انگیزه های اصلی این نامگذاری، حضور و مبارزات خستگی ناپذیر شهید مدرس در سنگر مجلس شورای ملی، علیه استبداد و استعمار و نقش خاص و ویژه مجلس شورای اسلامی در پاسداری و صیانت از راه پاک آن شهید والامقام و همه شهدای راه خدا است.
اگر اندیشهها و شیوه انقلابی مدرس از شرایط و مقتضیات زمانش جدا شود، می تواند برای انقلاب اسلامی در هر زمان و شرایطی، دست مایهای غنی و رهنمودی راهگشا باشد.
به همین دلیل است که با وجود طرح افکار سیاسی نو در نهضت و انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و عمق مبانی اسلامی اهداف و اصولِ این انقلاب، هنوز تازگی، اصالت و صلابت اندیشههای مدرس به چشم می خورد و با نمود چشمگیر شخصیت رهبری انقلاب اسلامی، همچنان شخصیت مدرس، چشم ها و دلهای شیفتگانِ اندیشههای انقلابی اسلام را پر کرده است.
استان همدان از همان آغاز و نخستین دوره مجلس شورای اسلامی نمایندگان مبارزی را وارد مجلس شورای اسلامی کرد و نمونه آن شهید علی محمد حیدری نماینده مردم شهرستان نهاوند بود که نطقهای او در مجلس برای آشکارسازی ماهیت بنی صدر و گروهک منافقین به یادگار مانده است.
شهید آیت الله علی محمد حیدری به همراه شهید بهشتی و ۷۲ نفر از یارانش در انفجار تروریستی ساختمان مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.