انرژی را هدر میدهیم که میشود روزی سه میلیون بشکه نفت و گاز.
قالیباف بیان کرد: هدردهی انرژی ما زیاد است که بخشی بهخاطر مشکلات صنعت است که باید بهینه شود.بحث دیگر ارزان بودن آن و بحث دیگر فرهنگ مصرف است. ما باید به گونهای برنامهریزی کنیم که این منفعت بزرگ با مشارکت مردم حل شود یعنی در فرهنگسازی برای جلوگیری از هدردهی نقش مردم مهم است و منفعت آن باید به مردم برسد.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: مخاطب ما در برنامه هفتم خانواده است و خانوادهها باید این منفعت از انرژی را ببرند.
وی ادامه داد: ما کمبود گاز برای ذخیرهسازی در زمستان داریم. اولین صرفهجویی را باید منفعتش را مردم ببرند. مثلا در هفته دوم آذر هر خانوادهای نسبت به سال گذشته مصرفش مشخص است که اگر آن را کاهش دادید منهای چند مترمکعب که کاهش پیدا کرد باید از این کاهش مصرف منفعت ببرید و وقتی مردم منفعت میبرند دولت چندبرابر آن منفعت میبرد.
قالیباف گفت: اگر یک متر مکعب گاز به تولید اضافه کنیم ۸ دلار هزینه دارد، اما اگر صرفهجویی کنیم ۷۰ سنت است.
رئیس مجلس بیان کرد: ما یک ناترازی در بودجه داریم، اما ناترازی مهم ما در انرژی است لذا در برنامه هفتم پیشبینی کردیم بدون بحث قیمت منفعت مردم را ببینیم و در طول برنامه این ۱۰۰ میلیارد دلار را به بحث تولید برگردانیم.
وی ادامه داد: وقتی حرف از تحول میزنیم از دانشبنیان حرف میزنیم، چون نمیشود با چراغ نفتی تهران را روشن نگه داشت و تحول بستگی به سرعت اینترنت دارد. ما تلاش کردیم فیبر نوری گسترش یابد و در پایان برنامه به ۲۰ میلیون پورت برسد. در همین دوسال گذشته دولت و مجلس اقدامات خوبی داشتند و در چند روز گذشته در چالوس سرعت یک گیگابایت اینترنت را تست کردیم.
قالیباف اظهار کرد: این سرعت و زیرساختها و فرصتی که فراهم میشود ما نیازمند حکمرانی دقیق در فضای مجازی هستیم.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: ما چند پیشران را پیشبینی کردیم و یکی از مهمترین موضوعات ما بحث جغرافیایی، ترانزیت و کریدورها است. توجه به مکران در برنامه هفتم دیده شده است وقتی از بنادر و حمل و نقل میگوییم چابهار در دریای عمان باید یک بندرگاه مهم در کشور باشد و باید ریل داشته باشد.
وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر در صنعت این است که بر خوشههای صنعتی تاکید داریم و باید نظام مسائل استانها را بشناسیم که آنها را شناختیم.
رئیس مجلس گفت: بخش دیگر حوزه هوا و فصا است که در این حوزه اتفاقات خوبی رقم خورده و تزریق ماهواره به مدار زمین آهنگ انجام شده که هم برای کشاورزی و ... منفعتهای زیادی دارد.
قالیباف اظهار کرد: در بخش آب و ناترازی که مطرح است در حوزه کشاورزی بر یارانه دادن تاکید داشتیم که باید به سمت آبهای زیرسطحی برویم تا اکسیژندهی به زمین ببریم. مصرف آب برای تولید گندم و برنج را به هم نزدیک کنیم. اینها موضوعاتی است که در برنامه دیدیم.
قالیباف بیان کرد: حوادثی در سالهای اخیر اتفاق افتاده که تاثیراتی بر اهمیت ژئوپلیتیک ایران و کریدور شمال جنوب گذاشته است و باید از وقتکشی دست برداریم و وقتی حرف از تحول میزنیم باید دست در دست هم بگذاریم. ما باید فرصت را برای آنها فراهم کنیم، چون ما ظرفیت بینظیری داریم و مردم نباید منتظر دولت باشند و دولت نباید منتظر مردم باشد یعنی فرصت را به مردم بدهیم و بهجای فرصتگری باید متولیگری کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در همین آبان ماه باید صد درصد این اقدام اجرایی میشد، اما بیش از یک میلیون شغل در همین زمان ایجاد شده است. بعد از دولت کار آمد خانواده توانمند است که اهمیت دارد. اگر از من بپرسید که مخاطب این برنامه هفتم کیست باید به شما بگویم که متمرکز بر خانواده بودیم یعنی سبد فرهنگی، سلامت و معیشت خانواده را مد نظر قرار دادیم. ما معتقدیم که اگر خانواده توانمند نباشد ایران قوی وجود ندارد و اگر قرار است بگوییم همه ایرانیها باید قوی شوند محورش خانواده است که هم حوزه مادی و هم معنوری را مد نظر قرار میدهد.
وی افزود: خانواده ضعیف هزینهها و مشکلات زیادی دارد. توجه به رفاه همگانی؛ آموزش با کیفیت، کسب و کار پرشتاب، جامعه سالم، بهداشت فراگیر و بهداشت بالنده برای ما مد نظر است و در برنامه تمام این موارد حکم خود را دارد. یکی از موضوعات ما سربازی است که یک مقطع طلایی برای جوان ما محسوب میشود که این جوان ما یا چشم مادرش دنبال او است و یا خودش نان آور خانواده است و مهمترین عنصر بهره وری ما در حوزه انسانی در سیستم است.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: یکی از اقدامات ما و دولت این بوده است که دوازده برابر در این دو سال حقوقشان را افزایش داده ایم. من در نیروی انتظامی خدمت کردم. گاهی از آنها میپرسیدم آخرین مرخصی ات کی بوده است که میگفتند شش ماه قبل و میگفت من هزینه رفتن به مرخصی را ندارم. هزینه حمل و نقل را هم سربازان ما نداشتند که امروز این تحول رخ داده است و هنوز ادامه دار است. رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تحول تاکید داشتهاندکه با همکاری ستاد کل و با هماهنگی هم در حال پیشبرد این موضوع هستیم.
قالیباف درخصوص موضوع بازنشستگان گفت: موضوع بازنشستگان نیز موضوع مهمی است که در برنامه هفتم مصوب شد تا متناسب سازی حقوقشان را انجام دهیم. سه دهک پایین جامعه ما چه بازنشسته باشند چه نباشند حتما برای آنها کالابرگ در نظر گرفتهایم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کالا برگ بازگشت به گذشته نیست؟ گفت: قرار است جراحی اقتصادی انجام شود و ما قرار است یارانه ریالی به کالاهای اساسی بدهیم یعنی ما دقیقا داریم ارز میدهیم که کالاهای اساسی وارد میکنیم. این منهای این است که ما یک یارانه دیگری در موضوع انرژی هم میدهیم. ما یارانه را یا باید به تولید کننده بدهیم یا مصرف کننده که ما معتقدیم باید به مصرف کننده داده شود.
رئیس مجلس افزود: البته یک اشکالاتی وجود دارد. ما میگوییم هدفمند کردن یارانه ها، اما هدفمند پرداخت نشده است. ارز ترجیحی هم که در لایحه دولت آمد اگر ما به قانون سال ۶۱ نگاه کنیم گفته شده است که دولت مجاز است به حذف ارز ترجیحی، اما در عین حال کالا برگ را الزام کردیم که این فشار به مردم نیاید. در برنامه پیش بینی کردهایم که این موضوع دنبال شود و روی ۲۵ قلم کالا سیاستهای تورمی را اعمال کنیم. کالا برگ اگرچه با تاخیر آمد، اما در مسیر درست و صحیح خود قرار دارد.
قالیباف درخصوص توجه به آموزش و پرورش در برنامه هفتم گفت: ما وقتی گفتیم به خانواده تاکید داریم معتقدیم که مکمل خانواده، آموزش و پروزش است و باید متمرکز بر دو موضوع معلم و مدرسه باشیم. در برنامه هفتم بیش از ۱۳ حکم فقط متمرکز بر آموزش و پرورش بوده است. ۳۸ بند برای آموزش و پرورش داریم و امیدواریم که به این موضوع توجه جدی داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اتباع نیز بیان کرد: ما در برنامه هفتم به این موضوع توجه کردیم. حکم روشنی داریم که دستگاههای متعدد مکلف شدند به سرعت ساماندهی را در حوزه اتباع انجام دهند چه ورود و چه خروج و طرد کردن اینها و اینکه در چه محلی هستند؛ یعنی ثبت احوال و محل زندگی اینها و تمام عناصری که باید اتباع داشته باشند موضوع مهم و اساسی و یکی از اولویتهای قطعی مردم ما است که هم سرشماری و هم آمایش سرزمینی اینها باید مد نظر قرار بگیرد. این از اولویتهایی است که از همین الان در حال انجام است و در دستور کار دولت و مجلس و سایر وزارت خانهها قرار دارد.
وی افزود: ما اکنون مجموعهای به نام اتباع و مهاجرین داریم، اما این را داریم با کمک وزارت کشور تبدیل به یک سازمان میکنیم.
رئیس قوه مقننه در پایان خاطر نشان کرد: موضوع عدالت و فرصتهای برابر نیز مد نظر جدی ما قرار دارد. یعنی توجه به محرومان جامعه که سرمایهای هم ندارند که با این تورم بیش از همه آسیب میبینند. موضوعاتی مانند زنان سرپرست خانوار بسیار مهم و کلیدی است که یکی از هدفهای جدی ما است. موضوع معلولان و خانوادههای دارای افراد صعب العلاج نیز مد نظر ما قرار دارند. طلاق و اعتیاد نیز به طور ویژه در برنامه مد نظر قرار دارد.
چرا کارمندان بانکها امتیاز وام میلیاردی بهشون تعلق میگیره اما وام مسکن بسیجیان کد۸۹ پرداخت نمیکنین؟؟؟؟؟؟
با حمایت احمقانه از خودرو سازان مردم را بدبخت کردید. الهی به زمین گرم بخورید . الهی عاقبت بخیر نشوید