مدیر عامل موسسه شرکت بذر و نهال آستان قدس رضوی گفت: این موسسه در سال زراعی گذشته یک میلیون نهال تولید کرد که نسبت به دوره‌های گذشته افزایش ۵۰ درصدی داشته است.

محمد هاشم زاده گفت: ۹۰ درصد نهال‌های تولید شده مثمر و شامل گردو، سیب، آلو، انجیر، انگور، شاه توت و شلیل است و نهال‌های غیر مثمر ۱۰ درصد شامل چنار، زبان گنجشک، صنوبر و کاج هستند.

وی با بیان اینکه مرکز زیست فناوری گیاهی با محور تولید «نهال‌های پایه رویشی کشت بافتی» دهه فجر امسال به بهره برداری می‌رسد، بیان کرد: این مرکز در کیلومتر ۳۲ جاده مشهد به چناران و به وسعت ۱۰ هکتار در حال ساخت است.

وی تولید نهال در زمین‌های بلااستفاده وقفی در مشهد را از دیگر اقدامات عنوان کرد و افزود: بدین طریق در بلوار توس مشهد سالانه ۶۰۰ هزار نهال تولید می‌شود که به یک فضای سبز تبدیل شده است.

مدیر عامل موسسه بذر و نهال رضوی اظهار کرد: باردهی بیشتر، مقاومت بالاتر در خاک‌های نامناسب، میزان تولید میوه بالاتر، افزایش عمر اقتصادی هر درخت، تسهیل احداث باغات متراکم، ارتفاع کمتر درختان با پایه رویشی نسبت به درختان با پایه بذری، سهولت برداشت میوه‌ها و کاهش مصرف نهاده و سم‌های کشاورزی از جمله مزایای این نوع کشت است.

وی با بیان اینکه حرکت به سوی کشت بافتی از جمله مصوبات جهاد کشاورزی است، ادامه داد: برای سال ۱۴۰۶ در نظر داریم که بتوانیم ۷۰۰ هزار نهال پایه رویشی داشته باشیم

هاشم زاده کارخانه در حال احداث فناوری و فراوری بذر از ۲ سال گذشته، تولید بذر هیبریدی و تولید ۴۰۰ تن بذر هیبریدی ذرت برای سال آتی و «پوشش دار کردن بذرها» از دیگر اقدامات شرکت بذر و نهال رضوی است.

وی گفت: در قالب طرح کشوری کاشت یک میلیارد نهال در کشور، آمادگی خود را برای تولید سالانه ۱۰ میلیون نهال اعلام کرده‌ایم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.