حجت الاسلام روحاله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور در این مراسم گفت: پدیده موکبداری الگو و مدلی تعالی یافته از توجه به سالار شهیدان است که به فرهنگی جامع و ماندگار تبدیل شده است و توجه به این الگو میتواند بسیاری از مسایل فرهنگی را حل کند و آسیبهای اجتماعی را میتواند کاهش دهد.
او افزود: در حالی که همه سیاستگذاران در حوزه فرهنگی تلاش میکنند تا الگوهایی را برای فرهنگ عمومی وارد گفتمان یک ملت کنند الگوی موکبداری برخواسته از زیارت سالار شهیدان است تبدیل به پدیدهای تاریخی و تمدنی میشود.
مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به اینکه خوزستان در زمینههای مختلف فکری، فرهنگی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی سرآمد کشور است، ادامه داد: عمل و خرد جمعی مردم خوزستان موجب شده تا نام پایتخت موکبها بدون دخالت ارگانهای دولتی به شکل حقیقی و واقعی لایق استان سرافراز خوزستان باشد.
حجت الاسلام روحاله حریزاوی گفت: در دهههای گذشته فرهنگ موکبداری به این شکل شناخته شده نبود، اما خلق این فرهنگ تمدنساز توسط مردم خوزستان و عراق شکل گرفت که به پیوند تمدنی بین این ۲ کشور تبدیل شد و الگویی در حال توسعه است.
حمید رضا بهوندی، دبیر دومین سوگواره ملی پایتخت موکبها گفت: در این سوگواره حدود ۳ هزار و ۷۱۰ اثر در بخشهای فرهنگ، رسانه و هنر و در بخشهای مستند، عکس، موبایل، پوستر، نماهنگ و کلیپ به دبیرخانه رسید.
در این آیین از ٢٠ برگزیده در پنج بخش پوستر، مستند، عکس حرفه ای، عکس موبایلی، نماهنگ و کلیپ تجلیل شد.
در بخش پوستر نعیمه فاضلی از تهران مقام نخست، کوثر الاسوند از اهواز مقام دوم، فاطمه طیوب از تهران مقام سوم و مریم دباغزاده دزفولی از اهواز عنوان شایسته تقدیر را از آن خود کرد.
در بخش عکس حرفهای، احمد بلباسی از تهران رتبه نخست، علی اصغر یوسفی از اراک رتبه دوم و محمد وحدتی رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش عکس همچنین محمد رضایی از ساری شایسته تقدیر معرفی شد، تقدیر ویژه بخش خوزستان نیز از علی معرف صورت گرفت و لیث احمد هادی الموسوی از عراق برگزیده بخش بینالملل سوگواره شد.
در بخش عکس موبایلی نیز محمدهادی خسروی از شیراز مقام نخست، امیر قیومی از لارستان مقام دوم و حامد خلیلی از ورامین مقام سوم را به دست آوردند.
همچنین در بخش مستند این سوگواره احمد احمدپور از خرم آباد عنوان نخست را کسب کرد و مسعود دهنوی از تهران موفق به کسب دیپلم افتخار سوگواره شد، دیپلم افتخار بخش خوزستان هم به علی شهابینژاد از آبادان رسید و اثر سجاد دهنوی از نیشابور عنوان شایسته تقدیر بخش خوزستان را کسب کرد.
در بخش نماهنگ و کلیپ اثر رضا ابراهیم الفضلی از آمریکا عنوان نخست را کسب کرد، همچنین میلاد طرفی از اهواز مقام دوم و مهدی نجفی از سمنان مقام سوم را ازآن خود کردند.