سارانی مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با بیان اینکه متوسط سطح آب های زیرزمینی در محدودههای مطالعاتی استان، مهر امسال در مقایسه با مهر پارسال ۲۳ سانتیمتر افت داشته است گفت: بیشترین میزان افت مربوط به دشت سده با ۸۲ سانتی متر بوده و همچنین دشتهای خضری و بیرجند با ۵۵ و ۵۴ سانتی متر در رتبههای بعدی قرار دارند.
او از افزایش ۱۳ درصدی کسری منابع آبی استان خبر داد و افزود: با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش بارندگیها در سال آبی گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال، کسری مخزن استان از ۱۲۰ میلیون مترمکعب به ۱۳۶ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
سارانی کسری مخزن ایجاد شده در استان را معادل ۱۳۶ میلیون مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: دشت دستگردان با کسری مخزن ۲۰.۵ میلیون مترمکعب بیشترین کسری مخزن استان را به خود اختصاص داده و دشتهای بشرویه، سرایان و بیرجند در رتبههای بعدی قرار دارند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اظهار کرد: برداشت ۱۸۲ درصدی آب برنامهریزی شده و از طرفی خشکسالیهای مستمر و طولانی مدت سبب کاهش میزان تاب آوری آبخوانهای استان شده است؛ به طوری که بارش در سال آبی گذشته نسبت به سال قبل، کاهش ۸ درصدی داشته ولی کسری مخزن استان در این مدت افزایش ۱۳ درصدی داشته است.
او گفت: خراسان جنوبی دارای ۳۵ محدوده مطالعاتی است که از این مقدار ۸ محدوده ممنوعه بحرانی، ۱۸ محدوده ممنوعه و ۹ محدوده بدون تخصیص است.
سارانی تصریح کرد: تعدیل پروانههای بهره برداری چاههای کشاورزی، مدیریت مصرف با نصب کنتورهای هوشمند آب و برق، کاهش پرت شبکه توزیع و انتقال آب شرب استان و اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی برای ۶ طرح که جزو مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری بوده و با اعتبار ۴۳۰ میلیارتومان در حال اجرا است از مهمترین اقدامات برون رفت از این وضعیت است.