ارسلان مالکی معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: در حال حاضر نیاز به ساخت حداقل یک میلیون مسکن در کشور داریم که راهبری، تسهیلگری و پشتیبانی لازم آن باید توسط دولت انجام شود و بهرهگیری کامل از ظرفیتهای مردمی نیز در این زمینه در دستورکار قرار خواهد گرفت.
او افزود: در این بخش لازم است دولت با تمرکز بر تنظیمگری و کاهش تصدیگری، تمرکز خود را معطوف به ظرفیتسازی در جهت بهرهمندی از امکان و توان اجتماعی و مردمی در این حوزه کند.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیتهای مردمی علاوهبر تسریع در حوزه مسکنسازی زمینه را برای طراحی خانه های حیاط دار فراهم می کند افزود: این واحدهای مسکونی براساس علایق و سلایق خود مردم طراحی شده و به این ترتیب از تولید مسکن آپارتمانی بهشکل انبوه و یکشکل به سمت خانههای حیاطدار که امکان بیشتری برای زیست باکیفیت دارد، حرکت می شود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص اهمیت خانههای حیاطدار افزود: این خانه ها برای زندگی افراد کارکردهای مختلفی دارد که نقض هرکدام از آنها بخشی از زیست باکیفیت آنها را مخدوش میکند. خانه (بهویژه در سنت ایرانی و اسلامی ما) صرفاً مکانی بهمنظور سپری کردن زمان خواب شبانگاهی نیست، بلکه باید به آن از زاویه ابعاد و وجوه مختلفی (از جمله امکان بازی و تفریح برای کودکان خانواده که در رشد شخصیتی و اجتماعی آنها بسیار مؤثر است، امکان پرورش گل و گیاه، و…) فراهم می شود و از جمله پیامدهای این موضوع، علاوهبر ارتقای سلامت روانی و اجتماعی خانوادهها، حرکت در مسیر افزایش جمعیت جامعه بهعنوان یک نیاز راهبردی برای پیشرفت کشور خواهد بود، موضوعی که آپارتماننشینی دقیقاً اثرات معکوس در این زمینه بهدنبال داشته است.