محسن خجسته مهر گفت: ذخیره سازی حدود ۳ میلیارد مترمکعب گاز در مخازن گازی سراجه و شوریجه، به عنوان یکی از مهمترین اقدامات استراتژیک انجام شده در مجموعه شرکت ملی نفت ایران، است که با توجه به دغدغه تأمین گاز در زمستان، از اهمیت بالایی برخوردار است.
خجسته مهر دستیابی به این رکورد را نشانهای از مدیریت مناسب مصرف در مقایسه با گذشته اعلام و اظهار امیدواری کرد که با تداوم روند کنونی، بخشی از مشکلات مربوط به کمبود گاز در زمستان رفع شود.
معاون وزیر نفت همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر امکان ذخیره سازی گاز تنها در دو میدان سراجه و شوریجه امکانپذیر است، گفت: در جلسه دیدار با رئیس دولت، برنامه شرکت ملی نفت ایران برای انجام مطالعات و حفاری در چند میدان و موقعیت جدید مطرح شد و مقرر شد تا امکان سنجی برای انجام برنامه توسعهای این میدانها در حوزه ذخیره گازی در آیندهای نزدیک، انجام شود.
افزایش تولید نفت و جهش اقتصادی کشور
خجسته مهر افزود: در جلسه مشترک با رئیس جمهوری، گزارش مبسوطی از اقدامات و موفقیتهای شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم مطرح شد و بر این نکته تاکید شد که تحقق کلیه برنامههای افزایش تولید نفت و گاز، در مسیر افزایش درآمدزایی کشور و رشد اقتصادی بوده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار بانک مرکزی و همچنین مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در سه ماهه اول امسال ۱۹ و نیم درصد است که نسبت به دورههای گذشته بالاترین رشد را نشان میدهد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه از ابتدای دولت سیزدهم حدود ۱.۳ میلیون بشکه به تولید نفت کشور اضافه شده است، یادآور شد: این حجم از افزایش تولید، مبین رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در این دولت است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: بخشی از این افزایش تولید، از میدانهای مشترک صورت گرفته است و در مجموع اقدامات خوبی در خصوص توسعه این میدانها انجام شده است که از جمله آنها میتوان به تولیدی کردن ۶۰ حلقه چاه جدید در میدان آزادگان جنوبی و افزایش ۷۰ درصدی ناوگان حفاری در میدانهای مشترک اشاره کرد.
وی تاکید کرد که اولویت توسعهای شرکت ملی نفت ایران، در حوزه توسعه میدانهای مشترک نفتی و گازی است.
خجسته مهر ادامه داد: تشریح عملکرد شرکت ملی نفت ایران در حوزه صادرات و وصول مطالبات که به افزایش درآمد کشور انجامیده است، از دیگر مواردی است که به استحضار رئیس جمهوری رسیده است.
خجسته مهر در ادامه به تاکید رئیس جمهوری دولت سیزدهم در خصوص لزوم رفع موانع از طریق مجاری قانونی اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری تاکید داشتند که در مسیر چابکسازی فعالیتهای انجام شده در شرکت ملی نفت ایران، حداکثر تلاش ممکن برای رفع موانع موجود، از جمله موارد مربوط به تسهیل سرمایه گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز، انجام شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موارد مورد تاکید شخص رئیس جمهور، کوتاه سازی زمان انعقاد قراردادهای توسعهای این شرکت بود که با توجه به بحث سرمایه بر و زمان بر بودن طرحهای توسعهای و درآمدزایی بالای آنها، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
معاون وزیر نفت، با بیان اینکه رئیس جمهوری تاکید ویژهای نیز بر لزوم انجام فعالیتها در چارچوب صیانت از محیط زیست داشته است، گفت: جمع آوری گازهای مشعل پالایشگاههای گازی و پتروشیمیها به همراه گازهای همراه نفت، از جمله موارد مورد تاکید رئیس جمهوری بوده است و ایشان با وجود قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در این خصوص اذعان داشتهاند که لازم است تا این موارد در اولویت فعالیتهای وزارت نفت قرار گیرد.
رصد لحظهای فعالیتهای بالادستی نفت و گاز
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به بازدید رئیس جمهوری از مرکز مانیتورینگ شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد و گفت: هدف از این بازدید، تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص نظارت لحظهای بر کلیه فعالیتهای زنجیره بالادستی صنعت نفت بوده است که به منظور احراز شفافیت از عملکرد بخشهای مختلف شرکت ملی نفت ایران انجام میشود.
وی اضافه کرد: این نظارت برخط، شامل کلیه فعالیتهای مربوط به اکتشاف، توسعه، تولید، انتقال، توزیع و صادرات نفت و گاز است.