استفاده از فناوریهای روز دنیا برای رسیدن به خودکفایی در تولید برای کاهش وابستگی به دیگر کشورها سیاستی است که سالها در دستور کار بخشهای مختلف صنعتی، دانشگاهی و ... قرار گرفته و تاکنون دستاوردهای خوبی نیز در پی داشته است.
در این بین رسیدن به تولید محصولات استراتژیک که عمدتا وارداتی نیز است، تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی کشور دارد.
این خود کفایی در صنعت فولاد و آلومینیوم بسیار محسوس است و در یک نمونه مجتمع صنعتی" آلیاژ پردازش پارسه " با هدف رونق تولید و تامین داخلی تجهیزات ابزار دقیق مورد نیاز صنایع فلزات از جمله صنایع فولاد، مس، آلومینیوم و همچنین صادرات محصولاتی با رعایت استانداردهای کیفی بین المللی مشغول به فعالیت است.
محمد محمد شیردل در نشستی با خبرنگاران معتقد است؛ در شرایط کنونی جامعه رسانه و صنعت باید در کنار هم قرار داشته باشند چرا که معرفی و بازتاب اتفاقات نوید بخش کشور در بخش های مختلف صنعت به کمک حضور فعال رسانه رقم خواهد خورد.
او از نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی جهت بهرهمندی از ظرفیت ایدههای نوآورانه در این مجتمع دانش بنیان استقبال و دعوت بعمل آورد.
این صنعتگر شیرازی با اشاره به فعال سازی واحد مطالعاتی این مجموعه در راستای مطالعه دقیق نیازهای بازار داخلی و ظرفیت بازارهای همسایه اشاره کرد نتایج مطالعه علت موفقیت تجاری در کشورهای توسعه یافته نشانگر ارتباط مستقیم تولید محصول توسط بخش خصوصی با فناوری و ارزش افزوده بالاتر با شاخصهای کلان اقتصادی همچون نرخ رشد تولید ناخالص داخلی و جلوگیری از خام فروشی منابع تجدید ناپذیر است.
شیردل تصریح کرد: در این راستا همفکری بیشتر با صنایع خصوصی کشور در کنار ایفای نقش پر رنگتر اتاقهای بازرگانی نیز میتواند راه حل مناسبی برای دولتها در جهت پیشبرد اهداف کلان اقتصادی کشور باشد.
مدیر مجتمع دانش بنیان آلیاژ پردازش پارسه یادآور شد: در حال حاضر با توجه به رتبه پایین کشور در شاخص سهولت کسب و کار، نوسانات متعدد ارزی و عدم ثبات در سیاست گذاریهای پولی و بانکی سالیان گذشته در مقایسه با رقبا و همچنین بعضی از کشورهای همسایه، مهاجرت صنعتگران و متخصصان نیز میتواند تهدیدی بالقوه برای آینده تلقی شود.
شیردل با اشاره به اینکه مجتمع صنعتی"آلیاژ پردازش پارسه" فاز نخست فعالیت خود را در سال ۱۳۹۸ با هدف رونق تولید و تامین داخلی تجهیزات ابزار دقیق مورد نیاز صنایع فلزات از جمله صنایع فولاد، مس، آلومینیوم و همچنین صادرات محصولاتی با رعایت استانداردهای کیفی بین المللی آغاز کرد، گفت: فاز دوم مجموعه در بهمنماه سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
افزایش تولید مجتمع به ۲ میلیون طی دو سال
او ادامه داد: در سه سال گذشته تیراژ تولید این مجتمع صنعتی از ۵۰۰ هزار عدد در سال به حدود ۲ میلیون عدد در سال رسیده و با اجرایی شدن طرح توسعه و فاز دوم؛ ظرفیت اسمی تولید محصولات در سال به ۵ میلیون عدد خواهد رسید.
مدیر مجتمع صنعتی آلیاژ پردازش پارسه تاکید کرد: در شرایط کنونی بنگاههای تولیدی خصوصی در کشور مزیتهایی از جمله در دسترس بودن نیروهای کار دانشگاهی، دسترسی به انرژی و بازار گسترده کشور را دارا هستند.
شیردل با اشاره به اینکه فارس به واسطه موقعیت جغرافیایی و کریدور ارتباطی جنوب با مرکز و شمال کشور دسترسی به تمام استانهای فولاد ساز را دارد، بیان کرد: این استان در بحث الکترونیک از نیروهای زبده دانشگاهی برخوردار است و با توجه به زمینهای صنعتی مساعد موقعیت جغرافیای شهر شیراز جهت پیش برد مقاصد صنعتی این شرکت انتخاب شده است.
همکاری با بیش از ۹۵ مشتری فعال در کشور
این صنعتگر به قراردادهای داخلی با اکثر صنایع فلزی کشور نیز اشاره کرد و گفت: مجتمع آلیاژ پردازش پارسه با بیش از ۹۵ مشتری فعال در کشور همکاری دارد؛ مهمترین عاملی که میتواند متضمن بقا و ارتقای صنایع بخش خصوصی باشد مبحث ثبات کیفیت، تحقیق و توسعه مداوم و اعتمادسازی در ذهن مشتری است و فلسفه شعار مجموعه مجتمع صنعتی آلیاژ پردازش پارسه نیز همین مهم بوده است.
او با اشاره به تجهیز آزمایشگاههای تخصصی، بهرهمندی از تجهیزات کنترل کیفیت برندهای پیش رو دنیا، بهره گیری از الگوریتم صنعتی شرکتهای موفق دنیا و تولید محصول با رعایت دستورالعمل کیفیت استاندارد، بیان کرد: خوشبختانه با راهاندازی فاز نخست زمینه اشتغال ۴۲ نفر بصورت مستقیم فراهم شده است که با طرح توسعه پیش رو ۴۰ نفر دیگر نیز به مجموعه افزوده خواهند شد.
تمرکز سرمایه گذاری بر توسعه پایدار
شیردل با بیان اینکه بیشترین تمرکز سرمایه گذاری این مجموعه بر توسعه پایدار مجموعه است، افزود: بیشترین سهم از درآمد خالص آلیاژ پردازش صرف طرح توسعه فاز دوم این مجموعه شده است.
رفع موانع چالشهای سرمایه گذار و فراهم کردن امنیت روانی
مدیر مجتمع دانش بنیان صنعتی آلیاژ پردازش پارسه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، ابراز داشت: اگر مجموعههای اداره امور مالیاتی، گمرک و بانکها به ثبات بیشتری در تصمیم گیریها برسند و سرمایه گذار مطمئن شود که میتواند در بازه زمانی سالانه روی ثبات قوانین حساب کند میتوان امیدوار به سرمایه گذاری هر چه بیشتر در استان بود؛ چرا که این موارد چالشهای اساسی بر سر راه سرمایه گذار و امنیت روانی آن محسوب میشود.
این صنعتگر شیرازی با اشاره به تولید ۲۲ محصول در این مجتمع، خاطرنشان کرد: چشم انداز کلی آلیاژ پردازش با توجه به نیاز بازار و نگاه به فناوریهای جهانی نسبت به عمر آن تکنولوژی، سالیانه طراحی و اجرا میگردد.
رونمایی از محصول جدید در زمینه صنایع نفت و گاز
شیردل اعلام کرد که مجتمع آلیاژ پردازش پارسه طی روزهای آتی از نخستین محصول جدید خود در زمینه صنایع نفت و گاز رونمایی میکند.
او عنوان کرد: برنامههای این مجموعه در راستای جلوگیری از خروج ارز از کشور، آموزش دقیق نیروهای متخصص، نظم و یکپارچگی سیستم و کنترل کیفیت محصولات در جهت تولید محصول نهایی با کیفیتی مطلوب مصرف کنندگان تدوین شده است.
مدیر مجتمع دانش بنیان صنعتی آلیاژ پردازش پارسه گفت: امید است مجموعههای تصمیم گیر استان ضمن بهره برداری از دانش و پتانسیل موجود در صنایع خصوصی استان موجب تسریع در پیشرفت روزافزون استان از حیث رفاه اجتماعی و کاهش بیکاری جوانان مستعد گردند.