محمد عتاب اهوازی شهردار دزفول گفت: شهرداری دزفول برنامههای ویژهای با محوریت شهدا و دفاع مقدس در دستور کار دارد که این برنامهها از هفتههای قبل آغاز شده اند.
او فضاسازی شهری با محوریت دفاع مقدس را یکی از برنامههای در دست اقدام شهرداری دزفول دانست و ادامه داد: ۱۷ دیوارنگاره بر روی پایههای پل روگذر میدان فتح المبین دزفول در راستای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا اجرا شده است.
شهردار دزفول گفت: دیوارنگارههای رونمایی شده مزین به تصاویر و یادمانهای عملیات غرور آفرین فتح المبین و نقش مردم مقاوم دزفول در هشت سال دفاع مقدس است.
آقای عتاب اهوازی میگوید: این دیوارنگارهها به همت سازمان سیما، منظرو فضای سبزشهری و با هنرنمایی مرتضی خدادادی یکی از هنرمندان شهرستان دزفول اجرا شدهاند.
او با بیان اینکه در این دیوانگارهها نقش مردم دزفول و شهدای والامقام آن و هویت فرهنگی تاریخی این شهر به تصویر کشیده شده است، افزود: زیباسازی و حفظ هویت فرهنگی، تاریخی و مذهبی شهر دزفول برگرفته از فرهنگ بومی این شهر، رویکرد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری دزفول است.
به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت، اما هرگز تسلیم نشد. اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما در هشت سال جنگ هم نتوانست مقاومت و پایداری مردم دزفول در هم شکند.
شهرستان دزفول در طول دوران دفاع مقدس بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ شهید تقدیم میهن اسلامی کرد. به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد. همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
همزمان با هفته بسیج، در راستای گرامی داشت یاد و خاطره شهدای این شهرستان یادواره ۲ هزار و ۶۰۰ شهید دزفول به عنوان یکی از برنامههای جانبی کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان خوزستان جمعه سوم آذر ماه برگزار شد. دومین کنگره ملی شهدای خوزستان اسفندماه امسال برگزار میشود.