زاله گفت: داروهای سقط جنین به صورت گسترده و سازمان‌یافته در استان توزیع می‌شود، به طوری‌که این داروها در سوپرمارکت‌های این شهر قابل دسترسی است.

زینب زاله مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان امروز در جلسه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان کردستان به کاهش جمعیت در کشور و به تبع آن در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مسائلی که در کاهش جمعیت تاثیر دارد سقط جنین است که به دلیل قبح‌زدایی از آن انجام می‌شود.

وی افزود: متاسفانه آمار دقیقی از میزان سقط جنین در استان نداریم هر چند دستیابی به این آمار به راحتی ممکن است.

به گفته زاله، علی‌رغم تمام نظارت‌هایی که از مطب‌ها و عطاری‌های استان کردستان می‌شود، اما شاهد انجام گسترده سقط جنین توسط پزشکان و عطاری‌ها هستیم که باید برای این مسئله چاره‌اندیشی کرد.

مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان  با بیان اینکه دارو‌های سقط جنین به صورت گسترده و سازمان‌یافته در استان توزیع می‌شود، گفت: این داروها در سوپرمارکت‌های شهر هم قابل دسترسی است.

وی اضافه کرد: در برخی از استان‌ها شاهد تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های سقط جنین هستیم، اما این موضوع هنوز در کردستان انجام نشده که انتظار داریم رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با این موضوع در اولویت قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان اضافه کرد: با هماهنگی ستاد خانواده و جوانی جمعیت باید از گروه‌ها و خانواده‌ها فعال در حوزه پیشگیری از سقط جنین حمایت کرد.

سقط بیش از ۲۰۰ جنین در کردستان طی دو سال اخیر

فرزام بیدارپور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه، اظهار کرد: سال گذشته ۱۰۸ مورد و امسال هم تا پایان آبان ماه ۹۷ مورد سقط قانونی جنین در استان به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اینکه امسال ۲ مورد سقط جنین غیرقانونی در کردستان گزارش شده که پرونده آن‌ها در کمیسیون ماده ۱۱ در حال بررسی است، افزود: یک مورد آن در بلوک زایمان یکی از بیمارستان‌ها انجام شده بود که بلافاصله مسئول آن جابجا شد و با ماما‌ها نیز برخورد لازم صورت گرفت.

بیدار پور از تشکیل دبیرخانه دبیرخانه سقط جنین در استان  خبر داد و گفـت: مسئولیت صفر تا صد اقدامات در این حوزه به عهده آن خواهد بود که اکنون منتظر ابلاغ وزارت بهداشت هستیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام انجام اقدامات اولیه در راستای مقابله و پیشگیری از سقط جنین در استان، گفت: یک هزار نسخه پوستر حاوی هشدار‌های سقط جنین طراحی و چاپ شده که در مطب پزشکان و ماما‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان تمام موارد سقط جنین قانونی باید در یک سامانه بارگزاری شود، گفت: بیدارپور اضافه کرد: با اجرای ماده ۵۶ ممنوعیت سقط جنین عمدی، هر پزشک و یا مایی در این خصوص تخلف کند پروانه آن‌ها و یا مرکز درمانی ابطال می‌شود.

بیدار پور یادآور شد: راه‌اندازی مرکز نفس در چند استان آغاز شده و دانشگاه علوم پزشکی نیز امکانات لازم را تامین کرده و الان دفتر مرکزی در استان فعال است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.